1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 5.00 (9 Szavazaból)

15,53 Mert e romlandó testnek romolhatatlanságba kell öltöznie, és e halandónak halhatatlanságba.
15,54 Amikor pedig ez a romlandó romolhatatlanságba öltözik, és ez a halandó halhatatlanságba öltözik, akkor teljesül be, ami meg van írva: "Teljes a diadal a halál fölött! (1 Korinthus)

Egyik Istentiszteletünkön Danny Gokey mondott bizonyságot. Danny az egyik legsikeresebb amerikai énekes tehetségkutató műsor az „American Idol” finalistája volt 2008-ban.

Elmesélte, hogy a felesége szívrendellenességgel született. Emberileg és orvosilag minden lehetőt megtettek érte. Imádkoztak a gyógyulásáért, azonban az egyik műtét során komplikációk léptek fel. A fiatal hölgy hazaköltözött az Úr Jézushoz. Danny teljesen összetört. Mély depresszióba zuhant. Úgy gondolta, számára már semmit sem tartogat az élet. Nem értette miért történhetett ez meg.

Azt mondja a Biblia, hogy életünk minden napja meg van írva Isten könyvében (Zsoltárok 139:16). Ő kezében tartja a jövőt, és az a jó hír, hogy ez a könyv győzelemmel végződik! Isten jót tervez számodra, egy jó befejezéssel.

Amikor csalódáson mész keresztül, vagy valami nem akar összejönni, akkor nagyon fontos, hogy ne rekedj meg azon az oldalon. Ha tovább mész, egy új fejezethez fogsz érni, ami a győzelemről és a helyreállásról szól. Danny egy ideig a könyv negatív részén ragadt. Azonban elérkezett a nap, amikor a sarkára állt és így szólt: „Nem fogom hagyni, hogy ez a csalódás tönkre tegye az életem hátralevő részét.” Ahogy tovább lépett, Isten új ajtókat nyitott meg előtte. Ma Danny sikeres karriert fut a zeneiparban. Ezenkívül, létrehozott egy családsegítő alapítványt, amit a felesége után Sophia Szív-ének nevezett el.

Isten soha nem fejezi be a negatív résznél. Ha elbocsátottak a munkahelyedről, elhagyott a házastársad, vagy egy szeretted meghalt, még nem jelenti azt, hogy számodra mindennek vége. Isten mindig tartogat számodra egy új kezdetet itt a földön. Ha hajlandó vagy lerázni magadról a keserűséget, az önsajnálatot, és tovább lépni, akkor meglátod Isten új ajtókat és új lehetőségeket fog nyitni számodra. Még nagy győzelmek várnak rád!

Most lehet, hogy azt mondod: „Oké Joel, de mi van Danny feleségével? Ő vereséggel fejezte be a könyvet. Fiatalon meghalt.” Nem, amikor a mennybe mész, az nem vereség, hanem az a végső győzelem! Olyan helyre mész, ahol nincs bánat, könny és fájdalom. Még csak két másodperce leszel ott, és rájössz, hogy ez életed legnagyobb győzelme. És azzal a reménységgel élünk itt a földön, hogy ha Jézusba vetjük a bizalmunkat, akkor az örökkévalóságot a szeretteinkkel fogjuk tölteni. Mindig emlékezz arra, hogy bármi is történik most az életedben, a jövődben a végső győzelem vár!

Joel Osteen

Magyar fordítás: ahitatok.hu