1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 4.91 (11 Szavazaból)

19,9 Az Úr rendelkezései helyesek, megörvendeztetik a szívet. Az Úr parancsolata világos, ragyogóvá teszi a szemet.
19,10 Az Úr félelme tiszta, megmarad örökké. Az Úr döntései igazak, mindenben igazságosak,
19,11 kívánatosabbak az aranynál, sok színaranynál is, édesebbek a méznél, a csurgatott méznél is.
19,12 Szolgádat is figyelmeztetik: ha megtartja azokat, jutalma bőséges. (Zsoltárok)

Olyan sokan élik úgy az életüket, hogy folyton azon aggódnak, mit gondolnak róluk mások, és hogyan tudnának másokat lenyűgözni. De rá kell döbbennünk, hogy életünk végén nem emberek előtt fogunk állni, hogy számot adjunk, hanem Mennyei Atyánk előtt fogunk állni. Nem azt fogja kérdezni: „Miért nem csináltad azt, amit XY mondott? Miért nem illeszkedtél bele az öntőformájukba? Miért nem fogadtad meg a véleményüket?” Nem, Ő azt fogja kérdezni: „Azzá váltál, amire teremtettelek, aminek megálmodtalak? Hű maradtál ahhoz, amit a szívedre helyeztem?”

Saul, Izrael királya, itt szúrta el a dolgot. Istennek nagyszerű terve volt vele. Nagy jövőt tartogatott számára, azonban Saul annyira bizonytalan volt önmagában, hogy hagyta, hogy az emberek belegyömöszöljék a saját öntőformájukba. Attól félt, hogy csalódást okoz valakinek. Az 1 Sámuel 15:24-ben ezt mondta: „Vétkeztem, mert megszegtem az Úr parancsát és a te beszédedet. Mert féltem a néptől, és hallgattam a szavára.” Figyeljük csak meg, hogy Saul pontosan tudta, mit kellett volna tennie. Ő maga vallotta be, hogy engedetlen volt Isten utasításait illetően. Miért? Mert embereknek akart tetszeni. Feladta az elhívását azért, hogy az emberek tetszését elnyerje. Kedves barátom, te még véletlenül se légy olyan, mint Saul. Ne az emberek tetszését keresd, hanem Istenét. Végül, úgyis csak ez fog számítani.

Mennyei Atyám, döntést hozok most, hogy csak Neked akarok tetszeni. Segíts, hogy meg tudjak szabadulni az embereknek való tetszés csapdájából. Segíts, hogy erősen és határozottan meg tudjak állni a kritikával szemben, és megtanuljak, mindig szeretetben járni. „Fogadd kedvesen számnak mondásait és szívem gondolatait, Uram, kősziklám és megváltóm!” (Zsoltárok 19:15) Jézus nevében. Ámen.

Joel Osteen

Magyar fordítás: ahitatok.hu