1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 3.67 (9 Szavazaból)

„Bizony, csodálatosak alkotásaid, és lelkem jól tudja ezt!” Zsoltárok 139:14 EFO

Csodák fognak feltárulni előtted Jézus személyiségével kapcsolatban, ha szemügyre veszed a műveit.

Kint üldögéltem a minap a reggeli kávémat iszogatva, és figyeltem a csíkosmókusokat, ahogy észveszejtő sebességgel kergetőztek. Az egyik kis vakmerő, remélvén, hogy előnyre tesz szert, felugrott a kerítésre és felülről folytatta az üldözést, majd az utolsó pillanatban, mint egy hollywoodi kaszkadőr, ráugrott a társára. Egy másik kis bestia leszaltózott a kerítésről a fűbe, csak hogy gyanútlan játszópajtására ráijesszen. Majd visszaszaladt, és többször megismételte ezt a trükköt.

Mit mond nekünk ez az egész Jézus személyiségéről, aki ezeket az apró, hihetetlenül lelkes, csíkos dinamókat teremtette? Mit árulnak el a szívéről? A jegesmedve bocsok, ahogy leszánkáznak a havas lejtőn, fejjel lefelé, csak úgy mókából. Ahogy a pajkos delfinek a hajók mellett ugrándoznak. Vagy, ahogy a vidrák fogócskáznak. A lovaink kötélhúzóst játszanak egy bottal – ami roppant vicces, ha belegondolunk, hogy egyébként milyen méltóságteljesen tartják magukat.

Ki adta a kiskutyák pajkosságát, huncutságát, ahogy elcsenik a papucsodat és körbeszaladják a házat, nyomukban veled? Lehet, hogy Isten még játékosabb, mint mi?

A művészt a művei alapján ismerhetjük meg

John Eldredge

Magyar fordítás: ahitatok.hu