1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 5.00 (12 Szavazaból)

2,4 Ha kemencében sült ételáldozatot akarsz bemutatni, finomlisztből készült, olajjal gyúrt kovásztalan lepények vagy olajjal megkent kovásztalan lángosok legyenek azok. (3 Mózes)

Lelki fájdalom, sebek, függőségek. Azt gondoljuk, senki sem ért meg minket, pedig Isten igen. Minden fájdalmunkkal együtt tud érezni és tud segíteni (Zsidók 2:18; 4:15).

Az Ószövetségben az Istennek hozott ételáldozat Jézus földi életéről szól. A finomlisztet, amiből az ételáldozat készül, úgy nyerik, hogy a gabonát kicsépelik, megőrölik, leszitálják, hogy teljesen finom állagú legyen. Ahogyan a gabonának, Jézusnak is sok mindenen keresztül kellett mennie.

A zsidó asszonyok a kemencében sütötték meg az ételáldozatot. A kemence mélyében való sütés azokról a „rejtett” szenvedésekről beszél, amiket Jézusnak meg kellett tapasztalnia. Hiszem, hogy Jézusnak olyan szenvedéssel is szembe kellett néznie, amit mi nem érthetünk teljesen. Kisfiúként is biztosan megtapasztalt szenvedéseket, amik felkészítették Őt arra, hogy az életét adja az emberiségért. A hároméves szolgálata során is, biztosan elszomorította Őt, amikor időről időre hitetlenséggel találta magát szemben, nem csak a körülötte lévő emberek, hanem még a tanítványai és a családja részéről is.

Jézus a rágalmazóktól is szenvedett, akik félreértették Őt. Akadtak, akik falánknak és részegesnek titulálták (Máté 11:19)

Gondoljunk csak a kísértésekre, amiket ki kellett állnia. Nem csak három alkalommal. Isten Igéje azt mondja, hogy negyven napon keresztül kísértette Őt a gonosz (Lukács 4:2)!

Mit jelent mindez?

Jézus érted ment át mindezeken a szenvedéseken és kísértéseken, és mégsem vétkezett (Zsidók 4:15). Nincsen olyan szenvedés, amivel ne tudna azonosulni. Ezért gyere bátran a kegyelem trónjához, és fogadd el az Ő túláradó kegyelmét, hogy szembe tudj nézni, és győzni tudj a próbákban!

Joseph Prince

Magyar fordítás: ahitatok.hu