1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 5.00 (14 Szavazaból)

Számíts Isten jóindulatára

Isten a jóindulatában – meg nem érdemelt és ki nem érdemelhető jóságában – akar részesíteni téged. A Bibliában sok helyen találkozunk azzal, hogy Isten jóságosan bánt az övéivel, akkor miért ne tenné veled is? Tanulj meg bízni Isten irántad való jóindulatában. Meg fogsz lepődni, milyen izgalmas dolgok történnek, ha Isten Igéjét szólod ahelyett, hogy arról beszélsz, hogyan érzed magad.

Amikor Józseffel kegyetlenül elbántak a testvérei, és eladták rabszolgának, Isten mindenhol az Ő jóindulatát rendelte mellé és kedveltté, sikeressé tette, bármerre is járt. Élvezte Potifár jóindulatát, aki megbízta egész háza és vagyona igazgatásával. Elnyerte a börtönőr jóindulatát, amikor ártatlanul börtönbe került. A Fáraó jóindulatában olyannyira részesült, hogy a birodalom második leghatalmasabb emberévé tette Józsefet. Olyan sok emberrel találkozunk a Bibliában, akiket csodálunk Isten irántuk mutatott jósága miatt. Ott van például Ruth, Eszter, Dániel és Ábrahám, csak hogy néhányat említsünk. Állj ellent és utasítsd vissza a kétséget, ami azt mondja, hogy veled és a családoddal nem történhetnek jó dolgok; és határozottan számíts Isten jóindulatára! Kérd a szerető Mennyei Atyádat, hogy részesítsen természetfeletti, isteni jóindulatában, és naponta legyen várakozásod afelől, hogy ezt meg is látod.

„De én hiszem, hogy még, meglátom az Úr jóságát az élők földjén. Reménykedj az Úrban, légy erős és bátor szívű, reménykedj az Úrban!” Zsoltárok 27:13-14

Valld meg Isten Igéjét bizalommal:

„Légy erős és bátor…” Józsué 1:6

„Olyanná teszi lábamat, mint a szarvasoké, magaslatokra állít engem.” 2 Sámuel 22:34

„Biztonságban leszel és bízni fogsz, mert van remény; igen, körülnézel és nyugodtan lefekszel.” Jób 11:18 – angolból fordítva

„Békében fekszem le, és el is alszom, mert csak te adod meg, Uram, hogy biztonságban élhessek!” Zsoltárok 4:9

„Istenben, akinek igéjét dicsérem, Istenben bízom, nem félek, ember mit árthat nekem?!” Zsoltárok 56:5

Lásd magad, úgy, ahogy Isten lát, nem pedig úgy, ahogy a világ, sőt ahogy eddig magadat láttad. Istennek drága vagy, Ő teremtett téged édesanyád méhében. Nem a véletlen szüleménye vagy. Még ha a szüleid azt is mondták, hogy nem akartak téged, Isten mindig is akart; máskülönben nem lennél itt a földön. Értékes vagy, becses, tehetséges, és céllal vagy itt a földön. Isten azt mondja, hogy a neveden szólított és az Övé vagy.

„Ne félj, mert megváltottalak (váltságdíjat fizettem érted, hogy megváltsalak, ahelyett, hogy a fogságban hagytalak volna); neveden szólítottalak; az enyém vagy – így szól az Úr.” Ézsaiás 43:1 – angolból fordítva (AMP Bible)

Joyce Meyer

Magyar fordítás: ahitatok.hu