1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 4.67 (21 Szavazaból)

4 Halld hát Izráel népe! Az Örökkévaló a mi Istenünk. Az Örökkévaló az egyetlen Isten. (5 Mózes 6, Egyszerű Fordítás)

Az Ószövetségben, az izraeliták gyakran mondogatták: „Az Úr, a mi Istenünk, az egyetlen Isten”. Sokszor eltűnődtem, vajon miért tartották ezt olyan fontosnak.

Azután, eszembe jutott, hogy a pogányok becsapottságukban azt hitték, hogy minden dolognak megvan a maga istene. El tudjátok képzelni, milyen bonyolult lehetett az élet? Ha babát akartak, akkor a termékenység istenéhez fohászkodtak. Ha jó termést akartak, akkor az aratás istenét hívták segítségül. És ezek a különböző istenek különböző áldozatokat kívántak a gyógyulásért, a békességért, vagy bármiért cserébe.

Fárasztó lehetett állandóan ezekhez a hamis istenekhez rohangászni. Ezért volt olyan jó hír, amikor az igaz Isten kinyilatkoztatta Magát és ezt mondta: „Nálam minden, amire szükséged lehet, megvan. Gyere hozzám!”

Bármire is van szükségem, mehetek az egy Istenhez. Ha békességre, reményre, örömre, gyógyulásra, vagy bármilyen segítségre van szükségem, egyszerűen odamegyek az egy igaz Istenhez. Ilyen egyszerű. Nincs semmi komplikáció. Az Úr, a mi Istenünk, az egyetlen Isten!

Joyce Meyer

Magyar fordítás: ahitatok.hu