1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 5.00 (16 Szavazaból)

„Álljatok meg tehát, felövezve derekatokat igazságszeretettel, és magatokra öltve a megigazulás páncélját, felsaruzva a lábatokat a békesség evangéliuma hirdetésének a készségével." (Efezusi 6:14-15)

A Biblia szerint, ha békességgel fogadjuk a csatáinkat, és békességgel reagálunk az élet nehézségeire, akkor győzni fogunk. De hiszen ez egészen paradox. Hogyan nyerhetünk, ha nem harcolunk?

A férjem régebben mindig az őrületbe kergetett azzal, hogy egyszerűen nem volt hajlandó veszekedni velem. Ideges és mérges voltam, és azt akartam, hogy legalább egy dolgot mondjon, hogy abba beleköthessek, és folytathassam a vitát. Dave nyugodt maradt, és így szólt: „Nem fogok vitatkozni veled." Néha ilyenkor beült az autójába, és elment furikázni egy kicsit. Ettől még dühösebb lettem, nem tudtam olyasvalakivel harcolni, aki nem harcol velem.

Mózes azt mondta az izraelitáknak, hogy ne harcoljanak, amikor az egyik oldalon a Vörös-tenger, a másik oldalon pedig a fáraó serege várta őket. Nagyon féltek, ezért ezt mondta nekik Mózes: „Ne féljetek! Csak várjatok, és csillapodjatok le! Meg fogjátok látni, hogyan szabadít meg minket a mai napon az Örökkévaló! Jól nézzétek meg ezeket az egyiptomiakat, mert soha többé nem látjátok őket! Semmit sem kell tennetek, csak maradjatok nyugton! Az Örökkévaló maga fog harcolni értetek!" (2 Mózes 14:13-14, EF)

Mózes azt mondta az izraelitáknak, hogy csillapodjanak le, maradjanak nyugton, azaz, őrizzék meg békességüket. De miért? Azért mert háborúban voltak, és fontos volt, hogy békességgel válaszoljanak, annak érdekében, hogy megnyerjék a csatát. Isten harcolni fog értük, az Ő dolguk az, hogy megmutassák bizalmukat azáltal, hogy megőrzik békességüket. Ő érted is harcol, csak légy nyugodt.

Bízz Benne! Harcolsz, ahelyett, hogy békességben nyugodnál? Dönts úgy, hogy abbahagyod a harcot, és bízol Istenben, hogy harcol érted. Így tudod megnyerni a csatát.

Joyce Meyer

Magyar fordítás: ahitatok.hu