1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 4.94 (8 Szavazaból)

Elég jelentéktelennek tűnik ahhoz, hogy átugorjunk rajta. Mindössze két szó. Már vagy százszor olvastam ezt a részt. De nem tűnt fel.
Azonban még egyszer nem fogja elkerülni a figyelmemet. Áthúztam sárga kiemelővel és pirossal aláhúztam. Lehet, hogy neked is ezt kellene tenned.

Márk evangéliuma, 16. fejezet. Készítsd elő a ceruzádat és gyönyörködj ebben a kis ékszerben, ami a 7. versben található:
„De menjetek el, mondjátok meg a tanítványainak és Péternek, hogy előttetek megy Galileába.”
Észrevetted? Ne mondja senki, hogy ez nem egy elrejtett kincs.
Más szavakkal így hangzana: „Ne álldogáljatok itt, menjetek és mondjátok meg a tanítványoknak,” – szünet, azután egy mosoly – „és különösképp Péternek szóljatok, hogy előttetek megy Galileába.”
Olyan mintha az egész menny tanúja lett volna Péter bukásának – és most az egész menny segíteni szeretne neki, hogy újra felálljon. „Péternek feltétlenül szóljatok, hogy Jézus nem hagyta ki őt sem. Mondjátok meg neki, hogy a bukása ellenére nem mondott le róla.”
Tyűha! Nem véletlenül hívják az evangéliumot a második esély evangéliumának.
Nem mindennapos dolog, hogy az ember kap egy második esélyt. Péter biztosan tudta ezt. Amikor a legközelebbi alkalommal találkozott Jézussal, még a nadrágját is alig igazította meg mielőtt a Galileai tenger hideg vizébe ugrott volna. Ez a bárdolatlan galileai még arra is képes lett, hogy a második esély evangéliumát egészen Rómáig vigye, ahol megölték miatta. Ha valaha töprengtél már azon, hogy mi miatt hagyta magát ez az ember, hogy fejjel lefelé keresztre feszítsék, akkor talán most tudod.

Nem mindennapi dolog, hogy olyasvalakivel találkozunk, aki egy második esélyt ad nekünk – még szokatlanabb, hogy valaki minden nap ad nekünk egy második esélyt.

De Jézusban Péter mindkettőt megtalálta.

Max Lucado

Magyar fordítás: ahitatok.hu

3,21 De ha újra meggondolom, reménykedni kezdek:
3,22 Szeret az Úr, azért nincs még végünk, mert nem fogyott el irgalma:
3,23 minden reggel megújul. Nagy a te hűséged! (Jeremiás Siralmai)

Egy kedves gondolat Max Lucado-tól:
„Isten ötlete vagy. Istennek csak jó ötletei vannak.” Vigyor