1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 4.65 (13 Szavazaból)

Kétség nem fér hozzá, igencsak hétpróbás időket élünk. A dolgok egyre sötétebbé válnak, de én mégis azt mondom, hogy nekünk nincs okunk félelemre.

Hogyan válaszolnál a következő kérdésemre: „Hány részből áll egy nap?” A legtöbb ember ezt a választ adná: „Reggel, délelőtt, délután és este”. Viszont Isten órája nem így működik. Nézzük csak meg a következő verset: „És elnevezte Isten a világosságot nappalnak, a sötétséget pedig éjszakának nevezte. Így lett este, és lett reggel: első nap” (1 Mózes 1:5). Tehát e szerint a bibliavers szerint a nap az estével kezdődik, nem pedig a reggellel. Az ortodox zsidók számára ez teljesen egyértelmű, mert ők ennek megfelelően tartják a sabbathot. Milyen napnak felel meg a sabbath? Szombatnak. És mikor kezdik el ünnepelni? Pénteken napnyugtakor.

Az új dolgok nem akkor kezdődnek, amikor világosabbá válnak a dolgok. Az új dolgok akkor kezdődnek, amikor sötétté válnak a dolgok. És bár úgy tűnik, hogy a világ egyre sötétebbé válik, mi mégis megvigasztalódhatunk, és megbátorodhatunk attól a ténytől, hogy Isten eltervezte a napjainkat, és nem kell félnünk, mert Ő minden napon velünk van, hiszen megígérte: „íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig” (Máté 28:20).

Amikor a gyerekeim kicsik voltak, és este elment az áram a házunkban, hallottuk, hogy mind a négyen egyszerre kiabáltak kétségbeesésükben, mert féltek a sötétben. Ilyenkor a feleségemmel együtt összeszedtük és befektettük őket a saját ágyunkba. Szorosan megöleltük őket, mindaddig, amíg meg nem nyugodtak, azután pedig hamarosan újra álomba szenderültek.

Bármilyen sötétek is a körülményeid, ne felejtsd el, hogy Mennyei Apukád veled van, és ölelő karjaiban tart. Nem fog elereszteni. Lehet, hogy most sötét van, de el fog jönni az új nap. Ő veled van minden nap, egészen addig, amíg belépünk abba az örökkévaló napba, ahol „éjszaka pedig nem lesz” (Jelenések 21:25).

"Bizony, hamar eljövök". Ámen. Jöjj, Uram Jézus!
Az Úr Jézus kegyelme legyen mindnyájatokkal!
(Jelenések 22:20-21)

Steve McVey

Magyar fordítás: ahitatok.hu