1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 5.00 (12 Szavazaból)

A legfiatalabb fiam, David, New Yorkban élt az Ikertornyokat ért támadás idején, és a lakása ablakából látta azok összeomlását. Azonban már ezelőtt is érték David-et olyan dolgok, amik elcsüggesztették. A dolgok nem úgy alakultak, mint azt remélte.

Azon kezdett tűnődni, vajon Isten mire készül az életében. Mint egy lezárásaként a nehézségekkel teli időszaknak, még egy szomorú esemény következett. David az utcán sétált, amikor egy idegen – valószínűleg drogok hatása alatt – az arcába tartotta a fegyverét, és kirabolta.

David vidékre ment és imádkozott. Így szólt Mennyei Atyjához: „Már nem érzem, hogy itt lennél mellettem. Kérlek, mutasd meg, hogy velem vagy." Amint ezeket a szavakat kimondta, egy jármű zaja szakította meg a csendességét. Egy teherautó hajtott el előtte, rajta nagy betűkkel GOD, azaz Isten. Azután észrevette a kisebb betűkkel írt mozaikszó magyarázatot: „Guaranteed On Delivery", ami azt jelenti, hogy „garantált házhozszállítás". David elkezdett nevetni a saját hitetlenségén, amikor rájött, hogy abban a pillanatban, ahogy bizonyosságot kért Istentől a jelenlétét illetően, Isten (GOD) elvonult előtte olyan nagy betűkben, amit lehetetlen nem észrevenni.

Látod Istent a mindennapi életedben? Mennyei Atyád veled van a körülmények közepette, bármilyenek is legyenek. Azokban az időszakokban, amikor úgy tűnik, hogy Isten nincs ott az adott helyzetben, láss túl a fizikai világ felszínes valóságán és ismerd fel, hogy Ő pont ott van az orrod előtt. Soha nem fog elhagyni, vagy cserbenhagyni.

Ne az életkörülményeid alapján vond le a következtetést, hogy hogyan érez irántad az Atya. A körülmények ezt nem tudják megmondani neked. Ha azt akarod tudni, hogyan érez irántad, akkor nézz túl az ideiglenes helyzeteken és lásd meg a keresztet.

A kereszten az isteni szeretet irántad való kifejeződését fogod látni. Annyira szeret, hogy a legnagyobb árat fizette ki érted, hogy biztosítsa, hogy egy örökkévalóságon keresztül az Övé legyél. Olykor a szeretetét nagy betűk formájában kiáltja feléd. Máskor gyengéden a füledbe suttogja a szeretetét egy-egy csendesség alatt. Bármilyen módon is szól az életedhez, biztos lehetsz benne, hogy szeret. Gondja van rád, és ezen semmi sem változtathat. Hallgasd, ahogy ezen a héten szól hozzád, és biztosan ezt fogod hallani Tőle: „Szeretlek".

3,17 Veled van Istened, az Úr, ő erős, és megsegít. ...megújít szeretetével... (Zofóniás)

Steve McVey

Magyar fordítás: ahitatok.hu