1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 4.46 (12 Szavazaból)

11,28 Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.
11,29 Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok, és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek.
11,30 Mert az én igám boldogító, és az én terhem könnyű." (Máté)

Mindenkinek vannak olyan napjai, amikor semmi sem úgy történik, ahogy terveztük. Vannak időszakok, amikor úgy érezzük, nem tudunk megfelelni, nem tudjuk teljesíteni az adott nap feladatait, vagy amikor a dolgok egyszerűen kicsúsznak a kezünkből. Amikor ezek a nehéz terhek próbálnak lenyomni, tudd, hogy nem vagy tehetetlen, és van választásod. Vagy úgy döntesz, hogy megmaradsz a negatív érzésekben, vagy azt választod, hogy a tekintetedet Jézusra emeled és cserélsz vele.

Ha hiszel Jézus Krisztusban, mint Uradban és Megváltódban, akkor szövetségben vagy a Mindenhatóval. Ez azt jelenti, hogy minden, ami az Övé a tiéd is, és minden, ami a tiéd, az Övé is. Mivel szövetségben vagy a Mindenhatóval, a terhedet kicserélheted Vele. Nehéz terhedet, gondjaidat, problémáidat és félelmeidet Rá vetheted, cserébe pedig magadra veheted az Ő igáját. De mi is az Ő igája? A Máté 11-ben azt olvassuk, hogy az Ő igája boldogító és az Ő terhe könnyű. Vagyis Ő nem akarja, hogy lenyomjon az élet terhe. Csak azt akarja, hogy bízz Benne. Azt akarja, hogy új erőre kapj a Vele való közösségben. Fel akar frissíteni, meg akar újítani és az Ő békéjét akarja neked adni – hát ez az Ő igája, és azt akarja, hogy ezt vidd!

Ne feledd, ha a dolgok ki is csúsztak az irányításod alól, a Te Mennyei Atyád akkor is azon munkálkodik, hogy jót hozzon ki végül számodra, ha alárendeled Neki az életed. Ne hagyd, hogy a körülményeid elrabolják az örömödet és a békességedet. Ehelyett, lépj be az Ő kapuin hálaadással a szívedben. Énekeld a dicséret énekét és vesd Rá a gondjaidat, tudván, hogy Ő gondot visel rád, törődik veled, és Ő fogja vinni a terheidet!

Victoria Osteen

Magyar fordítás: ahitatok.hu