1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 4.40 (15 Szavazaból)

2,13 (Nem a saját erőtökből) mert Isten az, aki valójában munkálja bennetek mind az akarást (azáltal, hogy megteremti bennetek az erőt és a vágyat), mind a cselekvést az ő tetszésére, megelégedésére és gyönyörűségére. (Filippi – angolból fordítva AMP Bible)

A Biblia nem mondja, hogy a hívőknek soha sem kell szembenézniük kihívásokkal, akadályokkal, vagy nehézségekkel, sőt épp az ellenkezőjét tanítja.

Valójában a keresztény élet nem problémamentességet jelent, hanem Isten erejének a jelenlétét, amellyel bennünk munkálkodik. Lesznek megpróbáltatásaink ebben a világban; de Jézus már legyőzte a világot, és megfosztotta az erejétől, amivel ártani tudna nekünk. Ha Isten útját választjuk, teljes győzelemben élhetünk!

Tudd, noha az élet nem mindig fair, Isten mindig fair! Ő igazságos Isten. Isten látja azokat, akik bántottak, és minden helyzetet lát, amikor igazságtalanság történt veled. Kérlek, ne felejtsd el, hogy sokkal inkább számít, ami benned történik, mint, ami veled történik. Vagy úgy döntesz, hogy hagyod, hogy a neheztelés, a keserűség és a meg-nem-bocsátás gyökeret eresszenek, vagy úgy döntesz, hogy a megbocsátáson keresztül ajtót nyitsz Isten gyógyító erejének.

Ha bármiféle változást akarunk az életünkben, mindig belülről kell kezdenünk. A változás mindig a szívünkből indul, amikor hagyjuk, hogy Isten munkálkodjon bennünk. Mi meghozzuk a döntést, Isten pedig meghozza a változást. Teljesen rendben van, ha ezt mondod: „Istenem, nem igazán érzem úgy, hogy meg tudnék bocsátani ennek az embernek, de arra kérlek, adj erőt, hogy meg tudjam tenni. A Tiéd a szívem, Uram, és ezt a helyzetet is átadom Neked, mert Te vagy az Egyetlen, aki be tudod gyógyítani a fájdalmamat. A megbocsátás egy döntéssel kezdődik. Lehet, hogy nem érzed úgy, hogy meg akarsz bocsátani, és lehet, hogy van egy csomó kérdésed, vagy fájdalmat, haragot érzel, de ha meghozod a döntést, hogy Isten szerinti módon fogsz cselekedni, akkor meglesz az eredménye: békesség, öröm, erő és szabadság.

Isten munkálkodik benned. Ő képessé tesz, és minden szükségessel ellát ahhoz, hogy győzelemben élhess életed minden területén.

Victoria Osteen

Magyar fordítás: ahitatok.hu