1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 5.00 (11 Szavazaból)

30,6 Dávid nagyon szorult helyzetbe jutott… Dávid azonban megerősíté magát az Úrban, az ő Istenében. (1 Sámuel - Károli)

Amikor nem látjuk az értékünket, akkor megkísérthet az, hogy másokhoz szaladgáljunk megerősítésért.

Természetesen mindenkinek szüksége van körülötte élő emberek bátorítására, azonban nem hagyatkozhatunk erre, mint a megerősítés kizárólagos forrására. Tudnunk kell, hogy mivel Isten jóváhagy minket, ezért mi is jóváhagyhatjuk magunkat. Nem élhetjük az életünket arra várva, hogy az emberek megtapsoljanak minket. Időnként magunkat kell bátorítanunk, elismernünk és erősítenünk az Úrban.

A minap az edzőteremben beszélgettem egy hölggyel, akinél rákos megbetegedést diagnosztizáltak. Megkért, hogy imádkozzam érte, én pedig ezt mondtam neki: „Természetesen imádkozni fogok érted, de először is mondanom kell neked valamit. Tudod, nagyon büszke lehetsz magadra. Felkeltél, és eljöttél edzeni, ahelyett, hogy magadra húztad volna a takarót és ágyban maradtál volna. Az egész helyzethez hittel és reménységgel állsz hozzá.”

Amikor a hölgyet a benne lévő kitartásra és erőre emlékeztettem, arca felvidult, mosolyra fakadt, és kihúzta magát. Felismerte annak a fontosságát, hogy helyesen lássuk magunkat, és az értékünket.

Ha győzelemben szeretnénk járni, akkor a megerősítésünknek abban kell gyökereznie, hogy Isten már elfogadott, jóváhagyott minket és értékesnek lát. Lehet, hogy nehéz helyzetben vagy éppen, de gondolj arra, hogy elég erőd lesz hozzá, hiszen Krisztus ereje benned van! Lásd, milyen értékes vagy, és tanulj meg abból az erőből meríteni, amit Isten beléd helyezett az Ő Szent Szelleme által.

„Végül pedig: erősödjetek meg az Úrban és az ő hatalmas erejében” (Efezusi 6:10).

Victoria Osteen

Magyar fordítás: ahitatok.hu