Friss gondolatok

Ő véghezviszi a tervét

Az első karácsony más volt, mint amiről Mária álmodozott? Igen. A meglepetés terhesség, a hirtelen…

Bővebben ...

Isten gyengéd szeretettel viseltet irántad

„hogy megmutassa az eljövendő korszakokban kegyelmének mérhetetlen gazdagságát irántunk való jóságából Krisztus Jézusban.” (Efezusi 2:7)

Bővebben ...

Segítség a szükség idején

„Ha pedig Jézus a Főpapunk, akkor bátran és bizalommal lépjünk oda az Atya-Isten kegyelmének Trónjához!…

Bővebben ...

Új kezdet

Ugye nagyszerű lenne, ha mindig újra tudnánk kezdeni a dolgokat, ha szükséges. Ahelyett, hogy bent…

Bővebben ...

A szeretet mindig védelmez

„Az Úristen pedig bőrruhát készített az embernek és feleségének, és felöltöztette őket.” (1 Mózes 3:21)…

Bővebben ...

Tettrekész együttérzés

„Amikor az Úr meglátta az asszonyt, megszánta, és így szólt hozzá: "Ne sírj!"” (Lukács 7:13)…

Bővebben ...

Isten dicsősége a teljes életet élő ember

„Isten dicsősége a teljes életet élő ember.” (Szent Iréneusz) Amikor először bukkantam rá erre az…

Bővebben ...

Isten tolmácsa

Amíg Brazíliában éltünk, előfordult, hogy tolmácsolnom kellett, amikor vendégelőadó érkezett. A hallgatóság előtt állt az…

Bővebben ...

Égj, de ne égj ki

„Ezért ügyeljetek arra, hogyan éltek! Ne legyetek ostobák, hanem bölcsek!” Efezusi 5:15

Bővebben ...

Ajánlata számodra

„Én azért jöttem, hogy életet adjak, mégpedig teljes és túláradóan bőséges életet!” (János 10:10, EF)

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 4.95 (10 Szavazaból)

4,10 Jabéc segítségül hívta Izráel Istenét, és ezt mondta: Bárcsak nagyon megáldanál engem, és kiszélesítenéd határomat, velem lennél, és megoltalmaznál a bajtól, hogy ne érjen fájdalom! És megadta neki Isten, amit kért.(1Krónikák 4)

A Bibliában olvashatunk egy Jábéc nevű emberről. Nevének jelentése: baj, szomorúság, szívfájdalom. Nem tudunk sokat Jábécről, de ha a nevéből indulunk ki, akkor feltételezhetjük, hogy sok csalódáson mehetett már keresztül. Az élet valószínűleg nem úgy alakult, ahogy várta. De ahelyett, hogy az önsajnálatba temetkezett volna, Jábéc hitte, hogy Isten valami nagy dolgot tartogat számára.

Minden rossz dolog ellenére, Jábéc tudta, hogy Isten kegyelmének egyetlen érintése elég ahhoz, hogy mindent megváltoztasson. Jábécot az teszi különlegessé, és azért olvashatunk róla az Igében, mert volt elég bátorsága ahhoz, hogy Istentől valami nagy dolgot kérjen. Azt mondta: „Bárcsak nagyon megáldanál engem, és kiszélesítenéd határomat.” Valójában ez valami ilyesmit jelentett: „Sok csalódás, bánat és fájdalom ért már. De én nem fogok megrekedni ezen a helyen, Istenem. Számítok a kegyelmedre, jóindulatodra. Várakozásom van afelől, hogy a dolgokat megváltoztatod, és nagyon megáldasz engem. Az Írás egyszerűen azt mondja: „És megadta neki Isten, amit kért.”

Ez most a kérdésem hozzád: Kérted már valaha Istent, hogy szélesítse ki a határaidat? Mondtad már Neki: „Istenem, nagyon áldj meg engem! Tégy valami nagyot az életemben!” Sokszor azért, nem kapunk, mert nem kérünk (Jakab 4:2). Ha a hitedet tágítod, ha van látásod a növekedésre, a lehetőségek kiterjesztésére, akkor ez ajtót nyit Istennek, hogy nagy dolgokat cselekedjen.

Sokszor annyira korlátozott az Istenről alkotott képünk. Úgy érezzük kényelmetlenséget okozunk Istennek, ha nagy dolgot kérünk Tőle. Végül kicsi dolgokat kérünk Tőle kis imáinkban: „Istenem, ha csak egy kis fizetésemeléssel megáldanál, lehet, hogy egy jobb lakásba költözhetnék.” „Istenem, ha esetleg küldenél néhány vevőt, talán kihúznánk ezt a hónapot.” „Istenem, ha egy kicsit segítenél, akkor talán túlélné a házasságom.” Ne elégedj meg ennyivel! Isten mindenható. Korlátlan forrásokkal rendelkezik! Istennek nem teszel azzal szívességet, ha visszahúzódsz és kicsiben gondolkodsz. Ha boldoggá akarod Őt tenni, akkor higgy nagyot, várj nagyot és kérj nagyot!

Egy ilyen egyszerű imával is tágíthatod a látásmódodat: „Atyám, köszönöm, hogy nagy dolgot teszel az életemben. Köszönöm a nagy lehetőségeket, nagy ötleteket és nagy áttöréseket, amiket hozol. Segíts, kérlek, hogy nagy áldás lehessek mások számára.” Ha elkezdesz „nagyban” gondolkodni, akkor meglátod, hogy a lehetőségek is kitárulnak számodra. Meglátod majd, ahogy Isten kiterjeszti jóindulatának, kegyelmének karját föléd, és megtapasztalod a teljes életet, amit számodra tartogat.

Joel Osteen

Magyar fordítás: ahitatok.hu

A Karácsony üzenete

A Karácsony valódi üzenete

Részlet
Lukács evangéliumából
Lk. 2:1-20.

Feliratkozás

E-mail értesítés a legújabb írásokról.

Feliratkozás után, biztonsági okokból egy megerősítő e-mailt küldünk, a véglegesítéshez szükséges információkkal! Ha nem kapna megerősítő e-mailt, kérjük ellenőrizze spam fiókját, vagy írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül. Az egy hónapnál régebbi, nem véglegesített feliratkozásokat töröljük.

Napi Ige


“Ezért ád jelt néktek az Úr maga: Ímé, a szûz fogan méhében, és szül fiat, s nevezi azt Immánuelnek,”

Ézsaiás 7:14

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.



A Facebookon

Új hozzászólások