Friss gondolatok

Soha nem vagy egyedül, Isten mindig törődik veled.

„Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.” 1 Péter 5:7

Bővebben ...

A gyógyító ima lényege

Miközben felfedezzük azt a sok csodálatos módot, amin keresztül Jézus meggyógyítja a legbelsőbb valónkat, szem…

Bővebben ...

A hálaadáson keresztül vezet az út a békességhez

„Semmi felől ne aggódjatok! Bármilyen helyzetben vagytok is, imádkozzatok! Hálaadással kérjétek Istentől, amire szükségetek van!”…

Bővebben ...

Hallásból tapasztalat

Hajlamosak vagyunk arra, hogy Jézust csak kicsit avassuk be az életünk részleteibe. Azt gondoljuk: „Ha…

Bővebben ...

Velünk az Isten!

Isten tudja, hogy milyen embernek lenni. Amikor határidőkről, sorbanállásról, nehéz időszakokról beszélünk, Ő megérti. Ő…

Bővebben ...

Isten arca

Miért ment el Isten egészen a betlehemi jászolig? Miért ment el ilyen messzire? Azért, hogy…

Bővebben ...

Ő véghezviszi a tervét

Az első karácsony más volt, mint amiről Mária álmodozott? Igen. A meglepetés terhesség, a hirtelen…

Bővebben ...

Isten gyengéd szeretettel viseltet irántad

„hogy megmutassa az eljövendő korszakokban kegyelmének mérhetetlen gazdagságát irántunk való jóságából Krisztus Jézusban.” (Efezusi 2:7)

Bővebben ...

Segítség a szükség idején

„Ha pedig Jézus a Főpapunk, akkor bátran és bizalommal lépjünk oda az Atya-Isten kegyelmének Trónjához!…

Bővebben ...

Új kezdet

Ugye nagyszerű lenne, ha mindig újra tudnánk kezdeni a dolgokat, ha szükséges. Ahelyett, hogy bent…

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 4.94 (8 Szavazaból)

Amint megkezdjük a 2012-es új esztendőt, emlékeztetni szeretnélek, hogy a mindenható, hatalmas és mindentudó Teremtőt szolgáljuk, aki a világmindenséget alkotta. Ő a növekedés Istene, az áldás Istene, olyan Isten, Aki dicsőségből Dicsőségbe visz minket.

Ez azt jelenti, hogy bármi is történt 2011-ben, ne kezdd az új évet egy „csak éljük túl” mentalitással. Ne az „épphogy elég” legyen a célod, hanem, a „több mint elég”. A mi Istenünk képes és hajlandó. Ahogy növeled a képességedet arra, hogy befogadj Tőle, Ő be fogja tölteni a szükségeidet egy túláradó módon.

John Bevere új könyvében, melynek címe: „Hajthatatlan: az erő, ami szükséges, hogy ne add fel”, a következő történetet írja le nekünk:

„Képzeld el, hogy a világ egy bizonyos részén súlyos éhínség sújt le. Azonban egy nagylelkű és jóságos állam a földgolyó másik oldalán mozgósítja a hadseregét, hogy segítsen a bajba jutottakon. Uszályokat, és teherszállító repülőgépeket küldenek megpakolva, friss zöldséggel, gyümölccsel, gabonával, húsfélékkel és ivóvízzel. A hadsereg vezérkari parancsnoka a következő közleményt adja ki a szegény ország lakosságának: „Annyi élelmet tudunk biztosítani mindenki számára, amennyit el tud vinni.” Először egy férfi érkezett piknik kosárral a kezében és két személyre való, néhány napi élelmet vitt magával. A következő fickó egy nagy zsákkal jött, és a családjának vitt haza öt napra való ennivalót. Azonban a harmadik kliens egy hatalmas teherautóval érkezett, és annyi élelmet vitt el, ami a családjának és éhes szomszédainak is elegendő a következő hónapra.

Amikor piknik kosaras emberünk meglátta a több mint egy tonnányi élelmiszerrel megpakolt hatalmas teherautót az otthona előtt elgördülni, nem csak dühös volt, hanem majd kipukkadt mérgében! Panaszkodott a szomszédoknak és minden élőnek, aki hajlandó volt meghallgatni. Végül siralmai a vezérkari parancsnok fülébe jutottak, aki behívatta őt, és emlékeztette: „Megmondtuk, hogy mindenkinek annyi élelmet tudunk, biztosítani, amennyit el tud vinni. Akkor miért csak egy kosárral érkezett és nem valami nagyobbal? Miért nem a kis teherautójával jött az őrsre?”

Istennel is ugyanez a helyzet. Ő képes, de mi mennyit vagyunk hajlandóak elfogadni Tőle? Jézus szájából többször is elhangzott ez a mondat: „Legyen neked a te hited szerint.” Az Istenbe vetett hitünk az a „tároló”, ami lehetővé teszi, hogy felpakoljuk a Tőle kapott dolgokat. A Róma 10:17 szerint, a hit hallásból van, Isten Igéjének a hallásából. Ezért olyan fontos, hogy naponta olvassuk, tanulmányozzuk az Igét, és elmélkedjünk rajta. Minél többet tárolsz az Igéből a szívedben, az annál több hitet fog eredményezni, és annál nagyobb lesz a befogadóképességed.

Reménnyel és várakozással nézünk a 2012-es év elé, hogy Isten mit tartogat számunkra. Békességet, örömet és áldást kérünk imában rád és a szeretteidre. Legyen az új év a növekedés kezdete számodra életed minden területén.

Joel Osteen

Magyar fordítás: ahitatok.hu

A Húsvét üzenete

A Húsvét valódi üzenete

Részlet
Lukács evangéliumából
Lk. 22:1 - Lk. 24:53

Feliratkozás

E-mail értesítés a legújabb írásokról.

Feliratkozás után, biztonsági okokból egy megerősítő e-mailt küldünk, a véglegesítéshez szükséges információkkal! Ha nem kapna megerősítő e-mailt, kérjük ellenőrizze spam fiókját, vagy írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül. Az egy hónapnál régebbi, nem véglegesített feliratkozásokat töröljük.

Napi Ige


“Ennekokáért õ mindenképen idvezítheti is azokat, a kik õ általa járulnak Istenhez, mert mindenha él, hogy esedezzék érettök.”

Zsidókhoz 7:25

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások

 • Kedves Margitka! Köszönjük a visszajelzést ...

  Bövebben...

   
 • Hálát adok Istennek ezért a gyakorlati ...

  Bövebben...

   
 • Hálásan Köszönöm a mai napot is, hogy nem ...

  Bövebben...

   
 • Hozzád megyek Uram, te segítesz rajtam! Mostani ...

  Bövebben...