Friss gondolatok

Az Ő házának gazdagsága

„Megtöltesz minket házad kincseivel, jóságod folyóvizéből itatsz bennünket!” (Zsoltárok 36:8, EF) Egy szolga vonakodva imádkozik;…

Bővebben ...

Fiúság

A tékozló fiú története valójában elsősorban nem is a tékozló fiúról szól, hanem az apa…

Bővebben ...

Isten a gyermeked Atyja is

„Aki az Urat féli, annak erős oltalma van, fiainak is menedéke lesz az.” Példabeszédek 14:26…

Bővebben ...

Ne hagyd, hogy a sok tevékenység miatt kiégj!

„Jöjjetek közel hozzám mind, akik belefáradtatok súlyos terheitek cipelésébe! Nálam megnyugvást találtok.

Bővebben ...

Légy tudatában Krisztusban elfoglalt helyednek

„Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem…

Bővebben ...

Soha nem vagy egyedül, Isten mindig törődik veled.

„Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.” 1 Péter 5:7

Bővebben ...

A gyógyító ima lényege

Miközben felfedezzük azt a sok csodálatos módot, amin keresztül Jézus meggyógyítja a legbelsőbb valónkat, szem…

Bővebben ...

A hálaadáson keresztül vezet az út a békességhez

„Semmi felől ne aggódjatok! Bármilyen helyzetben vagytok is, imádkozzatok! Hálaadással kérjétek Istentől, amire szükségetek van!”…

Bővebben ...

Hallásból tapasztalat

Hajlamosak vagyunk arra, hogy Jézust csak kicsit avassuk be az életünk részleteibe. Azt gondoljuk: „Ha…

Bővebben ...

Velünk az Isten!

Isten tudja, hogy milyen embernek lenni. Amikor határidőkről, sorbanállásról, nehéz időszakokról beszélünk, Ő megérti. Ő…

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 4.75 (8 Szavazaból)

6,9 A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk. (Galata)

Szeretnék elmesélni nektek egy történetet gyülekezetünk egyik hölgy tagjáról. Egyedülálló anyuka, aki keményen dolgozik és hűségesen szolgál a gyülekezetben.

Mindig megtett mindent, hogy a családjáról gondoskodjon, mégis állandó pénzügyi nehézségekkel küzdött. Diplomás, jó állással rendelkezett, de a hónap végén már alig tudta kifizetni a számlákat. El akarta vinni a gyerekeit nyaralni, de mire sikerült egy kis pénzt összegyűjtenie, mindig jött valami váratlan kiadás, vagy valami elromlott. Egyszerűen nem tudott egyről a kettőre jutni. De nem csüggedt el. Nem is kezdett el panaszkodni. Hűséges és kitartó maradt, tisztelte Istent és szerette az embereket. Mindig adott, szolgált és segített másokat.

Jézus ezt mondta: „Ha Bennem maradtok, sok gyümölcsöt fogtok teremni. És nem csak sok gyümölcsöt teremtek, hanem gyümölcsötök meg is fog maradni” (János 15). Ez nem átmeneti gondoskodás, hanem állandó. Nem csak egy áldott életszakasz, hanem egy áldott élet. Ha megmaradunk Őbenne, akkor nem kell, hogy az állandó küszködésről szóljon az életünk. Ez a drága hölgy nyilvánvalóan megmaradt Őbenne. Látszott a mosolyán és a viselkedésén.

Négy évvel ezelőtt a főnöke váratlanul kérte a korengedményes nyugdíjazását, így a hölgy megkapta a pozícióját. Ezzel együtt jelentős mértékben megemelkedett a fizetése. Nagyon hálás volt. Azonban egy hónappal ezelőtt az egyik elnök helyettes hirtelen úgy döntött, hogy visszavonul és az egyedülálló anyukát léptették elő a helyére. Ma már nincsenek anyagi gondjai, és a gyerekeit is el tudja vinni vakációzni. Sőt támogat egy másik egyedülálló édesanyát. Isten megáldotta, hogy áldás lehessen mások számára!

Isten veled is ezt akarja tenni. Magasra akar állítani. Lehet, hogy jelenleg kemény időket élsz meg. Küszködsz. De ne hagyd, hogy a nélkülözés szelleme megtelepedjen benned. Ahol most vagy, nem az a hely ahol később leszel. Isten többet tartogat számodra. Ha alárendeled magad Neki, követed a Szavát, és hűséges vagy abban, amid van, akkor az állandó gondoskodás helye vár rád. Imádkozz, higgy, remélj, mert a „megfelelő idő” már úton van.

Joel Osteen

Magyar fordítás: ahitatok.hu

Feliratkozás

E-mail értesítés a legújabb írásokról.

Feliratkozás után, biztonsági okokból egy megerősítő e-mailt küldünk, a véglegesítéshez szükséges információkkal! Ha nem kapna megerősítő e-mailt, kérjük ellenőrizze spam fiókját, vagy írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül. Az egy hónapnál régebbi, nem véglegesített feliratkozásokat töröljük.

Napi Ige


“Az igazság útját választottam; a te ítéleteid forognak elõttem.”

Zsoltárok 119:30

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások