Friss gondolatok

Fiúság

A tékozló fiú története valójában elsősorban nem is a tékozló fiúról szól, hanem az apa…

Bővebben ...

Isten a gyermeked Atyja is

„Aki az Urat féli, annak erős oltalma van, fiainak is menedéke lesz az.” Példabeszédek 14:26…

Bővebben ...

Ne hagyd, hogy a sok tevékenység miatt kiégj!

„Jöjjetek közel hozzám mind, akik belefáradtatok súlyos terheitek cipelésébe! Nálam megnyugvást találtok.

Bővebben ...

Légy tudatában Krisztusban elfoglalt helyednek

„Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem…

Bővebben ...

Soha nem vagy egyedül, Isten mindig törődik veled.

„Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.” 1 Péter 5:7

Bővebben ...

A gyógyító ima lényege

Miközben felfedezzük azt a sok csodálatos módot, amin keresztül Jézus meggyógyítja a legbelsőbb valónkat, szem…

Bővebben ...

A hálaadáson keresztül vezet az út a békességhez

„Semmi felől ne aggódjatok! Bármilyen helyzetben vagytok is, imádkozzatok! Hálaadással kérjétek Istentől, amire szükségetek van!”…

Bővebben ...

Hallásból tapasztalat

Hajlamosak vagyunk arra, hogy Jézust csak kicsit avassuk be az életünk részleteibe. Azt gondoljuk: „Ha…

Bővebben ...

Velünk az Isten!

Isten tudja, hogy milyen embernek lenni. Amikor határidőkről, sorbanállásról, nehéz időszakokról beszélünk, Ő megérti. Ő…

Bővebben ...

Isten arca

Miért ment el Isten egészen a betlehemi jászolig? Miért ment el ilyen messzire? Azért, hogy…

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 5.00 (9 Szavazaból)

15,53 Mert e romlandó testnek romolhatatlanságba kell öltöznie, és e halandónak halhatatlanságba.
15,54 Amikor pedig ez a romlandó romolhatatlanságba öltözik, és ez a halandó halhatatlanságba öltözik, akkor teljesül be, ami meg van írva: "Teljes a diadal a halál fölött! (1 Korinthus)

Egyik Istentiszteletünkön Danny Gokey mondott bizonyságot. Danny az egyik legsikeresebb amerikai énekes tehetségkutató műsor az „American Idol” finalistája volt 2008-ban.

Elmesélte, hogy a felesége szívrendellenességgel született. Emberileg és orvosilag minden lehetőt megtettek érte. Imádkoztak a gyógyulásáért, azonban az egyik műtét során komplikációk léptek fel. A fiatal hölgy hazaköltözött az Úr Jézushoz. Danny teljesen összetört. Mély depresszióba zuhant. Úgy gondolta, számára már semmit sem tartogat az élet. Nem értette miért történhetett ez meg.

Azt mondja a Biblia, hogy életünk minden napja meg van írva Isten könyvében (Zsoltárok 139:16). Ő kezében tartja a jövőt, és az a jó hír, hogy ez a könyv győzelemmel végződik! Isten jót tervez számodra, egy jó befejezéssel.

Amikor csalódáson mész keresztül, vagy valami nem akar összejönni, akkor nagyon fontos, hogy ne rekedj meg azon az oldalon. Ha tovább mész, egy új fejezethez fogsz érni, ami a győzelemről és a helyreállásról szól. Danny egy ideig a könyv negatív részén ragadt. Azonban elérkezett a nap, amikor a sarkára állt és így szólt: „Nem fogom hagyni, hogy ez a csalódás tönkre tegye az életem hátralevő részét.” Ahogy tovább lépett, Isten új ajtókat nyitott meg előtte. Ma Danny sikeres karriert fut a zeneiparban. Ezenkívül, létrehozott egy családsegítő alapítványt, amit a felesége után Sophia Szív-ének nevezett el.

Isten soha nem fejezi be a negatív résznél. Ha elbocsátottak a munkahelyedről, elhagyott a házastársad, vagy egy szeretted meghalt, még nem jelenti azt, hogy számodra mindennek vége. Isten mindig tartogat számodra egy új kezdetet itt a földön. Ha hajlandó vagy lerázni magadról a keserűséget, az önsajnálatot, és tovább lépni, akkor meglátod Isten új ajtókat és új lehetőségeket fog nyitni számodra. Még nagy győzelmek várnak rád!

Most lehet, hogy azt mondod: „Oké Joel, de mi van Danny feleségével? Ő vereséggel fejezte be a könyvet. Fiatalon meghalt.” Nem, amikor a mennybe mész, az nem vereség, hanem az a végső győzelem! Olyan helyre mész, ahol nincs bánat, könny és fájdalom. Még csak két másodperce leszel ott, és rájössz, hogy ez életed legnagyobb győzelme. És azzal a reménységgel élünk itt a földön, hogy ha Jézusba vetjük a bizalmunkat, akkor az örökkévalóságot a szeretteinkkel fogjuk tölteni. Mindig emlékezz arra, hogy bármi is történik most az életedben, a jövődben a végső győzelem vár!

Joel Osteen

Magyar fordítás: ahitatok.hu

Feliratkozás

E-mail értesítés a legújabb írásokról.

Feliratkozás után, biztonsági okokból egy megerősítő e-mailt küldünk, a véglegesítéshez szükséges információkkal! Ha nem kapna megerősítő e-mailt, kérjük ellenőrizze spam fiókját, vagy írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül. Az egy hónapnál régebbi, nem véglegesített feliratkozásokat töröljük.

Napi Ige


“De hû az Úr, a ki megerõsít titeket és megõriz a gonosztól.”

2 Tesszalonika 3:3

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások