Friss gondolatok

Soha nem vagy egyedül, Isten mindig törődik veled.

„Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.” 1 Péter 5:7

Bővebben ...

A gyógyító ima lényege

Miközben felfedezzük azt a sok csodálatos módot, amin keresztül Jézus meggyógyítja a legbelsőbb valónkat, szem…

Bővebben ...

A hálaadáson keresztül vezet az út a békességhez

„Semmi felől ne aggódjatok! Bármilyen helyzetben vagytok is, imádkozzatok! Hálaadással kérjétek Istentől, amire szükségetek van!”…

Bővebben ...

Hallásból tapasztalat

Hajlamosak vagyunk arra, hogy Jézust csak kicsit avassuk be az életünk részleteibe. Azt gondoljuk: „Ha…

Bővebben ...

Velünk az Isten!

Isten tudja, hogy milyen embernek lenni. Amikor határidőkről, sorbanállásról, nehéz időszakokról beszélünk, Ő megérti. Ő…

Bővebben ...

Isten arca

Miért ment el Isten egészen a betlehemi jászolig? Miért ment el ilyen messzire? Azért, hogy…

Bővebben ...

Ő véghezviszi a tervét

Az első karácsony más volt, mint amiről Mária álmodozott? Igen. A meglepetés terhesség, a hirtelen…

Bővebben ...

Isten gyengéd szeretettel viseltet irántad

„hogy megmutassa az eljövendő korszakokban kegyelmének mérhetetlen gazdagságát irántunk való jóságából Krisztus Jézusban.” (Efezusi 2:7)

Bővebben ...

Segítség a szükség idején

„Ha pedig Jézus a Főpapunk, akkor bátran és bizalommal lépjünk oda az Atya-Isten kegyelmének Trónjához!…

Bővebben ...

Új kezdet

Ugye nagyszerű lenne, ha mindig újra tudnánk kezdeni a dolgokat, ha szükséges. Ahelyett, hogy bent…

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 4.92 (12 Szavazaból)

Van egy történet egy emberről, aki egy gödörbe esett. Különféle emberek jöttek, hogy hangot adjanak véleményüknek. A farizeus ezt mondta: „Megérdemled, hogy gödörbe estél.” A katolikus így szólt: „Szenvedned kell, amíg a gödörben vagy.”

A baptista ezt mondta: „Ha megtértél volna, nem estél volna a gödörbe.” A karizmatikus ezt javasolta: „Valld meg, hogy ’Nem vagyok a gödörben.’” A matematikus így szólt: „Lássuk csak, hadd kalkuláljam ki, hogyan estél a gödörbe.” Az adóellenőr ezt kérdezte: „Kifizetted a gödör adót?” Az optimista így szólt: „Sokkal rosszabb is lehetne.” A pesszimista pedig ezt mondta: „Egyre rosszabb lesz.”

Mindenkinek megvan a saját véleménye. Ha megpróbálsz mindenkinek a kedvében járni, az egyetlen ember, aki boldogtalan lesz, az te leszel. Érdekes módon, azok, akik megpróbálják irányítani az életedet, sokszor még a sajátjukat sem tudják kézben tartani. Jó dolog tanácsot kérni, mások véleményét meghallgatni, de mindig tudatában kell lennünk annak, akinek Isten alkotott minket, hogy ha olyat hallunk, ami nincs összhangban a szellemünkkel, akkor bátran tudjuk mondani: „Köszönöm, de nem kérek belőle. Szeretlek, értékelem a véleményedet, de ezúttal nem fogadhatom el.”

Az egyik csapattagunk jó barátom is egyben. Jó néhány évvel ezelőtt valaki odament hozzá és ezt mondta neki: „Határozottan azt érzem, hogy neked saját gyülekezetet kellene alapítanod. Nagyszerű, felkent pásztor vagy. Biztosan nagyon sikeres lennél.”

Bár a barátom nagyra értékelte biztató szavait, nem tudott azonosulni velük. Tudta, hogy a helyén van és Isten hívta oda. Emberünk viszont nem hagyta ennyiben. Folyton kérdezgette: „Na, mikor indítod be a saját gyülekezetedet? Mikor lépsz már ki hitben?” A biztatásból erős nyomásgyakorlás lett.

A barátom végül így szólt: „Hadd kérdezzem meg, te fogod fizetni a terem bérleti díját? Megvásárolod nekem a technikai berendezéseket? Fizeted majd az embereimet, és a rezsit is? Na és fedezed a reklámok költségeit?”

A fickó úgy nézett rá, mintha a barátom meghibbant volna, és így válaszolt: „Nem, nem tudom fizetni. Nem állok úgy anyagilag.”

A barátom ezt mondta neki: „Nos, ha Isten elhív, akkor gondoskodni is fog rólam. Gondoskodni fog a számlákról, a megfelelő emberekről és a megfelelő helyről. De ha azért teszem, mert te hívtál el, akkor rád kell, hogy támaszkodjam, és akkor bizony nagyot csalódnék.”

A Példabeszédek 29:25 azt mondja: „Az emberektől való rettegés csapdába ejt, de aki az Úrban bízik, az oltalmat talál.” Azaz, ha az emberek véleményében bízunk, akkor ahelyett, hogy kikerülnénk a gödörből, inkább még inkább mélyebbre kerülünk. Tanuld meg különválasztani magad az emberek véleményétől, ha nem Isten szerint valók és bízz Istenben. Végtére is egyedül az Ő véleménye számít, Ő pedig életet, szabadságot és győzelmet akar adni neked.

Joel Osteen

Magyar fordítás: ahitatok.hu

A Húsvét üzenete

A Húsvét valódi üzenete

Részlet
Lukács evangéliumából
Lk. 22:1 - Lk. 24:53

Feliratkozás

E-mail értesítés a legújabb írásokról.

Feliratkozás után, biztonsági okokból egy megerősítő e-mailt küldünk, a véglegesítéshez szükséges információkkal! Ha nem kapna megerősítő e-mailt, kérjük ellenőrizze spam fiókját, vagy írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül. Az egy hónapnál régebbi, nem véglegesített feliratkozásokat töröljük.

Napi Ige


“Ennekokáért õ mindenképen idvezítheti is azokat, a kik õ általa járulnak Istenhez, mert mindenha él, hogy esedezzék érettök.”

Zsidókhoz 7:25

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások

 • Kedves Margitka! Köszönjük a visszajelzést ...

  Bövebben...

   
 • Hálát adok Istennek ezért a gyakorlati ...

  Bövebben...

   
 • Hálásan Köszönöm a mai napot is, hogy nem ...

  Bövebben...

   
 • Hozzád megyek Uram, te segítesz rajtam! Mostani ...

  Bövebben...