Friss gondolatok

Az Ő házának gazdagsága

„Megtöltesz minket házad kincseivel, jóságod folyóvizéből itatsz bennünket!” (Zsoltárok 36:8, EF) Egy szolga vonakodva imádkozik;…

Bővebben ...

Fiúság

A tékozló fiú története valójában elsősorban nem is a tékozló fiúról szól, hanem az apa…

Bővebben ...

Isten a gyermeked Atyja is

„Aki az Urat féli, annak erős oltalma van, fiainak is menedéke lesz az.” Példabeszédek 14:26…

Bővebben ...

Ne hagyd, hogy a sok tevékenység miatt kiégj!

„Jöjjetek közel hozzám mind, akik belefáradtatok súlyos terheitek cipelésébe! Nálam megnyugvást találtok.

Bővebben ...

Légy tudatában Krisztusban elfoglalt helyednek

„Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem…

Bővebben ...

Soha nem vagy egyedül, Isten mindig törődik veled.

„Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.” 1 Péter 5:7

Bővebben ...

A gyógyító ima lényege

Miközben felfedezzük azt a sok csodálatos módot, amin keresztül Jézus meggyógyítja a legbelsőbb valónkat, szem…

Bővebben ...

A hálaadáson keresztül vezet az út a békességhez

„Semmi felől ne aggódjatok! Bármilyen helyzetben vagytok is, imádkozzatok! Hálaadással kérjétek Istentől, amire szükségetek van!”…

Bővebben ...

Hallásból tapasztalat

Hajlamosak vagyunk arra, hogy Jézust csak kicsit avassuk be az életünk részleteibe. Azt gondoljuk: „Ha…

Bővebben ...

Velünk az Isten!

Isten tudja, hogy milyen embernek lenni. Amikor határidőkről, sorbanállásról, nehéz időszakokról beszélünk, Ő megérti. Ő…

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 5.00 (12 Szavazaból)

Beszélgettem egy férfivel, akinek az édesapja mindig lehúzta azzal, hogy állandóan arról beszélt, mire nem képes, és mi nem lesz belőle. Ez az ember a húszas-harmincas éveiben nem tudott egyről a kettőre jutni.

Elmesélte, hogy folyton apjának a szavai visszhangzottak a fejében: „Soha nem fogsz boldogulni. Nincs meg benned, ami ehhez szükséges.” Apja még a halálos ágyán is ezt mondta neki, mélyen a szemébe nézve: „A bátyád sem vitte semmire, és te sem fogod.” Ezek voltak utolsó szavai.

Évekig a haraggal és a kisebbségi érzéssel élt. Soha nem érezte magát alkalmasnak. Tele volt félelemmel. Apja negatív szavai kötelékként tartották őt vissza.

Az apai áldás nagyon fontos. De sajnos, sokan nem részesülnek ebben. Egyik alkalmunkon az említett férfi hallott engem a rossz gondolatmintákról és negatív hatásokról beszélni. Rájött, hogy apjának a szavai erődítményekké váltak az elméjében, amelyek befolyásolták az életét. Elkezdte megnyomni a „törlés” gombot, és újraprogramozni a gondolkodását. Amikor jött a gondolat, hogy „Nem viszed majd semmire” – „Törlés. Azzá fogok válni, akinek Isten megálmodott.” „Alkalmatlan vagyok.” „Törlés. Krisztus miatt alkalmas vagyok.”

Ma ez az ember sikeres, és gyönyörű családja van. Az élete megváltozott, amikor elkezdte befogadni Isten áldásait és úgy gondolkodni magáról, ahogy Isten gondolkodik róla.

Talán te sem részesedtél az apai áldásban. Az a jó hírem számodra, hogy Mennyei Apukád áldásaiban viszont részesülsz! A Mindenható Isten ezt mondja neked: „A mesterművem vagy. Különleges vagy. Krisztusban erős vagy és alkalmas. Benne mindennel elláttalak.” Ezt kell újra és újra lejátszanod az elmédben. Teljesen mindegy, hogy kik mondták a negatív szavakat – egy szülő, egy edző, egy szomszéd – töröld őket, és programozd újra a gondolkodásodat. Nem vagy selejtes, vagy defektes. Isten csodálatosan megalkotott téged, és mindennel ellátott ahhoz, hogy valóra válts mindent, amit Ő helyezett a szívedre.

Dicsérlek, mert csodálatos módon teremtettél!

(Zsoltárok 139:14, Egyszerű Fordítás)

Joel Osteen

Magyar fordítás: ahitatok.hu

Feliratkozás

E-mail értesítés a legújabb írásokról.

Feliratkozás után, biztonsági okokból egy megerősítő e-mailt küldünk, a véglegesítéshez szükséges információkkal! Ha nem kapna megerősítő e-mailt, kérjük ellenőrizze spam fiókját, vagy írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül. Az egy hónapnál régebbi, nem véglegesített feliratkozásokat töröljük.

Napi Ige


“Az igazság útját választottam; a te ítéleteid forognak elõttem.”

Zsoltárok 119:30

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások