Friss gondolatok

Az Ő házának gazdagsága

„Megtöltesz minket házad kincseivel, jóságod folyóvizéből itatsz bennünket!” (Zsoltárok 36:8, EF) Egy szolga vonakodva imádkozik;…

Bővebben ...

Fiúság

A tékozló fiú története valójában elsősorban nem is a tékozló fiúról szól, hanem az apa…

Bővebben ...

Isten a gyermeked Atyja is

„Aki az Urat féli, annak erős oltalma van, fiainak is menedéke lesz az.” Példabeszédek 14:26…

Bővebben ...

Ne hagyd, hogy a sok tevékenység miatt kiégj!

„Jöjjetek közel hozzám mind, akik belefáradtatok súlyos terheitek cipelésébe! Nálam megnyugvást találtok.

Bővebben ...

Légy tudatában Krisztusban elfoglalt helyednek

„Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem…

Bővebben ...

Soha nem vagy egyedül, Isten mindig törődik veled.

„Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.” 1 Péter 5:7

Bővebben ...

A gyógyító ima lényege

Miközben felfedezzük azt a sok csodálatos módot, amin keresztül Jézus meggyógyítja a legbelsőbb valónkat, szem…

Bővebben ...

A hálaadáson keresztül vezet az út a békességhez

„Semmi felől ne aggódjatok! Bármilyen helyzetben vagytok is, imádkozzatok! Hálaadással kérjétek Istentől, amire szükségetek van!”…

Bővebben ...

Hallásból tapasztalat

Hajlamosak vagyunk arra, hogy Jézust csak kicsit avassuk be az életünk részleteibe. Azt gondoljuk: „Ha…

Bővebben ...

Velünk az Isten!

Isten tudja, hogy milyen embernek lenni. Amikor határidőkről, sorbanállásról, nehéz időszakokról beszélünk, Ő megérti. Ő…

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 5.00 (11 Szavazaból)

Az 1 Mózes 35-ben olvashatunk Ráhelről, aki meghalt, miután megszülte második fiát. Komplikációk léptek fel szülés közben, és emiatt igen nagy fájdalmai voltak. A haldokló asszony utolsó erejével elnevezte fiát, aki a Benóni nevet kapta.

Az alapján nevezte el Ráhel a fiút, amit megtapasztalt. Benóni jelentése: fájdalmam fia, kimerültségem, nyomorúságom, aggodalmam fia. Képzeljétek csak el, milyen lehet egy ilyen névvel leélni az életet.

Sokszor kapunk mi is negatív jelzőket az emberektől. Nem azért, mert valamit tettünk, hanem a fájdalmak miatt, amiken nekik kellett keresztülmenniük. Azok, akiknek fájdalmat okoztak, maguk is fájdalmat fognak okozni. Azok, akiket bántottak, maguk is bántani fognak. A keserű emberek gyorsan akasztanak negatív jelzőket másokra.

Pár perccel Ráhel halála után, férje, Jákob, sietett hozzájuk. A bába átnyújtotta neki a kisbabát: „Íme a fiad. A neve Benóni, fájdalmam fia." Amikor Jákob ezt meghallotta, valami megmozdult benne, és így szólt: „Nem. Ne ez legyen a neve. Az én fiamat nem hívhatják fájdalom fiának. Benjámin legyen a neve." Benjámin azt jelenti: jobb kezem fia, erő, hatalom, szerencse fia, boldog.Többé nem a Fájdalom Fia

Benjáminból nagyszerű vezető lett. Az ő vérvonalából jöttek Izrael királyai, egyik a másik után. Istennek nagy terve volt Benjáminnal, és tudta, ha a fájdalom fiaként kell leélni az életét, akkor nem lesz képes véghezvinni mindazt, amit rá akart bízni, amire őt teremtette. Így Isten közbelépett: „Nem. Nem viselheti ezt a címkét. Ő nem a fájdalom fia, nem a bukás fia, nem a csalódottság fia. Ezzel a gyermekkel nagy terveim vannak. A nagyság magját hordozza. Az Erő Fia lesz a neve."

Isten tudja, hogy milyen nagy szerepet játszanak a ránk aggatott címkék az életünkben. Talán valaki középszerűnek, lassú felfogásúnak, tehetségtelennek titulált, vagy olyasvalakinek, aki túl sok hibát vét. Nem. Isten ugyanazokat a dolgokat mondja most neked is, mint amit a kis Benjáminnak mondott: „Megváltoztatom a neved. Új nevet adok neked. Többé nem hívnak Fájdalom Fiának, Középszerűség Fiának, Összetörött álmok Fiának. Az új neved: Erő Fia, Nagyszerű Terv Lánya, Nagyság Gyermeke, Győzelem gyermeke, aki hatással van másokra."

Szabadulj meg a régi címkéktől, és kezdj el az új neveddel élni: Mestermű, Értékes, Különleges, Több mint Hódító, Történelemíró. Hidd el és fogadd be, amit Isten mond rólad, hogy abban a gyönyörű tervben járhass, amire teremtett.

„Ráhel már haldoklott, de mielőtt kilehelte lelkét, így nevezte a fiát: „Benóni", vagyis: „Szenvedésem fia". Ezt azonban Jákób megváltoztatta, és új nevet adott a fiának: „Benjámin", vagyis: „Jobb kezem fia"." (1 Mózes 35:18, EF)

Joel Osteen

Magyar fordítás: ahitatok.hu

Feliratkozás

E-mail értesítés a legújabb írásokról.

Feliratkozás után, biztonsági okokból egy megerősítő e-mailt küldünk, a véglegesítéshez szükséges információkkal! Ha nem kapna megerősítő e-mailt, kérjük ellenőrizze spam fiókját, vagy írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül. Az egy hónapnál régebbi, nem véglegesített feliratkozásokat töröljük.

Napi Ige


“Az igazság útját választottam; a te ítéleteid forognak elõttem.”

Zsoltárok 119:30

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások