Friss gondolatok

Az Ő házának gazdagsága

„Megtöltesz minket házad kincseivel, jóságod folyóvizéből itatsz bennünket!” (Zsoltárok 36:8, EF) Egy szolga vonakodva imádkozik;…

Bővebben ...

Fiúság

A tékozló fiú története valójában elsősorban nem is a tékozló fiúról szól, hanem az apa…

Bővebben ...

Isten a gyermeked Atyja is

„Aki az Urat féli, annak erős oltalma van, fiainak is menedéke lesz az.” Példabeszédek 14:26…

Bővebben ...

Ne hagyd, hogy a sok tevékenység miatt kiégj!

„Jöjjetek közel hozzám mind, akik belefáradtatok súlyos terheitek cipelésébe! Nálam megnyugvást találtok.

Bővebben ...

Légy tudatában Krisztusban elfoglalt helyednek

„Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem…

Bővebben ...

Soha nem vagy egyedül, Isten mindig törődik veled.

„Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.” 1 Péter 5:7

Bővebben ...

A gyógyító ima lényege

Miközben felfedezzük azt a sok csodálatos módot, amin keresztül Jézus meggyógyítja a legbelsőbb valónkat, szem…

Bővebben ...

A hálaadáson keresztül vezet az út a békességhez

„Semmi felől ne aggódjatok! Bármilyen helyzetben vagytok is, imádkozzatok! Hálaadással kérjétek Istentől, amire szükségetek van!”…

Bővebben ...

Hallásból tapasztalat

Hajlamosak vagyunk arra, hogy Jézust csak kicsit avassuk be az életünk részleteibe. Azt gondoljuk: „Ha…

Bővebben ...

Velünk az Isten!

Isten tudja, hogy milyen embernek lenni. Amikor határidőkről, sorbanállásról, nehéz időszakokról beszélünk, Ő megérti. Ő…

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 5.00 (13 Szavazaból)

Miközben Jézusról gondolkodtam, az Ő csodálatos személyéről, azzal a vággyal a szívemben, hogy még jobban megismerjem Őt, ezt a kincset találtam, amit szeretnék veletek megosztani.

Ez az epizód Jézus feltámadása után legalább egy héttel történik. János apostol, Jézus legközelebbi barátja, így meséli el:

21,1 Ezután ismét megjelent Jézus a tanítványoknak a Tibériás-tengernél. Így jelent meg:

21,2 együtt voltak Simon Péter és Tamás, akit Ikernek hívtak, és Nátánaél, a galileai Kánából és Zebedeus fiai; a tanítványok közül pedig még kettő.

21,3 Simon Péter így szólt hozzájuk: "Elmegyek halászni." Ők erre ezt mondták: "Mi is elmegyünk veled." Elindultak, és beszálltak a hajóba, de azon az éjszakán semmit sem fogtak.

21,4 Amikor már reggel lett, megállt Jézus a parton, a tanítványok azonban nem tudták, hogy Jézus az.

21,5 Jézus ekkor megkérdezte tőlük: "Fiaim, nincs valami ennivalótok?" Így válaszoltak neki: "Nincs."

21,6 Ő pedig ezt mondta nekik: "Vessétek ki a hálót a hajó jobb oldalán, és találtok!" Kivetették tehát, de kivonni már nem tudták a rengeteg hal miatt.

21,7 Ekkor odaszólt Péterhez az a tanítvány, akit Jézus szeretett: "Az Úr az!" Amikor Simon Péter meghallotta, hogy az Úr az, magára vette felsőruháját, mert mezítelen volt, és belevetette magát a tengerbe.

Milyen egyszerű, hétköznapi módon jelenik meg Jézus a színen. Ne felejtsük el, hogy Ő a feltámadott Úr. Ég és föld királya. Jelenlétét ragyogó fényességgel és dicsőséggel is jelezhette volna. Jézus tudja, hogy semmi nem lehet nagyobb segítség a barátai számára, mint ha újra láthatják Őt. Természetesen parancsoló hangon is odakiálthatna hozzájuk: „Én vagyok az, az ÚR! Jöjjetek énhozzám!” De nem teszi. Egy pillanatra „elrejti” magát. Csak megáll a parton, mint egy átlagos turista, és felteszi azt a kérdést, amit a kíváncsiskodó járókelők szoktak feltenni a horgászoknak: „Fogtatok valamit?” Tudjuk a választ: semmit.

Erre Jézus azt mondja nekik: „Próbáljátok meg a másik oldalon.” Ugyanúgy, mint a régi szép időkben (Lukács 5:4-6). Nem is kellett többet mondania. Simon Péter már ugrott is a vízbe, hogy a part felé igyekezzen.

Látjuk Jézus játékosságát? Az időzítés, a feszültség, az elrejtőzés, a mindennapi kérdés, azután hirtelen bumm – a nagy fogás. És a tanítványokat ismét megfogta Jézus. Ez a gyönyörű történet attól lett még gazdagabb, hogy bemutatja Jézus játékosságát.

És az az apró részlet, amit János leír, hogy pontosan 153 halat fogtak, az is fantasztikus. Elképzelem, ahogy ezek a halászemberek ott üldögélnek Jézussal a tűz körül, s miután jóllaktak a halból, amit Jézus készített számukra, egyikük megszólal: „Jó volna megszámolnunk a halakat.” Mire Jézus, miközben egy ropogósra sült falat után nyúl, kiböki: „Százötvenhárom darab.”

A fiúk egymásra mosolyognak, majd nyugtázzák: „Ó igen, visszakaptuk Jézust!”

Nagyon szeretem ezt a történetet. Játékos, mókás, annyira emberi, annyira reményteli, és annyira nem vallásos. Segít megismerni Jézust, hogy milyen Ő valójában. Biztosan nem vallásos, mert ha az lenne, akkor az esemény egy vallásos környezetben történne – a Templomban, vagy legalábbis egy zsinagógában – Jézus pedig Bibliaórára, vagy ima összejövetelre hívta volna őket.

Kívánom, hogy tapasztald meg Jézus játékosságát a mindennapi életedben. És azt, hogy ti ketten egyre elmélyültebb barátságot élvezzetek egymással. Biztos lehetsz benne, hogy Neki ez a vágya.

John Eldredge

Magyar fordítás: ahitatok.hu

Feliratkozás

E-mail értesítés a legújabb írásokról.

Feliratkozás után, biztonsági okokból egy megerősítő e-mailt küldünk, a véglegesítéshez szükséges információkkal! Ha nem kapna megerősítő e-mailt, kérjük ellenőrizze spam fiókját, vagy írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül. Az egy hónapnál régebbi, nem véglegesített feliratkozásokat töröljük.

Napi Ige


“Az igazság útját választottam; a te ítéleteid forognak elõttem.”

Zsoltárok 119:30

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások