Friss gondolatok

Ő véghezviszi a tervét

Az első karácsony más volt, mint amiről Mária álmodozott? Igen. A meglepetés terhesség, a hirtelen…

Bővebben ...

Isten gyengéd szeretettel viseltet irántad

„hogy megmutassa az eljövendő korszakokban kegyelmének mérhetetlen gazdagságát irántunk való jóságából Krisztus Jézusban.” (Efezusi 2:7)

Bővebben ...

Segítség a szükség idején

„Ha pedig Jézus a Főpapunk, akkor bátran és bizalommal lépjünk oda az Atya-Isten kegyelmének Trónjához!…

Bővebben ...

Új kezdet

Ugye nagyszerű lenne, ha mindig újra tudnánk kezdeni a dolgokat, ha szükséges. Ahelyett, hogy bent…

Bővebben ...

A szeretet mindig védelmez

„Az Úristen pedig bőrruhát készített az embernek és feleségének, és felöltöztette őket.” (1 Mózes 3:21)…

Bővebben ...

Tettrekész együttérzés

„Amikor az Úr meglátta az asszonyt, megszánta, és így szólt hozzá: "Ne sírj!"” (Lukács 7:13)…

Bővebben ...

Isten dicsősége a teljes életet élő ember

„Isten dicsősége a teljes életet élő ember.” (Szent Iréneusz) Amikor először bukkantam rá erre az…

Bővebben ...

Isten tolmácsa

Amíg Brazíliában éltünk, előfordult, hogy tolmácsolnom kellett, amikor vendégelőadó érkezett. A hallgatóság előtt állt az…

Bővebben ...

Égj, de ne égj ki

„Ezért ügyeljetek arra, hogyan éltek! Ne legyetek ostobák, hanem bölcsek!” Efezusi 5:15

Bővebben ...

Ajánlata számodra

„Én azért jöttem, hogy életet adjak, mégpedig teljes és túláradóan bőséges életet!” (János 10:10, EF)

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 5.00 (5 Szavazaból)

2,8 Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez (Efezusi)

Sokszor felteszik nekem a következő kérdést: „Tudom, hogy Isten Ígéretei igazak, de hogyan lehetek biztos benne, hogy az én életemben is be fognak teljesülni?” Ha azt akarod, hogy Isten ígéretei valóra váljanak az életedben, akkor nem építhetsz magadra. Ha magadban bízol – az engedelmességedben, jóságodban, szolgálatodban, hitedben – akkor nem leszel képes magadévá tenni Isten ígéreteit.

De amikor Isten kegyelmében bízol – az Ő meg nem érdemelt és kiérdemelhetetlen jóindulatában feléd – akkor fognak ígéretei bizonyossággá válni az életedben.

Ez igaz volt a vérfolyásos asszony esetében is (Máté 9:20-22). Nem úgy járt-kelt egész nap, hogy közben mondogatta: „Kell, hogy legyen hitem…remélem, elegendő hittel rendelkezem…lesz hitem…nem veszítem el a hitem.” Nem, ő egyedül Jézus kegyelmével foglalkozott, és csak arra tekintett – tudta, hogy meggyógyítja a betegeket; tudta, hogy milyen hatalmas, mert még a holtakat is feltámasztja; és ismerte Jézus hajlandóságát, hogy hatalmával meg akarja őt gyógyítani.

Csak Jézus feléje áradó kegyelmére tekintett, olyannyira, hogy ezt mondta: „Ha csak a ruhájának a szegélyét érintem is meg, meggyógyulok.” Így is történt, amikor hátulról megérintette Jézus ruhájának a szegélyét, azonnal meggyógyult. Jézus abban a pillanatban megállt, megfordult és így szólt hozzá: „Leányom, a hited meggyógyított téged.” Amikor az asszony látta Isten kegyelmét, akkor Isten látta az asszony hitét! Így tehát kegyelemből, hit által vált Isten ígérete valósággá az életében.

Isten azt akarja, hogy lásd az Ő kegyelmét. Amikor az Ő kegyelmére nézel, akkor Ő látja a hitedet. Isten azt mondja: „Kegyelemből van megváltásotok, a hit által.” Görögül a megváltani, azaz „sozo”, nem csak azt jelenti, hogy a pokoltól megmenteni, hanem azt is, hogy meggyógyítani, megtartani és teljessé tenni. Tehát kegyelemből tesz téged teljessé, kegyelemből gyógyít meg, kegyelemből tart meg, és kegyelemből tesz áldottá. Kegyelemből, hit által válnak valósággá Isten ígéretei az életedben.

Kedves barátom, ne aggódj, ha úgy érzed, hogy nincs elég hited. Lásd meg Isten kegyelmét a jelen helyzetedben, Ő pedig ezt a hited megnyilvánulásának fogja tulajdonítani. És mivel látja a hited, elhozza az életedbe az áttörést, amire szükséged van!

Joseph Prince

Magyar fordítás: ahitatok.hu

A Karácsony üzenete

A Karácsony valódi üzenete

Részlet
Lukács evangéliumából
Lk. 2:1-20.

Feliratkozás

E-mail értesítés a legújabb írásokról.

Feliratkozás után, biztonsági okokból egy megerősítő e-mailt küldünk, a véglegesítéshez szükséges információkkal! Ha nem kapna megerősítő e-mailt, kérjük ellenőrizze spam fiókját, vagy írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül. Az egy hónapnál régebbi, nem véglegesített feliratkozásokat töröljük.

Napi Ige


“Prófétát támaszt néked az Úr, a te Istened te közüled, a te atyádfiai közül, olyat mint én: azt hallgassátok!”

5 Mózes 18:15

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások