Friss gondolatok

Az Ő házának gazdagsága

„Megtöltesz minket házad kincseivel, jóságod folyóvizéből itatsz bennünket!” (Zsoltárok 36:8, EF) Egy szolga vonakodva imádkozik;…

Bővebben ...

Fiúság

A tékozló fiú története valójában elsősorban nem is a tékozló fiúról szól, hanem az apa…

Bővebben ...

Isten a gyermeked Atyja is

„Aki az Urat féli, annak erős oltalma van, fiainak is menedéke lesz az.” Példabeszédek 14:26…

Bővebben ...

Ne hagyd, hogy a sok tevékenység miatt kiégj!

„Jöjjetek közel hozzám mind, akik belefáradtatok súlyos terheitek cipelésébe! Nálam megnyugvást találtok.

Bővebben ...

Légy tudatában Krisztusban elfoglalt helyednek

„Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem…

Bővebben ...

Soha nem vagy egyedül, Isten mindig törődik veled.

„Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.” 1 Péter 5:7

Bővebben ...

A gyógyító ima lényege

Miközben felfedezzük azt a sok csodálatos módot, amin keresztül Jézus meggyógyítja a legbelsőbb valónkat, szem…

Bővebben ...

A hálaadáson keresztül vezet az út a békességhez

„Semmi felől ne aggódjatok! Bármilyen helyzetben vagytok is, imádkozzatok! Hálaadással kérjétek Istentől, amire szükségetek van!”…

Bővebben ...

Hallásból tapasztalat

Hajlamosak vagyunk arra, hogy Jézust csak kicsit avassuk be az életünk részleteibe. Azt gondoljuk: „Ha…

Bővebben ...

Velünk az Isten!

Isten tudja, hogy milyen embernek lenni. Amikor határidőkről, sorbanállásról, nehéz időszakokról beszélünk, Ő megérti. Ő…

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 5.00 (5 Szavazaból)

2,8 Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez (Efezusi)

Sokszor felteszik nekem a következő kérdést: „Tudom, hogy Isten Ígéretei igazak, de hogyan lehetek biztos benne, hogy az én életemben is be fognak teljesülni?” Ha azt akarod, hogy Isten ígéretei valóra váljanak az életedben, akkor nem építhetsz magadra. Ha magadban bízol – az engedelmességedben, jóságodban, szolgálatodban, hitedben – akkor nem leszel képes magadévá tenni Isten ígéreteit.

De amikor Isten kegyelmében bízol – az Ő meg nem érdemelt és kiérdemelhetetlen jóindulatában feléd – akkor fognak ígéretei bizonyossággá válni az életedben.

Ez igaz volt a vérfolyásos asszony esetében is (Máté 9:20-22). Nem úgy járt-kelt egész nap, hogy közben mondogatta: „Kell, hogy legyen hitem…remélem, elegendő hittel rendelkezem…lesz hitem…nem veszítem el a hitem.” Nem, ő egyedül Jézus kegyelmével foglalkozott, és csak arra tekintett – tudta, hogy meggyógyítja a betegeket; tudta, hogy milyen hatalmas, mert még a holtakat is feltámasztja; és ismerte Jézus hajlandóságát, hogy hatalmával meg akarja őt gyógyítani.

Csak Jézus feléje áradó kegyelmére tekintett, olyannyira, hogy ezt mondta: „Ha csak a ruhájának a szegélyét érintem is meg, meggyógyulok.” Így is történt, amikor hátulról megérintette Jézus ruhájának a szegélyét, azonnal meggyógyult. Jézus abban a pillanatban megállt, megfordult és így szólt hozzá: „Leányom, a hited meggyógyított téged.” Amikor az asszony látta Isten kegyelmét, akkor Isten látta az asszony hitét! Így tehát kegyelemből, hit által vált Isten ígérete valósággá az életében.

Isten azt akarja, hogy lásd az Ő kegyelmét. Amikor az Ő kegyelmére nézel, akkor Ő látja a hitedet. Isten azt mondja: „Kegyelemből van megváltásotok, a hit által.” Görögül a megváltani, azaz „sozo”, nem csak azt jelenti, hogy a pokoltól megmenteni, hanem azt is, hogy meggyógyítani, megtartani és teljessé tenni. Tehát kegyelemből tesz téged teljessé, kegyelemből gyógyít meg, kegyelemből tart meg, és kegyelemből tesz áldottá. Kegyelemből, hit által válnak valósággá Isten ígéretei az életedben.

Kedves barátom, ne aggódj, ha úgy érzed, hogy nincs elég hited. Lásd meg Isten kegyelmét a jelen helyzetedben, Ő pedig ezt a hited megnyilvánulásának fogja tulajdonítani. És mivel látja a hited, elhozza az életedbe az áttörést, amire szükséged van!

Joseph Prince

Magyar fordítás: ahitatok.hu

Feliratkozás

E-mail értesítés a legújabb írásokról.

Feliratkozás után, biztonsági okokból egy megerősítő e-mailt küldünk, a véglegesítéshez szükséges információkkal! Ha nem kapna megerősítő e-mailt, kérjük ellenőrizze spam fiókját, vagy írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül. Az egy hónapnál régebbi, nem véglegesített feliratkozásokat töröljük.

Napi Ige


“Ha pedig a világosságban járunk, a mint õ maga a világosságban van: közösségünk van egymással, és Jézus Krisztusnak, az õ Fiának vére megtisztít minket minden bûntõl.”

1 János 1:7

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások