Friss gondolatok

Az Ő házának gazdagsága

„Megtöltesz minket házad kincseivel, jóságod folyóvizéből itatsz bennünket!” (Zsoltárok 36:8, EF) Egy szolga vonakodva imádkozik;…

Bővebben ...

Fiúság

A tékozló fiú története valójában elsősorban nem is a tékozló fiúról szól, hanem az apa…

Bővebben ...

Isten a gyermeked Atyja is

„Aki az Urat féli, annak erős oltalma van, fiainak is menedéke lesz az.” Példabeszédek 14:26…

Bővebben ...

Ne hagyd, hogy a sok tevékenység miatt kiégj!

„Jöjjetek közel hozzám mind, akik belefáradtatok súlyos terheitek cipelésébe! Nálam megnyugvást találtok.

Bővebben ...

Légy tudatában Krisztusban elfoglalt helyednek

„Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem…

Bővebben ...

Soha nem vagy egyedül, Isten mindig törődik veled.

„Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.” 1 Péter 5:7

Bővebben ...

A gyógyító ima lényege

Miközben felfedezzük azt a sok csodálatos módot, amin keresztül Jézus meggyógyítja a legbelsőbb valónkat, szem…

Bővebben ...

A hálaadáson keresztül vezet az út a békességhez

„Semmi felől ne aggódjatok! Bármilyen helyzetben vagytok is, imádkozzatok! Hálaadással kérjétek Istentől, amire szükségetek van!”…

Bővebben ...

Hallásból tapasztalat

Hajlamosak vagyunk arra, hogy Jézust csak kicsit avassuk be az életünk részleteibe. Azt gondoljuk: „Ha…

Bővebben ...

Velünk az Isten!

Isten tudja, hogy milyen embernek lenni. Amikor határidőkről, sorbanállásról, nehéz időszakokról beszélünk, Ő megérti. Ő…

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 5.00 (7 Szavazaból)

14,17 Hiszen az Isten országa nem evés és ivás, hanem igazság, békesség és a Szentlélekben való öröm … (Róma)

Ha Isten királyságát és az Ő igazságát kell keresnünk elsősorban (Máté 6:33), akkor először is tudnunk kell mi „Isten királysága”. Régebben azt hittem, hogy Isten királysága a missziós mező, azt keresni pedig azt jelenti, hogy elmegyünk misszionáriusnak.

Aztán rájöttem, hogy Isten királysága nem egy külső dolog, ami belénk árad

- azaz „nem evés és ivás”, - hanem valami, ami benned van és belőled árad ki: „igazság, békesség és a Szentlélekben való öröm”.

Tehát „először Isten királyságát keresni” azt jelenti, hogy minden nap első számú prioritássá tesszük, hogy a belső emberünkben áradjon az igazság, a békesség, és a Szent Szellem öröme.

Az igazság nem a cselekedeteiden alapuló saját igazságodat jelenti. Nem is a jócselekedeteket jelenti. Ez Jézus ajándéka számodra, és Ő a te igazságod (Róma 5:17, 1 Korinthus 1:30). Isten azt akarja, hogy szilárdan megalapozódj abban az igazságban, hogy „Isten igazsága vagy Krisztusban” (2 Korinthusi 5:21).

„Békesség néktek” – voltak Jézus első szavai, amikor feltámadása után először megjelent a tanítványoknak. Megmutatta nekik átszúrt kezeit és oldalát (János 20:19-20). Isten azt akarja, hogy tudd: Fiának a bevégzett munkája békességet szerzett neked. A lelkiismereted megnyugodhat, mert a bűn-adósságodat Jézus kiegyenlítette és eltörölte. Békességed van Istennel és Isten békessége van benned.

Öröm költözik a szívedbe, amikor meglátod Jézust az Írásokban, a dicsőítő dalokban és a felkent prédikációkban. Ugyanez az öröm volt a tanítványokban, amikor meglátták Jézust, a kezeit és az oldalát.

Tehát minden nap tedd prioritásoddá, hogy igaznak (elfogadottnak) lásd magad Krisztusban. Ne a bűneidre koncentrálj. Ne légy bűn-tudatos, hanem légy tudatában annak, hogy megigazultál! És akár a Bibliádat olvasgatod, vagy akár egy felkent üzenetet hallgatsz, mindig lásd magad előtt Jézus kezeit és oldalát, amik az Ő bevégzett munkájáról beszélnek. Úgy lásd a bűneidet, mint amik meg lettek bocsátva, és áradni fog benned a békesség és az öröm. Amikor ezt teszed, akkor Isten királyságát keresed!

Joseph Prince

Magyar fordítás: ahitatok.hu

Megigazulás

Feliratkozás

E-mail értesítés a legújabb írásokról.

Feliratkozás után, biztonsági okokból egy megerősítő e-mailt küldünk, a véglegesítéshez szükséges információkkal! Ha nem kapna megerősítő e-mailt, kérjük ellenőrizze spam fiókját, vagy írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül. Az egy hónapnál régebbi, nem véglegesített feliratkozásokat töröljük.

Napi Ige


“Ha pedig a világosságban járunk, a mint õ maga a világosságban van: közösségünk van egymással, és Jézus Krisztusnak, az õ Fiának vére megtisztít minket minden bûntõl.”

1 János 1:7

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások