Friss gondolatok

Az Ő házának gazdagsága

„Megtöltesz minket házad kincseivel, jóságod folyóvizéből itatsz bennünket!” (Zsoltárok 36:8, EF) Egy szolga vonakodva imádkozik;…

Bővebben ...

Fiúság

A tékozló fiú története valójában elsősorban nem is a tékozló fiúról szól, hanem az apa…

Bővebben ...

Isten a gyermeked Atyja is

„Aki az Urat féli, annak erős oltalma van, fiainak is menedéke lesz az.” Példabeszédek 14:26…

Bővebben ...

Ne hagyd, hogy a sok tevékenység miatt kiégj!

„Jöjjetek közel hozzám mind, akik belefáradtatok súlyos terheitek cipelésébe! Nálam megnyugvást találtok.

Bővebben ...

Légy tudatában Krisztusban elfoglalt helyednek

„Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem…

Bővebben ...

Soha nem vagy egyedül, Isten mindig törődik veled.

„Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.” 1 Péter 5:7

Bővebben ...

A gyógyító ima lényege

Miközben felfedezzük azt a sok csodálatos módot, amin keresztül Jézus meggyógyítja a legbelsőbb valónkat, szem…

Bővebben ...

A hálaadáson keresztül vezet az út a békességhez

„Semmi felől ne aggódjatok! Bármilyen helyzetben vagytok is, imádkozzatok! Hálaadással kérjétek Istentől, amire szükségetek van!”…

Bővebben ...

Hallásból tapasztalat

Hajlamosak vagyunk arra, hogy Jézust csak kicsit avassuk be az életünk részleteibe. Azt gondoljuk: „Ha…

Bővebben ...

Velünk az Isten!

Isten tudja, hogy milyen embernek lenni. Amikor határidőkről, sorbanállásról, nehéz időszakokról beszélünk, Ő megérti. Ő…

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 4.71 (7 Szavazaból)

4,16 …és mi ismerjük és hisszük azt a szeretetet, amellyel Isten szeret minket.(1 János)

Lehetséges, hogy tudod, Isten törődik veled és szeret, és azáltal mutatta meg irántad való szeretetét, hogy meghalt érted a kereszten, de el is hiszed ezt? Egy dolog tudni Isten irántad való szeretetéről és más dolog valóban a szíved mélyéről elhinni ezt.

Egy dolog tudni, hogy nappal a nap süt. De más dolog elhinni, hogy a nap akkor is süt, amikor sűrű sötét felhők borítják az eget, és semmit sem érzünk a melegéből. Amikor nehéz időkön megyünk keresztül, sokszor nehezünkre esik elhinni, hogy Isten szeret. Azonban Isten azt akarja, hogy tudd és hidd, hogy Ő akkor is szeret, amikor az üzlet összeomlott, amikor a hőn áhított munkalehetőség várat magára, amikor a főnök mindenbe beleköt, és amikor a gyermeked még mindig nem akar hazajönni.

Isten azt akarja, hogy tudd és hidd a fájdalmak közepette is, hogy Ő veled van, védelmez és gondoskodik rólad. És ha Isten, aki a világmindenségben a leghatalmasabb, veled van, akkor bárki vagy bármi, ami ellened van, gondolod sikeres lehet?

Lehetséges, hogy úgy érzed, nagyon elszúrtad a dolgokat. Isten azt akarja, hogy tudd és hidd, mások lehet, hogy haragszanak rád, de Ő nem haragszik rád. És nem is kárhoztat. Minden haragját, amit a bűneid váltottak ki, Jézusra árasztotta a kereszten. Tehát azt akarja, hogy tudd és hidd, Ő nem fog megbüntetni téged, mert már Jézust megbüntette helyetted.

Amikor méltatlannak érzed magad, mert már sokadszorra szúrtad el, tudd és hidd, hogy a te Mennyei Atyád még mindig úgy jön feléd, hogy nem kárhoztat. Gyere hát bátran a kegyelem trónjához, hogy irgalmat és kegyelmet találj (Zsidók 4:16).

Kedves barátom, tudd és hidd, hogy mivel annyira szeretett, hogy meghalt érted akkor, amikor még bűnös voltál (Róma 5:8), akkor most, amikor már a szeretett gyermeke vagy, és Isten igazsága vagy Krisztusban, most hogyne szeretne még inkább(2 Korinthus 5:21)!

Joseph Prince

Magyar fordítás: ahitatok.hu

Feliratkozás

E-mail értesítés a legújabb írásokról.

Feliratkozás után, biztonsági okokból egy megerősítő e-mailt küldünk, a véglegesítéshez szükséges információkkal! Ha nem kapna megerősítő e-mailt, kérjük ellenőrizze spam fiókját, vagy írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül. Az egy hónapnál régebbi, nem véglegesített feliratkozásokat töröljük.

Napi Ige


“Az igazság útját választottam; a te ítéleteid forognak elõttem.”

Zsoltárok 119:30

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások