Friss gondolatok

Ő véghezviszi a tervét

Az első karácsony más volt, mint amiről Mária álmodozott? Igen. A meglepetés terhesség, a hirtelen…

Bővebben ...

Isten gyengéd szeretettel viseltet irántad

„hogy megmutassa az eljövendő korszakokban kegyelmének mérhetetlen gazdagságát irántunk való jóságából Krisztus Jézusban.” (Efezusi 2:7)

Bővebben ...

Segítség a szükség idején

„Ha pedig Jézus a Főpapunk, akkor bátran és bizalommal lépjünk oda az Atya-Isten kegyelmének Trónjához!…

Bővebben ...

Új kezdet

Ugye nagyszerű lenne, ha mindig újra tudnánk kezdeni a dolgokat, ha szükséges. Ahelyett, hogy bent…

Bővebben ...

A szeretet mindig védelmez

„Az Úristen pedig bőrruhát készített az embernek és feleségének, és felöltöztette őket.” (1 Mózes 3:21)…

Bővebben ...

Tettrekész együttérzés

„Amikor az Úr meglátta az asszonyt, megszánta, és így szólt hozzá: "Ne sírj!"” (Lukács 7:13)…

Bővebben ...

Isten dicsősége a teljes életet élő ember

„Isten dicsősége a teljes életet élő ember.” (Szent Iréneusz) Amikor először bukkantam rá erre az…

Bővebben ...

Isten tolmácsa

Amíg Brazíliában éltünk, előfordult, hogy tolmácsolnom kellett, amikor vendégelőadó érkezett. A hallgatóság előtt állt az…

Bővebben ...

Égj, de ne égj ki

„Ezért ügyeljetek arra, hogyan éltek! Ne legyetek ostobák, hanem bölcsek!” Efezusi 5:15

Bővebben ...

Ajánlata számodra

„Én azért jöttem, hogy életet adjak, mégpedig teljes és túláradóan bőséges életet!” (János 10:10, EF)

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 5.00 (16 Szavazaból)

„Testvéreim, amikor Isten elhívott benneteket, nem sokan voltak közöttetek — emberi megítélés szerint — bölcsek, hatalmasok, vagy előkelő származásúak. Gondolkozzatok el ezen!" (1 Korinthus 1:26, EF)

Lehet, hogy azt gondolod, a világ szerint vesztes vagy. Ezzel szemben Isten Igéje azt mondja, hogy ha emberi megítélés szerint nem vagy bölcs, hatalmas, vagy előkelő, akkor te vagy a tökéletes jelölt Isten elhívására! Ha Ő munkálkodik rajtad keresztül, láthatod jóindulatát, erejét, hatalmát az életedben.

Az ókori világban Mózes Egyiptom csillagának számított, akinek pályája felfelé ívelt. A Biblia azt mondja róla: „Megtanították Mózest az egyiptomiak minden bölcsességére, és kiváló volt mind szavaiban, mind tetteiben" (Apcsel 7:22). Azonban, Isten nem tudta használni, mert túl okos és túl erős volt, valamint teljesen telve volt önmagával.

Csak 40 évvel később küldte el őt Isten, hogy a fáraó hatalmát megrengesse – a sivatagban eltöltött idő után, amikor már nem volt telve önmagával, sőt le is írta magát.

A világ lehet, hogy elmegy a gyengék, a kicsik, az elfelejtettek és a vesztesek mellett, azonban Isten őket választja, hogy megingassa a világ szemében hatalmasokat.

Tapasztalatból tudom, hogy ez így igaz. Úgy nőttem fel, hogy elutasítottak és nevetségessé tettek indiai-kínai származásom miatt. Tinédzserként pedig, én voltam a gúnyolódás célpontja, dadogásom miatt.

Tizenéves koromban így imádkoztam Istenhez: „Nem tudom, mit tehetnék Érted, vagy mit adhatnék Neked, de a tiéd vagyok – testem, lelkem, szellemem a tiéd." Nem tudom, hányszor imádkoztam ezt az imát. De tudtam, hogy Isten meghallgat, mert Ő hívott el engem. Csak Istennek volt bátorsága engem választani, egy dadogó embert, hogy egy gyülekezetet pásztoroljak, ami ma már több, mint 18000 főt számlál.

Tudom, hogy mi voltam, és honnan jöttem. Tudom, hogy nem tettem semmit és nem tudok tenni semmit az ő kegyelme és kenete nélkül.

Kedves barátom, amikor azt gondolod, hogy gyenge vagy, és kevés vagy másokhoz képest, akkor pont ez a pillanat az, amikor Isten használni tud, hogy hatalmas és csodálatos dolgokat tehess Neki, az Ő kegyelme és kenete által!

Joseph Prince

Magyar fordítás: ahitatok.hu

A Karácsony üzenete

A Karácsony valódi üzenete

Részlet
Lukács evangéliumából
Lk. 2:1-20.

Feliratkozás

E-mail értesítés a legújabb írásokról.

Feliratkozás után, biztonsági okokból egy megerősítő e-mailt küldünk, a véglegesítéshez szükséges információkkal! Ha nem kapna megerősítő e-mailt, kérjük ellenőrizze spam fiókját, vagy írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül. Az egy hónapnál régebbi, nem véglegesített feliratkozásokat töröljük.

Napi Ige


“Prófétát támaszt néked az Úr, a te Istened te közüled, a te atyádfiai közül, olyat mint én: azt hallgassátok!”

5 Mózes 18:15

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások