Friss gondolatok

Az Ő házának gazdagsága

„Megtöltesz minket házad kincseivel, jóságod folyóvizéből itatsz bennünket!” (Zsoltárok 36:8, EF) Egy szolga vonakodva imádkozik;…

Bővebben ...

Fiúság

A tékozló fiú története valójában elsősorban nem is a tékozló fiúról szól, hanem az apa…

Bővebben ...

Isten a gyermeked Atyja is

„Aki az Urat féli, annak erős oltalma van, fiainak is menedéke lesz az.” Példabeszédek 14:26…

Bővebben ...

Ne hagyd, hogy a sok tevékenység miatt kiégj!

„Jöjjetek közel hozzám mind, akik belefáradtatok súlyos terheitek cipelésébe! Nálam megnyugvást találtok.

Bővebben ...

Légy tudatában Krisztusban elfoglalt helyednek

„Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem…

Bővebben ...

Soha nem vagy egyedül, Isten mindig törődik veled.

„Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.” 1 Péter 5:7

Bővebben ...

A gyógyító ima lényege

Miközben felfedezzük azt a sok csodálatos módot, amin keresztül Jézus meggyógyítja a legbelsőbb valónkat, szem…

Bővebben ...

A hálaadáson keresztül vezet az út a békességhez

„Semmi felől ne aggódjatok! Bármilyen helyzetben vagytok is, imádkozzatok! Hálaadással kérjétek Istentől, amire szükségetek van!”…

Bővebben ...

Hallásból tapasztalat

Hajlamosak vagyunk arra, hogy Jézust csak kicsit avassuk be az életünk részleteibe. Azt gondoljuk: „Ha…

Bővebben ...

Velünk az Isten!

Isten tudja, hogy milyen embernek lenni. Amikor határidőkről, sorbanállásról, nehéz időszakokról beszélünk, Ő megérti. Ő…

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 4.91 (23 Szavazaból)

Ne aggódjatok, és ne kérdezzétek: »Mit fogunk enni, és mit fogunk inni?«, vagy: »Mibe öltözzünk?« Azok törtetnek szüntelen ilyen dolgok után, akik nem ismerik Istent. Mennyei Atyátok jól tudja, hogy mindezekre szükségetek van.

Isten Királyságával és azzal törődjetek, amit Isten igazságossága kíván — erre törekedjetek mindenek előtt! Isten pedig majd törődik azzal, amire szükségetek van. (Máté 6:31-33, EF)

Isten gyermekeként tudd, hogy Mennyei Atyád örömét leli abban, ha betöltheti a szükségeidet. Jézus maga mondja nekünk, hogy „Mennyei Atyátok jól tudja, hogy mindezekre szükségetek van". Azonban, Isten nem akarja, hogy ezek után „törtessünk". Azt akarja, hogy először az Ő királyságát keressük. És amikor ezt tesszük, minden egyéb ráadásként nekünk adatik.

Tehát, minden nap az a legfontosabb dolgunk, hogy az Istennel való személyes kapcsolatot keressük. A 33. versben található „először" szó a görögben „proton", ami azt jelenti „sorrend, illetve fontosság alapján az első, szeretetünkben a legmagasabb helyet elfoglaló". Isten azt akarja, hogy először az Ő királyságát keressük, és minden más csodálatosan a helyére kerül.

Nekünk nem azokat a dolgokat kell keresnünk, amiket az Istent nem ismerők. A „keres" szó a 32. versben a görög „epizeteo", ami azt jelenti „teljes erőből keres, sok izzadsággal és stresszel". Viszont a „keressétek először az ő országát és igazságát"- ban a „keres" szó a „zeteo", ami annyit tesz, hogy „éhezi, vágyik rá, hogy imádja". Ez egyszerűen egy mindennemű erőlködéstől, erőfeszítéstől mentes mély vágyakozásról szól.

De mi Isten királysága? A Róma 14:17 azt mondja, hogy „igazság, békesség, és a Szent Lélek által való öröm" (Károli). Isten királysága benned él, mivel a Szent Szellem benned él. Tehát Isten királysága – igazsága, békessége és öröme – benned van.

Kedvesem, ha azt akarod, hogy a Szent Szellem békessége és öröme áradjanak benned, akkor minden nap törekedj arra, hogy tudatában légy annak, hogy Krisztusban megigazultál – ez nem a saját igazságod, hanem az Ő igazsága, mely ajándékként neked tulajdoníttatott. Keresd Jézust először. Tölts időt Vele, és hallgasd a szavait. Amikor ezt teszed, akkor Isten országát és az Ő igazságát keresed, és minden egyéb ráadásul meg fog adatni neked!

„...mert ímé az Isten országa ti bennetek van." (Lukács 17:21)

Keresd először Isten királyságát

Joseph Prince

Magyar fordítás: ahitatok.hu

Feliratkozás

E-mail értesítés a legújabb írásokról.

Feliratkozás után, biztonsági okokból egy megerősítő e-mailt küldünk, a véglegesítéshez szükséges információkkal! Ha nem kapna megerősítő e-mailt, kérjük ellenőrizze spam fiókját, vagy írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül. Az egy hónapnál régebbi, nem véglegesített feliratkozásokat töröljük.

Napi Ige


“Ne félj, mert én veled vagyok; ne csüggedj, mert én vagyok Istened; megerõsítelek, sõt megsegítlek, és igazságom jobbjával támogatlak.”

Ézsaiás 41:10

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások