Friss gondolatok

Az Ő házának gazdagsága

„Megtöltesz minket házad kincseivel, jóságod folyóvizéből itatsz bennünket!” (Zsoltárok 36:8, EF) Egy szolga vonakodva imádkozik;…

Bővebben ...

Fiúság

A tékozló fiú története valójában elsősorban nem is a tékozló fiúról szól, hanem az apa…

Bővebben ...

Isten a gyermeked Atyja is

„Aki az Urat féli, annak erős oltalma van, fiainak is menedéke lesz az.” Példabeszédek 14:26…

Bővebben ...

Ne hagyd, hogy a sok tevékenység miatt kiégj!

„Jöjjetek közel hozzám mind, akik belefáradtatok súlyos terheitek cipelésébe! Nálam megnyugvást találtok.

Bővebben ...

Légy tudatában Krisztusban elfoglalt helyednek

„Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem…

Bővebben ...

Soha nem vagy egyedül, Isten mindig törődik veled.

„Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.” 1 Péter 5:7

Bővebben ...

A gyógyító ima lényege

Miközben felfedezzük azt a sok csodálatos módot, amin keresztül Jézus meggyógyítja a legbelsőbb valónkat, szem…

Bővebben ...

A hálaadáson keresztül vezet az út a békességhez

„Semmi felől ne aggódjatok! Bármilyen helyzetben vagytok is, imádkozzatok! Hálaadással kérjétek Istentől, amire szükségetek van!”…

Bővebben ...

Hallásból tapasztalat

Hajlamosak vagyunk arra, hogy Jézust csak kicsit avassuk be az életünk részleteibe. Azt gondoljuk: „Ha…

Bővebben ...

Velünk az Isten!

Isten tudja, hogy milyen embernek lenni. Amikor határidőkről, sorbanállásról, nehéz időszakokról beszélünk, Ő megérti. Ő…

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 5.00 (7 Szavazaból)

10,3 …a maga juhait pedig nevükön szólítja. (János)

Szoktad néha azt érezni, hogy csak egy arc vagy a tömegben, vagy csak egy szám a rendszerben? A TB számunk, vagy az adószámunk alapján azonosítanak minket. Sokszor az orvosnál is a sorszámunk és nem a nevünk alapján szólítanak minket. Hogyha emberi méltóságodtól megfosztva érzed magad egy személytelen világban, akkor az ördög elérte a célját; ő azt akarja, hogy pont így érezz, hogy senkinek sem számítasz, főként nem Istennek.

De igenis számítasz Istennek! Ő a neveden szólít. Pontosan tudja min mész keresztül, és mi bánt. Lát téged és gondja van rád. Ugyanúgy törődik veled, mint ahogyan földi élete során törődött az emberekkel, akikkel találkozott.

Érted is meg fogja azt tenni, amit a samáriabeli asszonyért megtett. Volt egy rövidebb út Júdeából Galileába, de a Biblia azt mondja:

4,4 Samárián kellett pedig átmennie (János).

Vagyis, Jézus szándékosan a hosszabb utat választotta, hogy találkozhasson az asszonnyal, aki már régóta keresett valamit, ami az életét megelégítené. Ennek az asszonynak öt férje volt már, de akivel együtt élt, az nem volt a házastársa. Világosan látható, hogy a dolgok nem alakultak éppen jól az életében. Valószínűleg válaszok után kutatott és megelégedésre vágyott, és biztosan szégyellte magát az elrontott kapcsolatai, valamint a jelenlegi életvitele miatt.

Azonban, mindezek ellenére Jézusnak számított! „Samárián kellett pedig átmennie” hogy szolgálhasson feléje. És miután az asszony találkozott a tökéletes Emberrel, teljesen átalakult. Már nem szégyenkezett az emberek előtt, elment a városba és beszélt nekik Jézusról. (János 4:28-29)

Jézus nagy utat tett meg a mennyből, hogy eljöjjön érted. Igenis számítasz Neki! Azért jött, hogy életet adjon neked, megelégítő életet. „Én azért jöttem, hogy életük legyen, sőt bőségben éljenek” (János 10:10). Nem csak egy arc vagy a tömegben, vagy csak egy szám a rendszerben. Nem! Ő név szerint ismer téged és személyes, rád szabott szeretettel szeret. Lehet bármilyen nagy zűrzavar az életedben, Ő akkor is találkozni akar veled, átformálni és betölteni a szükségeidet.

Joseph Prince

Magyar fordítás: ahitatok.hu

Feliratkozás

E-mail értesítés a legújabb írásokról.

Feliratkozás után, biztonsági okokból egy megerősítő e-mailt küldünk, a véglegesítéshez szükséges információkkal! Ha nem kapna megerősítő e-mailt, kérjük ellenőrizze spam fiókját, vagy írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül. Az egy hónapnál régebbi, nem véglegesített feliratkozásokat töröljük.

Napi Ige


“Ne félj, mert én veled vagyok; ne csüggedj, mert én vagyok Istened; megerõsítelek, sõt megsegítlek, és igazságom jobbjával támogatlak.”

Ézsaiás 41:10

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások