Friss gondolatok

Az Ő házának gazdagsága

„Megtöltesz minket házad kincseivel, jóságod folyóvizéből itatsz bennünket!” (Zsoltárok 36:8, EF) Egy szolga vonakodva imádkozik;…

Bővebben ...

Fiúság

A tékozló fiú története valójában elsősorban nem is a tékozló fiúról szól, hanem az apa…

Bővebben ...

Isten a gyermeked Atyja is

„Aki az Urat féli, annak erős oltalma van, fiainak is menedéke lesz az.” Példabeszédek 14:26…

Bővebben ...

Ne hagyd, hogy a sok tevékenység miatt kiégj!

„Jöjjetek közel hozzám mind, akik belefáradtatok súlyos terheitek cipelésébe! Nálam megnyugvást találtok.

Bővebben ...

Légy tudatában Krisztusban elfoglalt helyednek

„Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem…

Bővebben ...

Soha nem vagy egyedül, Isten mindig törődik veled.

„Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.” 1 Péter 5:7

Bővebben ...

A gyógyító ima lényege

Miközben felfedezzük azt a sok csodálatos módot, amin keresztül Jézus meggyógyítja a legbelsőbb valónkat, szem…

Bővebben ...

A hálaadáson keresztül vezet az út a békességhez

„Semmi felől ne aggódjatok! Bármilyen helyzetben vagytok is, imádkozzatok! Hálaadással kérjétek Istentől, amire szükségetek van!”…

Bővebben ...

Hallásból tapasztalat

Hajlamosak vagyunk arra, hogy Jézust csak kicsit avassuk be az életünk részleteibe. Azt gondoljuk: „Ha…

Bővebben ...

Velünk az Isten!

Isten tudja, hogy milyen embernek lenni. Amikor határidőkről, sorbanállásról, nehéz időszakokról beszélünk, Ő megérti. Ő…

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 4.87 (19 Szavazaból)

„Abrám ezt mondta: Ó, Uram, Uram! Miből tudom meg, hogy én öröklöm azt? Ezt mondta neki: Hozz nekem egy hároméves üszőt, egy hároméves kecskét és egy hároméves kost, egy gerlicét és egy galambot.” (1 Mózes 15:8-9)

Elcsüggedtél, mert az áttörés, amiért már régóta imádkozol még nem történt meg? Lehet, hogy te is ezt kérdezed: „Miből fogom tudni, hogy megtörténik?” Ábrahám ugyanezzel a helyzettel nézett szembe, amikor feltette Istennek a kérdést. És Isten „ezt mondta neki: Hozz nekem egy hároméves üszőt, egy hároméves kecskét és egy hároméves kost, egy gerlicét és egy galambot.” Milyen furcsa válasz!

De ha tovább olvasol (1 Mózes 15:10-21), rájössz, hogy Isten nagyon is komolyan vette Ábrám kérdését. Isten továbbment, hogy megmutassa neki, hogy Ő a gondoskodása, védelmezője és áldója. Isten annyira komolyan gondolta ezt, hogy szövetségben kötelezte el Magát.

Mi a szövetség? Olyan, mint egy szerződés, de több annál. A szerződés csak egy bizonyos időre szól, öt évre, hét évre, vagy amíg bizonyos feltételek teljesülnek. Azonban a szövetség állandó, folyamatos. Csak a halál vethet neki véget. Ezért van az, hogy a házasság szövetség és nem szerződés. Állandó: „Míg a halál el nem választ.”

A bibliai időkben, amikor szövetséget kötöttek egymással, egy meghatározott állatot kellett hozniuk, amit kettévágtak. Azután a szövetségre lépők egymással szemben elindultak és átsétáltak az állat két része között, középen találkozva. Ez azt jelentette, hogy mindkét félnek innentől kezdve kötelessége volt megvédeni a másikat és gondoskodni róla. Minden, ami az övé volt, a másiké is lett. Természetesen az a fél járt jobban, aki szegényebb volt, aki kevesebbel rendelkezett.

Ma Isten szövetségben áll velünk. Mi vagyunk a szegényebb fél, aki kevesebbel rendelkezik. Semmink sincs, amit felajánlhatnánk Istennek. De Istennek, Aki a világmindenségben a leggazdagabb és leghatalmasabb van mit felajánlania számunkra!

Kedves barátom, Isten szövetségben kötelezte el magát, hogy gondoskodni fog rólad, szövetsége garantálja, hogy megáld!

Szövetsége garantálja

Joseph Prince

Magyar fordítás: ahitatok.hu

Feliratkozás

E-mail értesítés a legújabb írásokról.

Feliratkozás után, biztonsági okokból egy megerősítő e-mailt küldünk, a véglegesítéshez szükséges információkkal! Ha nem kapna megerősítő e-mailt, kérjük ellenőrizze spam fiókját, vagy írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül. Az egy hónapnál régebbi, nem véglegesített feliratkozásokat töröljük.

Napi Ige


“Hálát adok néked tiszta szívbõl, hogy megtanítottál engem a te igazságod ítéleteire.”

Zsoltárok 119:7

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások