Friss gondolatok

Soha nem vagy egyedül, Isten mindig törődik veled.

„Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.” 1 Péter 5:7

Bővebben ...

A gyógyító ima lényege

Miközben felfedezzük azt a sok csodálatos módot, amin keresztül Jézus meggyógyítja a legbelsőbb valónkat, szem…

Bővebben ...

A hálaadáson keresztül vezet az út a békességhez

„Semmi felől ne aggódjatok! Bármilyen helyzetben vagytok is, imádkozzatok! Hálaadással kérjétek Istentől, amire szükségetek van!”…

Bővebben ...

Hallásból tapasztalat

Hajlamosak vagyunk arra, hogy Jézust csak kicsit avassuk be az életünk részleteibe. Azt gondoljuk: „Ha…

Bővebben ...

Velünk az Isten!

Isten tudja, hogy milyen embernek lenni. Amikor határidőkről, sorbanállásról, nehéz időszakokról beszélünk, Ő megérti. Ő…

Bővebben ...

Isten arca

Miért ment el Isten egészen a betlehemi jászolig? Miért ment el ilyen messzire? Azért, hogy…

Bővebben ...

Ő véghezviszi a tervét

Az első karácsony más volt, mint amiről Mária álmodozott? Igen. A meglepetés terhesség, a hirtelen…

Bővebben ...

Isten gyengéd szeretettel viseltet irántad

„hogy megmutassa az eljövendő korszakokban kegyelmének mérhetetlen gazdagságát irántunk való jóságából Krisztus Jézusban.” (Efezusi 2:7)

Bővebben ...

Segítség a szükség idején

„Ha pedig Jézus a Főpapunk, akkor bátran és bizalommal lépjünk oda az Atya-Isten kegyelmének Trónjához!…

Bővebben ...

Új kezdet

Ugye nagyszerű lenne, ha mindig újra tudnánk kezdeni a dolgokat, ha szükséges. Ahelyett, hogy bent…

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 4.86 (18 Szavazaból)

„Semmi felől ne aggódjatok! Bármilyen helyzetben vagytok is, imádkozzatok! Hálaadással kérjétek Istentől, amire szükségetek van!” Filippi 4:6

Már biztosan jól ismered ezt az igeverset, de most szeretnék egy kis útmutatást adni arra nézve, hogyan alkalmazd a mindennapokban. Segítségképpen, hadd kezdjem egy illusztrációval.

Tegyük fel, hogy esélyes vagy egy előléptetésre a munkahelyeden, és másnap fog eldőlni, hogy megkapod-e vagy sem. Nagyon vágysz erre az előléptetésre, mert a több bevétel megkönnyítené a családod életét. Egész éjjel csak forgolódsz az ágyadban. Majd elkezdesz imádkozni: „Atyám, kérlek, vedd el az aggodalmaimat az előléptetéssel kapcsolatban. Adj nekem hitet!” Viszont, egy óra múlva még inkább elkezdesz aggódni. Úgy tűnik, mintha Isten nem válaszolta volna meg az imádat.

Inkább így imádkozz: „Atyám, az előléptetéssel kapcsolatos minden aggodalmamat a Te szerető kezeidbe teszem, mert Te gondoskodsz rólam, és szeretsz engem.” A Biblia azt tanítja, hogy minden aggodalmunkat vessük az Úrra, mert Ő gondunkat viseli (1 Péter 5:7). Azután valahogy így folytasd: „Atyám, nagyon szertném ezt az előléptetést.” Teljesen rendben van, ha ezt kéred Tőle. És most jön az ima legfontosabb része: a hálaadás. Hálaadással fejezd be az imádat. Köszönd meg Istennek a hűségét. „Atyám, akár megkapom az előléptetést, akár nem, hálát adok Neked, hogy te mindig gondoskodsz a családomról, és még többet is adsz, mint amennyi szükséges. Te, Aki táplálod az ég madarait és öltözteted a mezők liliomait, rólunk is gondoskodsz. Ezért, nem fogok többé aggódni az előléptetés miatt. Te vagy minden áldás és minden jó forrása az életemben” (Máté 6:30, Filippi 4:19).

Ha így imádkozol, akkor többé nem leszel az előléptetés fogságában. Én ezt „hálaladás terápiának” hívom. Minél inkább hálát adsz Istennek, annál inkább be fogja tölteni a békesség a szívedet. És észre sem veszed, hogy itt a reggel! Még arra sem emlékszel, mikor aludtál el. Isten békessége így uralkodik a szívedben.

Bármi is aggaszt, vidd Atyád elé hálaadással egybekötött imában. Ez a békességhez vezető út.

A hálaadáson keresztül vezet az út a békességhez

Joseph Prince

Magyar fordítás: ahitatok.hu

Feliratkozás

E-mail értesítés a legújabb írásokról.

Feliratkozás után, biztonsági okokból egy megerősítő e-mailt küldünk, a véglegesítéshez szükséges információkkal! Ha nem kapna megerősítő e-mailt, kérjük ellenőrizze spam fiókját, vagy írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül. Az egy hónapnál régebbi, nem véglegesített feliratkozásokat töröljük.

Napi Ige


“Ámde Krisztus feltámadott a halottak közül, zsengéjök lõn azoknak, kik elaludtak. Miután ugyanis ember által van a halál, szintén ember által van a halottak feltámadása is. Mert a miképen Ádámban mindnyájan meghalnak, azonképen a Krisztusban is mindnyájan megeleveníttetnek.”

1 Korintusi 15:20-22

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások

 • Kedves Margitka! Köszönjük a visszajelzést ...

  Bövebben...

   
 • Hálát adok Istennek ezért a gyakorlati ...

  Bövebben...

   
 • Hálásan Köszönöm a mai napot is, hogy nem ...

  Bövebben...

   
 • Hozzád megyek Uram, te segítesz rajtam! Mostani ...

  Bövebben...