Friss gondolatok

Az Ő házának gazdagsága

„Megtöltesz minket házad kincseivel, jóságod folyóvizéből itatsz bennünket!” (Zsoltárok 36:8, EF) Egy szolga vonakodva imádkozik;…

Bővebben ...

Fiúság

A tékozló fiú története valójában elsősorban nem is a tékozló fiúról szól, hanem az apa…

Bővebben ...

Isten a gyermeked Atyja is

„Aki az Urat féli, annak erős oltalma van, fiainak is menedéke lesz az.” Példabeszédek 14:26…

Bővebben ...

Ne hagyd, hogy a sok tevékenység miatt kiégj!

„Jöjjetek közel hozzám mind, akik belefáradtatok súlyos terheitek cipelésébe! Nálam megnyugvást találtok.

Bővebben ...

Légy tudatában Krisztusban elfoglalt helyednek

„Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem…

Bővebben ...

Soha nem vagy egyedül, Isten mindig törődik veled.

„Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.” 1 Péter 5:7

Bővebben ...

A gyógyító ima lényege

Miközben felfedezzük azt a sok csodálatos módot, amin keresztül Jézus meggyógyítja a legbelsőbb valónkat, szem…

Bővebben ...

A hálaadáson keresztül vezet az út a békességhez

„Semmi felől ne aggódjatok! Bármilyen helyzetben vagytok is, imádkozzatok! Hálaadással kérjétek Istentől, amire szükségetek van!”…

Bővebben ...

Hallásból tapasztalat

Hajlamosak vagyunk arra, hogy Jézust csak kicsit avassuk be az életünk részleteibe. Azt gondoljuk: „Ha…

Bővebben ...

Velünk az Isten!

Isten tudja, hogy milyen embernek lenni. Amikor határidőkről, sorbanállásról, nehéz időszakokról beszélünk, Ő megérti. Ő…

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 3.65 (10 Szavazaból)

4,10 Ez a szeretet, és nem az, ahogy mi szeretjük Istent, hanem az, hogy ő szeretett minket, és elküldte a Fiát engesztelő áldozatul bűneinkért. (1János)

„Jobban kell szeretned Istent, még több szenvedéllyel!” Talán már hallottál ilyesféle prédikációt. Lehet, hogy megpróbáltad Őt még jobban szeretni, de végül csúfosan elbuktál.

De mi a szeretet valódi definíciója? Hadd mondja el nekünk a Biblia: „Ez a szeretet, és nem az, ahogy mi szeretjük Istent, hanem az, hogy Ő szeretett minket…” Bizony! Nem a mi Iránta való szeretetünk, hanem az Ő irántunk való szeretete a valódi szeretet!

De hát nem azt tanítja a Biblia, hogy teljes szívünkből, lelkünkből és erőnkből szeretnünk kell Istent? Igen, ez így igaz a törvény szerint (5Mózes 6:5), és Jézus is ezt tanította, mint „nagy parancsolatot”, amikor itt járt a földön (Máté 22:37). Azonban, ez még kereszthalála előtt volt. A kereszten tökéletesen betöltötte a törvényt, amikor teljes szívével, lelkével és erejével szeretett minket, odaadta az életét és feláldozta a testét értünk.

Ma már nem a törvény, hanem a kegyelem alatt vagyunk. A kegyelem pedig azt mondja, a valódi szeretet az, hogy Isten szeret minket, nem pedig az, hogy mi szeretjük Őt. Viszont mi is szeretni fogjuk Őt, amikor meglátjuk, hogy mennyire szeret minket. A Biblia azt tanítja, hogy Krisztus már akkor meghalt értünk, amikor még bűnösök voltunk (Róma 5:8)! Hát ennyire szeret minket!

Isten látja az erőfeszítéseidet, ahogy próbálod szeretni Őt. És mivel szeret téged, azt akarja, hogy ülj le, csendesedj el, és hagyd, hogy Ő szeressen. Szeretni akar mindazzal, ami Ő és mindazzal, ami az Övé. Feltétel nélkül szeret, tekintet nélkül arra, ki vagy, és mit tettél, mert a szeretete csakis Önmagától függ és nem tőled. Az irántad való szeretete soha nem múlik el.

Tehát, hagyd, hogy Isten szeressen! Ne aggasszon, hogy Őt szeresd. Minél inkább befogadod az Ő szeretetét, annál inkább szerelmes leszel Belé!

Joseph Prince

Magyar fordítás: ahitatok.hu

Feliratkozás

E-mail értesítés a legújabb írásokról.

Feliratkozás után, biztonsági okokból egy megerősítő e-mailt küldünk, a véglegesítéshez szükséges információkkal! Ha nem kapna megerősítő e-mailt, kérjük ellenőrizze spam fiókját, vagy írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül. Az egy hónapnál régebbi, nem véglegesített feliratkozásokat töröljük.

Napi Ige


“Ne félj, mert én veled vagyok; ne csüggedj, mert én vagyok Istened; megerõsítelek, sõt megsegítlek, és igazságom jobbjával támogatlak.”

Ézsaiás 41:10

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások