Friss gondolatok

Isten arca

Miért ment el Isten egészen a betlehemi jászolig? Miért ment el ilyen messzire? Azért, hogy…

Bővebben ...

Ő véghezviszi a tervét

Az első karácsony más volt, mint amiről Mária álmodozott? Igen. A meglepetés terhesség, a hirtelen…

Bővebben ...

Isten gyengéd szeretettel viseltet irántad

„hogy megmutassa az eljövendő korszakokban kegyelmének mérhetetlen gazdagságát irántunk való jóságából Krisztus Jézusban.” (Efezusi 2:7)

Bővebben ...

Segítség a szükség idején

„Ha pedig Jézus a Főpapunk, akkor bátran és bizalommal lépjünk oda az Atya-Isten kegyelmének Trónjához!…

Bővebben ...

Új kezdet

Ugye nagyszerű lenne, ha mindig újra tudnánk kezdeni a dolgokat, ha szükséges. Ahelyett, hogy bent…

Bővebben ...

A szeretet mindig védelmez

„Az Úristen pedig bőrruhát készített az embernek és feleségének, és felöltöztette őket.” (1 Mózes 3:21)…

Bővebben ...

Tettrekész együttérzés

„Amikor az Úr meglátta az asszonyt, megszánta, és így szólt hozzá: "Ne sírj!"” (Lukács 7:13)…

Bővebben ...

Isten dicsősége a teljes életet élő ember

„Isten dicsősége a teljes életet élő ember.” (Szent Iréneusz) Amikor először bukkantam rá erre az…

Bővebben ...

Isten tolmácsa

Amíg Brazíliában éltünk, előfordult, hogy tolmácsolnom kellett, amikor vendégelőadó érkezett. A hallgatóság előtt állt az…

Bővebben ...

Égj, de ne égj ki

„Ezért ügyeljetek arra, hogyan éltek! Ne legyetek ostobák, hanem bölcsek!” Efezusi 5:15

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 4.52 (22 Szavazaból)

Időről-időre mindnyájunknak valamilyen csatával kell szembenéznünk az életünkben. Ezért, egy egyszerű igazsággal szeretnélek bátorítani:

Amikor ellenállásba és nehézségbe ütközöl, nem kell egyedül megvívnod a csatáidat.

Lehet, hogy pénzügyi csatában háborúzol, lehet, hogy a gyerekeidért szálltál hadba, vagy a házasságodért, vagy éppen egy betegséggel küzdesz. Ha így van, szeretnélek emlékeztetni újra, hogy nem vagy egyedül. Isten megígérte, hogy Ő maga fogja megvívni a csatáidat!

Újjászületett hívőként azzal a bizonyossággal élhetsz, hogy Mennyei Atyád – a minden hatalommal bíró, mindentudó, a teremtett világ mindenütt jelenvaló Istene – minden egyes ellenségeddel megküzd.

Gyakran hallok ilyesmiket: „Joyce, küzdök a félelemmel, de úgy tűnik nem sok sikerrel", vagy „Joyce, próbálom leküzdeni az aggódást, de nem megy!" Pontosan ez történik, amikor a saját erőnkből próbálkozunk, ahelyett, hogy Isten erejében bíznánk. Bízni Istenben, hogy neked adja a győzelmet – ez a kulcsa az örömteli, győztes életnek.

Nézzük meg ezt az erőteljes ígéretet, amit Isten adott a júdaiaknak a 2 Krónikák 20:15,17-ben:

„Ezt mondja nektek az Örökkévaló: »Ne rémüljetek meg, se ne féljetek ettől a nagy sokaságtól, mert ez nem a ti harcotok, hanem Istené! Nektek nem is kell harcolnotok ellenük, csak álljatok meg a helyeteken és nézzétek, hogyan szabadít meg az Örökkévaló benneteket! ...ne rémüljetek meg, se ne féljetek! Holnap menjetek ellenük, mert az Örökkévaló veletek van!«" (EF)

Hiszem, hogy ugyanez az ígéret számodra és számomra is igaz. Hadd osszak meg most néhány gondolatot arról, hogyan hagyjuk, hogy Isten harcolja a csatáinkat:

1. Akkor is menj előre, ha félsz

Amikor Isten ellenségei összefogtak, és körbevették a júdaiakat, a 2 Krónikák 20:3 elmondja nekünk, hogy Jósáfát király megijedt. Azonban, nem adta meg magát a félelemnek, hanem „az Urat kezdte keresni, és böjtöt hirdetett".  Csak azért, mert félelmet érzel, még nem kell behódolnod neki. Ne hagyd, hogy megbénítson. Menj előre, és bízz az Úrban, hogy Ő harcolja a csatádat. Szeretem így mondani: Ha félelemmel is, de tedd meg.

2. Változtasd meg a gondolkodásmódodat

Isten képességet adott neked arra, hogy az Ő ígéreteire összpontosíts, a problémáid helyett. Tudatos döntést kell hoznod, hogy Istenre fókuszálsz.

Néhány évvel ezelőtt, amikor ismét Indiába akartam menni, azzal kellett szembesülnöm, hogy feketelistára kerültem. Felvettük a megfelelő hatóságokkal a kapcsolatot, és sikerült új vízumot szerezni. Azonban az útlevél ellenőrzés során újra akadályba ütköztünk. Az eljárás alatt ez járt a fejemben:

A győzelem nem a körülményeken múlik, hanem a benned lévő Szent Szellemen!

Még ha kívülről nem is látszottak ígéretesnek a dolgok, belül békességem volt. Úgy döntöttem, hogy Istenben fogok bízni, és ha Ő Indiában akar látni, akkor meg fogja nyerni a csatát számomra.

Végül minden jól alakult, és két győztes csata jutott arra a napra: elmehettem Indiába (első győzelem), és nem hagytam, hogy a stressz és a félelem ellopják az örömömet (második győzelem).

Barátom, Isten azt akarja, hogy győztesen kerülj ki az élet kihívásaiból. Azt akarja, hogy bizalommal nézz szembe a csatáiddal, és azt a túláradó életet éld, amit Jézus váltott meg számodra: reménytől, szeretettől és békességtől túláradó élet. Olyan élet, ami szabad az aggodalomtól és a félelemtől.

Ez a túláradó élet lehetséges, mert az Úr az oldaladon áll. A te részed az, hogy engeded az Ő erejét munkálkodni az életedben azáltal, hogy bízol Benne minden körülmények között.

Joyce Meyer

Magyar fordítás: ahitatok.hu

A Karácsony üzenete

A Karácsony valódi üzenete

Részlet
Lukács evangéliumából
Lk. 2:1-20.

Feliratkozás

E-mail értesítés a legújabb írásokról.

Feliratkozás után, biztonsági okokból egy megerősítő e-mailt küldünk, a véglegesítéshez szükséges információkkal! Ha nem kapna megerősítő e-mailt, kérjük ellenőrizze spam fiókját, vagy írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül. Az egy hónapnál régebbi, nem véglegesített feliratkozásokat töröljük.

Napi Ige


“És monda néki az angyal: Ne félj Mária, mert kegyelmet találtál az Istennél. És ímé fogansz a te méhedben, és szülsz fiat, és nevezed az õ nevét JÉZUSNAK. Ez nagy lészen, és a Magasságos Fiának hivattatik; és néki adja az Úr Isten a Dávidnak, az õ atyjának, királyi székét; És uralkodik a Jákób házán mindörökké; és az õ királyságának vége nem lészen!”

Lukács 1:30-33

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások