Friss gondolatok

Isten alkalmassá teszi az alkalmatlant

„Megmenti életed a pusztulástól, szeretettel és irgalommal koronáz” (Zsoltárok 103:4, különböző fordítások alapján)

Bővebben ...

Lásd Istent jó Apaként

Fiam, te mindig velem vagy, és mindenem a tied.” (Lukács 15:11) A hit azt jelenti,…

Bővebben ...

Isteni gyengédség

„Isten, mint minden jó szülő, csodálatos módon arra vágyik, hogy virágozzon minden, amit teremtett és…

Bővebben ...

Az Ő házának gazdagsága

„Megtöltesz minket házad kincseivel, jóságod folyóvizéből itatsz bennünket!” (Zsoltárok 36:8, EF) Egy szolga vonakodva imádkozik;…

Bővebben ...

Fiúság

A tékozló fiú története valójában elsősorban nem is a tékozló fiúról szól, hanem az apa…

Bővebben ...

Isten a gyermeked Atyja is

„Aki az Urat féli, annak erős oltalma van, fiainak is menedéke lesz az.” Példabeszédek 14:26…

Bővebben ...

Ne hagyd, hogy a sok tevékenység miatt kiégj!

„Jöjjetek közel hozzám mind, akik belefáradtatok súlyos terheitek cipelésébe! Nálam megnyugvást találtok.

Bővebben ...

Légy tudatában Krisztusban elfoglalt helyednek

„Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem…

Bővebben ...

Soha nem vagy egyedül, Isten mindig törődik veled.

„Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.” 1 Péter 5:7

Bővebben ...

A gyógyító ima lényege

Miközben felfedezzük azt a sok csodálatos módot, amin keresztül Jézus meggyógyítja a legbelsőbb valónkat, szem…

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 4.52 (22 Szavazaból)

Időről-időre mindnyájunknak valamilyen csatával kell szembenéznünk az életünkben. Ezért, egy egyszerű igazsággal szeretnélek bátorítani:

Amikor ellenállásba és nehézségbe ütközöl, nem kell egyedül megvívnod a csatáidat.

Lehet, hogy pénzügyi csatában háborúzol, lehet, hogy a gyerekeidért szálltál hadba, vagy a házasságodért, vagy éppen egy betegséggel küzdesz. Ha így van, szeretnélek emlékeztetni újra, hogy nem vagy egyedül. Isten megígérte, hogy Ő maga fogja megvívni a csatáidat!

Újjászületett hívőként azzal a bizonyossággal élhetsz, hogy Mennyei Atyád – a minden hatalommal bíró, mindentudó, a teremtett világ mindenütt jelenvaló Istene – minden egyes ellenségeddel megküzd.

Gyakran hallok ilyesmiket: „Joyce, küzdök a félelemmel, de úgy tűnik nem sok sikerrel", vagy „Joyce, próbálom leküzdeni az aggódást, de nem megy!" Pontosan ez történik, amikor a saját erőnkből próbálkozunk, ahelyett, hogy Isten erejében bíznánk. Bízni Istenben, hogy neked adja a győzelmet – ez a kulcsa az örömteli, győztes életnek.

Nézzük meg ezt az erőteljes ígéretet, amit Isten adott a júdaiaknak a 2 Krónikák 20:15,17-ben:

„Ezt mondja nektek az Örökkévaló: »Ne rémüljetek meg, se ne féljetek ettől a nagy sokaságtól, mert ez nem a ti harcotok, hanem Istené! Nektek nem is kell harcolnotok ellenük, csak álljatok meg a helyeteken és nézzétek, hogyan szabadít meg az Örökkévaló benneteket! ...ne rémüljetek meg, se ne féljetek! Holnap menjetek ellenük, mert az Örökkévaló veletek van!«" (EF)

Hiszem, hogy ugyanez az ígéret számodra és számomra is igaz. Hadd osszak meg most néhány gondolatot arról, hogyan hagyjuk, hogy Isten harcolja a csatáinkat:

1. Akkor is menj előre, ha félsz

Amikor Isten ellenségei összefogtak, és körbevették a júdaiakat, a 2 Krónikák 20:3 elmondja nekünk, hogy Jósáfát király megijedt. Azonban, nem adta meg magát a félelemnek, hanem „az Urat kezdte keresni, és böjtöt hirdetett".  Csak azért, mert félelmet érzel, még nem kell behódolnod neki. Ne hagyd, hogy megbénítson. Menj előre, és bízz az Úrban, hogy Ő harcolja a csatádat. Szeretem így mondani: Ha félelemmel is, de tedd meg.

2. Változtasd meg a gondolkodásmódodat

Isten képességet adott neked arra, hogy az Ő ígéreteire összpontosíts, a problémáid helyett. Tudatos döntést kell hoznod, hogy Istenre fókuszálsz.

Néhány évvel ezelőtt, amikor ismét Indiába akartam menni, azzal kellett szembesülnöm, hogy feketelistára kerültem. Felvettük a megfelelő hatóságokkal a kapcsolatot, és sikerült új vízumot szerezni. Azonban az útlevél ellenőrzés során újra akadályba ütköztünk. Az eljárás alatt ez járt a fejemben:

A győzelem nem a körülményeken múlik, hanem a benned lévő Szent Szellemen!

Még ha kívülről nem is látszottak ígéretesnek a dolgok, belül békességem volt. Úgy döntöttem, hogy Istenben fogok bízni, és ha Ő Indiában akar látni, akkor meg fogja nyerni a csatát számomra.

Végül minden jól alakult, és két győztes csata jutott arra a napra: elmehettem Indiába (első győzelem), és nem hagytam, hogy a stressz és a félelem ellopják az örömömet (második győzelem).

Barátom, Isten azt akarja, hogy győztesen kerülj ki az élet kihívásaiból. Azt akarja, hogy bizalommal nézz szembe a csatáiddal, és azt a túláradó életet éld, amit Jézus váltott meg számodra: reménytől, szeretettől és békességtől túláradó élet. Olyan élet, ami szabad az aggodalomtól és a félelemtől.

Ez a túláradó élet lehetséges, mert az Úr az oldaladon áll. A te részed az, hogy engeded az Ő erejét munkálkodni az életedben azáltal, hogy bízol Benne minden körülmények között.

Joyce Meyer

Magyar fordítás: ahitatok.hu

Napi Ige


“Mert azt, a ki bûnt nem ismert, bûnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk õ benne.”

2 Korintusi 5:21

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Építő gondolatok

Új hozzászólások