Friss gondolatok

Isten arca

Miért ment el Isten egészen a betlehemi jászolig? Miért ment el ilyen messzire? Azért, hogy…

Bővebben ...

Ő véghezviszi a tervét

Az első karácsony más volt, mint amiről Mária álmodozott? Igen. A meglepetés terhesség, a hirtelen…

Bővebben ...

Isten gyengéd szeretettel viseltet irántad

„hogy megmutassa az eljövendő korszakokban kegyelmének mérhetetlen gazdagságát irántunk való jóságából Krisztus Jézusban.” (Efezusi 2:7)

Bővebben ...

Segítség a szükség idején

„Ha pedig Jézus a Főpapunk, akkor bátran és bizalommal lépjünk oda az Atya-Isten kegyelmének Trónjához!…

Bővebben ...

Új kezdet

Ugye nagyszerű lenne, ha mindig újra tudnánk kezdeni a dolgokat, ha szükséges. Ahelyett, hogy bent…

Bővebben ...

A szeretet mindig védelmez

„Az Úristen pedig bőrruhát készített az embernek és feleségének, és felöltöztette őket.” (1 Mózes 3:21)…

Bővebben ...

Tettrekész együttérzés

„Amikor az Úr meglátta az asszonyt, megszánta, és így szólt hozzá: "Ne sírj!"” (Lukács 7:13)…

Bővebben ...

Isten dicsősége a teljes életet élő ember

„Isten dicsősége a teljes életet élő ember.” (Szent Iréneusz) Amikor először bukkantam rá erre az…

Bővebben ...

Isten tolmácsa

Amíg Brazíliában éltünk, előfordult, hogy tolmácsolnom kellett, amikor vendégelőadó érkezett. A hallgatóság előtt állt az…

Bővebben ...

Égj, de ne égj ki

„Ezért ügyeljetek arra, hogyan éltek! Ne legyetek ostobák, hanem bölcsek!” Efezusi 5:15

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 4.86 (7 Szavazaból)

A gondolatoknak erejük van, és Példabeszédek könyvének írója szerint teremtő erővel is bírnak („ahogyan az ember szívében gondolkodik olyan ő” Példabeszédek 23:27 - angol fordítás szerint).

Nem lehetünk pozitívak és elégedettek, ha az elménk negatív. Lehet, hogy a múltbeli helytelen berögződéseink miatt van tele a fejünk negatív gondolatokkal, de ezen ma változtathatunk.

Ha a negatív gondolkodásmóddal küzdünk, akkor nagyon fontos megértenünk, hogy az életünk nem fog addig változni, amíg a gondolkodásunk nem változik. A megújult, Isten szerint való gondolkodás elkerülhetetlen a változáshoz. A Biblia azt tanítja, hogy Isten szeret minket, de előfordult már veled, hogy erőlködnöd kellett, hogy ezt elhidd? Megtanultam, hogy soha nem fogjuk megtapasztalni Isten szeretetének a mélységét, ha nem tanulmányozzuk az Ő igéjét. Istennek az a vágya, hogy az Ő szeretete hatalmas erő legyen az életünkben, ami még a legnagyobb nehézségeken is képes átvinni bennünket.

Gondolkozz azon, hogy min szoktál gondolkodni.

A Biblia részletes útmutatást ad arra nézve, hogy min kellene gondolkodnunk. Például a Filippi 4:8 azt mondja, hogy azon gondolkodjunk, ami felépít minket és ne azon, ami lerombol:

4,8 Végül, testvéreim, azokon a dolgokon gondolkodjatok, amik igazak, dicséretre méltók, igazságosak, tisztességesek, szépek, tiszteletre méltók, kiválók és dicséretesek! (Filippi – Egyszerű fordítás)

Ha hívő vagy, akkor bizonyára szoktak lenni Isten Igéjére épülő gondolatok a fejedben. De csak gondold át a következőt: szoktad ezeket a gondolatokat negatív gondolatokkal, vagy véletlenszerű gondolatokkal vegyíteni? Életem jelentős részében, azon gondolkodtam, ami éppen eszembe jutott. Ezeknek nagy része vagy a gonosz hazugsága volt, vagy egyszerűen sületlenségek. Az ördög uralta az életem, mert hagytam, hogy ő uralja a gondolataimat.

A Márk 4:24-ben Jézus arról beszél, hogy minél többet gondolkodunk Isten Igéjén, annál nagyobb lesz az erőnk és képességünk, hogy aszerint éljünk.

4,24 Vigyázzatok, hogy mit hallotok! Amilyen mértékkel mértek, olyannal mérnek nektek, sőt ráadást is adnak. (Márk)

Minél többet hallgatod és olvasod az Igét, annál inkább megnyílik számodra, egyre jobban megérted és a részeddé válik.

A hústestünk lusta, és nem akarja a maga részét megtenni, minden erőfeszítés nélkül akar Istentől elfogadni. De ez nem így működik. Annak a függvényében fogod hasznosítani az Igét, amilyen mértékben hajlandó vagy belefektetni. Arra bátorítalak, hogy határozd el magadban, hogy minden nap tanulmányozod az Igét és gondolkodsz rajta, mert minél jobban magadba szívod, Isten annál inkább meg tud áldani rajta keresztül.

Ne felejtsd, hogy „új teremtés” vagy és nem kell, hogy a régi dolgok és a régi gondolkodásmód határozzák meg az új életedet Krisztusban. Új teremtésként megújult elmével rendelkezel.

5,17 Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre. (2Korinthus)

Bármi történik is az életedben, bízz az Úrban, és légy pozitív!

Joyce Meyer

Magyar fordítás: ahitatok.hu

A Karácsony üzenete

A Karácsony valódi üzenete

Részlet
Lukács evangéliumából
Lk. 2:1-20.

Feliratkozás

E-mail értesítés a legújabb írásokról.

Feliratkozás után, biztonsági okokból egy megerősítő e-mailt küldünk, a véglegesítéshez szükséges információkkal! Ha nem kapna megerősítő e-mailt, kérjük ellenőrizze spam fiókját, vagy írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül. Az egy hónapnál régebbi, nem véglegesített feliratkozásokat töröljük.

Napi Ige


“És monda néki az angyal: Ne félj Mária, mert kegyelmet találtál az Istennél. És ímé fogansz a te méhedben, és szülsz fiat, és nevezed az õ nevét JÉZUSNAK. Ez nagy lészen, és a Magasságos Fiának hivattatik; és néki adja az Úr Isten a Dávidnak, az õ atyjának, királyi székét; És uralkodik a Jákób házán mindörökké; és az õ királyságának vége nem lészen!”

Lukács 1:30-33

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások