Friss gondolatok

Ő véghezviszi a tervét

Az első karácsony más volt, mint amiről Mária álmodozott? Igen. A meglepetés terhesség, a hirtelen…

Bővebben ...

Isten gyengéd szeretettel viseltet irántad

„hogy megmutassa az eljövendő korszakokban kegyelmének mérhetetlen gazdagságát irántunk való jóságából Krisztus Jézusban.” (Efezusi 2:7)

Bővebben ...

Segítség a szükség idején

„Ha pedig Jézus a Főpapunk, akkor bátran és bizalommal lépjünk oda az Atya-Isten kegyelmének Trónjához!…

Bővebben ...

Új kezdet

Ugye nagyszerű lenne, ha mindig újra tudnánk kezdeni a dolgokat, ha szükséges. Ahelyett, hogy bent…

Bővebben ...

A szeretet mindig védelmez

„Az Úristen pedig bőrruhát készített az embernek és feleségének, és felöltöztette őket.” (1 Mózes 3:21)…

Bővebben ...

Tettrekész együttérzés

„Amikor az Úr meglátta az asszonyt, megszánta, és így szólt hozzá: "Ne sírj!"” (Lukács 7:13)…

Bővebben ...

Isten dicsősége a teljes életet élő ember

„Isten dicsősége a teljes életet élő ember.” (Szent Iréneusz) Amikor először bukkantam rá erre az…

Bővebben ...

Isten tolmácsa

Amíg Brazíliában éltünk, előfordult, hogy tolmácsolnom kellett, amikor vendégelőadó érkezett. A hallgatóság előtt állt az…

Bővebben ...

Égj, de ne égj ki

„Ezért ügyeljetek arra, hogyan éltek! Ne legyetek ostobák, hanem bölcsek!” Efezusi 5:15

Bővebben ...

Ajánlata számodra

„Én azért jöttem, hogy életet adjak, mégpedig teljes és túláradóan bőséges életet!” (János 10:10, EF)

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 5.00 (13 Szavazaból)

1,17 Mert a törvény Mózes által adatott, a kegyelem és az igazság Jézus Krisztus által jelent meg. (János)

Börtönbe zárt a múltunk, a helytelen döntéseink és a büszkeségünk. Az ítélet: bűnös! Halljuk, ahogy az ítéletvégrehajtó kemény lépteit visszhangozzák a falak.

Poros cellánkban, a földön ücsörögve várjuk a végső pillanatot. Fel sem nézünk, amikor kinyílik az ajtó. Úgyis tudjuk, mit fog mondani: „Ideje, hogy megfizess a bűneidért!” Azonban valami mást hallunk: „Szabad vagy. Jézust vitték el helyetted.”

Az ajtó kitárul, az őr pedig odamorog: „Menj.” Mi pedig azon kapjuk magunkat, hogy a bilincseink leoldva, a vétségünk megbocsátva, és azon tűnődünk, vajon mi történt?

Megjelent a Kegyelem! Krisztus elvette a bűneidet.

Elég az őrületből

A magunk megváltására tett kísérleteink másra nem jók, minthogy teljesen kimerítsenek minket. Küszködünk, hogy elnyerjük Isten tetszését, próbálunk jó pontokat gyűjteni nála, és csúnyán nézünk azokra, akik megpróbálják kétségbe vonni a teljesítményünket. Az eredmény? A világ legmegfáradtabb emberei. Annyira félünk a kudarctól, hogy a tökéletesség imidzsét húzzuk magunkra. Akár a lelohasztott vállú búskomor képűek gyülekezetének is hívhatnának minket.

Legyen ennek már vége! Elég ebből az őrületből!

A Zsidókhoz írt levél 13:9 azt mondja: „Isten kegyelmével erősítsétek meg a szíveteket, ne… szabályok betartásával.” Mi sokszor pont az ellenkezőjével próbálkozunk: a törvénnyel akarjuk magunkat megerősíteni.

A Máté 11:28-ban Jézus így szól hozzánk: „Megfáradtál? Kimerült vagy? Kiégtél a vallás miatt? Gyere Hozzám. Gyere velem és helyreáll az életed. Megmutatom, hogyan tudsz valóban megpihenni, megnyugodni. Járj velem, munkálkodj velem – figyelj engem, hogy csinálom. Vedd fel a kegyelem ritmusát, a kegyelemét, amiben nincs semmilyen kényszer. Nem fogok olyat rád rakni, ami lenyom, vagy ami nem rád van szabva. Légy velem közösségben, és akkor megtanulod, hogyan élj könnyedén és szabadon.” (Angolból fordítva – The Message)

Istennél nincs apró betűs rész. Hagyd, hogy számodra is megjelenjen a Kegyelem. Az ő végtelen szeretete már a tiéd. Bátran nyújtózz el a Kegyelem függőágyában. Most már megpihenhetsz.

Max Lucado

Magyar fordítás: ahitatok.hu

A Karácsony üzenete

A Karácsony valódi üzenete

Részlet
Lukács evangéliumából
Lk. 2:1-20.

Feliratkozás

E-mail értesítés a legújabb írásokról.

Feliratkozás után, biztonsági okokból egy megerősítő e-mailt küldünk, a véglegesítéshez szükséges információkkal! Ha nem kapna megerősítő e-mailt, kérjük ellenőrizze spam fiókját, vagy írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül. Az egy hónapnál régebbi, nem véglegesített feliratkozásokat töröljük.

Napi Ige


“És egybegyûjtve minden fõpapot és a nép írástudóit, tudakozódik vala tõlük, hol kell a Krisztusnak megszületnie? Azok pedig mondának néki: A júdeai Bethlehemben; mert így írta vala meg a próféta: És te Bethlehem, Júdának földje, semmiképen sem vagy legkisebb Júda fejedelmi városai között: mert belõled származik a fejedelem, a ki legeltetni fogja az én népemet, az Izráelt.”

Máté 2:4-6

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások