Friss gondolatok

Soha nem vagy egyedül, Isten mindig törődik veled.

„Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.” 1 Péter 5:7

Bővebben ...

A gyógyító ima lényege

Miközben felfedezzük azt a sok csodálatos módot, amin keresztül Jézus meggyógyítja a legbelsőbb valónkat, szem…

Bővebben ...

A hálaadáson keresztül vezet az út a békességhez

„Semmi felől ne aggódjatok! Bármilyen helyzetben vagytok is, imádkozzatok! Hálaadással kérjétek Istentől, amire szükségetek van!”…

Bővebben ...

Hallásból tapasztalat

Hajlamosak vagyunk arra, hogy Jézust csak kicsit avassuk be az életünk részleteibe. Azt gondoljuk: „Ha…

Bővebben ...

Velünk az Isten!

Isten tudja, hogy milyen embernek lenni. Amikor határidőkről, sorbanállásról, nehéz időszakokról beszélünk, Ő megérti. Ő…

Bővebben ...

Isten arca

Miért ment el Isten egészen a betlehemi jászolig? Miért ment el ilyen messzire? Azért, hogy…

Bővebben ...

Ő véghezviszi a tervét

Az első karácsony más volt, mint amiről Mária álmodozott? Igen. A meglepetés terhesség, a hirtelen…

Bővebben ...

Isten gyengéd szeretettel viseltet irántad

„hogy megmutassa az eljövendő korszakokban kegyelmének mérhetetlen gazdagságát irántunk való jóságából Krisztus Jézusban.” (Efezusi 2:7)

Bővebben ...

Segítség a szükség idején

„Ha pedig Jézus a Főpapunk, akkor bátran és bizalommal lépjünk oda az Atya-Isten kegyelmének Trónjához!…

Bővebben ...

Új kezdet

Ugye nagyszerű lenne, ha mindig újra tudnánk kezdeni a dolgokat, ha szükséges. Ahelyett, hogy bent…

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 4.50 (9 Szavazaból)

Amikor Krisztushoz megyünk, Isten nem csak megbocsát nekünk, hanem örökbe is fogad. A drámai események során, kárhozatra ítélt, reménytelen árvákból, örökbe fogadott gyermekekké válunk, akiknek nincs félnivalójuk. Hogy is történik ez?

Isten ítélőszéke elé kerülsz telve lázadással és hibával. Igazságossága miatt, Isten nem engedheti el a bűneidet, de szeretete miatt nem engedhet el téged sem. Így hát olyan cselekedetet hajtott végre, mely megdöbbentette a mennyet: Magát büntette meg a kereszeten a bűneidért. Isten igazságossága és szeretete is elégtételt nyert. Neked, a teremtményének, pedig, megbocsátott. Azonban a történet nem ér véget a megbocsátással.

Hiszen a Szent Szellem, akit befogadtatok, nem tesz újra félelemmel megkötözött rabszolgává benneteket. Ellenkezőleg! Isten fiaivá tesz, és az ő segítségével így kiálthatunk Istenhez: „Abba!" (Édesapám)  Maga a Szent Szellem a mi szellemünkkel együtt megerősíti, hogy Isten gyermekei vagyunk. (Róma 8:15-16, EF)

Amikor pedig eljött a megfelelő idő, Isten elküldte a Fiát, aki asszonytól született, és a Törvény ideje alatt élt, hogy felszabadítsa a Törvény uralma alatt élőket, és hogy bennünket Isten a maga fiaivá fogadhasson. (Galata 4:4-5, EF)

Az is elég lett volna, ha Isten csak tisztára mossa nevedet, de Ő többet tesz. Az Ő nevét adja neked. Elég lett volna, ha megszabadít, de Ő többet tesz. Hazavisz téged. Hazavisz Isten Nagy Házába.

Az örökbefogadó szülők bárki másnál jobban értik ezt. Természetesen nem szeretnék megbántani egyetlen biológiai szülőt – én magam is az vagyok. Mi biológiai szülők is tudjuk milyen gyermekre vágyni. De legtöbbször, a mi bölcsőnket könnyebben elfoglalta egy kisbaba. Eldöntöttük, hogy szeretnénk gyereket, és a gyerek jött. Valójában, néha úgy is jött, hogy nem döntöttük el. Hallottam már nem tervezett terhességről, de nem tervezett örökbefogadásról még soha. Ezért mondom, hogy az örökbefogadó szülők jobban megértik Isten szenvedélyes vágyakozását, hogy örökbe fogadjon minket. Tudják, mit jelent betölteni a belső űrt. Tudják, mit jelent keresni, akcióba lépni, és felelősséget vállalni egy gyermekért, akinek foltok vannak a múltján és bizonytalan a jövője. Ha valaki megérti Istennek a gyermekei iránti buzgalmát, akkor az olyasvalaki, aki már megmentett egy árvát a reménytelenségből – mert Isten pontosan ezt tette. Örökbefogadott téged.

Isten keresett téged, megtalált, a saját vérével aláírta a papírokat, majd hazavitt Magához.

Örökbefogadott

Max Lucado

Magyar fordítás: ahitatok.hu

A Húsvét üzenete

A Húsvét valódi üzenete

Részlet
Lukács evangéliumából
Lk. 22:1 - Lk. 24:53

Feliratkozás

E-mail értesítés a legújabb írásokról.

Feliratkozás után, biztonsági okokból egy megerősítő e-mailt küldünk, a véglegesítéshez szükséges információkkal! Ha nem kapna megerősítő e-mailt, kérjük ellenőrizze spam fiókját, vagy írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül. Az egy hónapnál régebbi, nem véglegesített feliratkozásokat töröljük.

Napi Ige


“A kikkel az Isten meg akarta ismertetni azt, hogy milyen nagy a pogányok között eme titok dicsõségének gazdagsága, az [tudniillik,] hogy a Krisztus ti köztetek van, a dicsõségnek ama reménysége: A kit mi prédikálunk, intvén minden embert, és tanítván minden embert minden bölcseséggel, hogy minden embert tökéletesnek állassunk elõ a Krisztus Jézusban;”

Kolosséiakhoz 1:27-28

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások

 • Kedves Margitka! Köszönjük a visszajelzést ...

  Bövebben...

   
 • Hálát adok Istennek ezért a gyakorlati ...

  Bövebben...

   
 • Hálásan Köszönöm a mai napot is, hogy nem ...

  Bövebben...

   
 • Hozzád megyek Uram, te segítesz rajtam! Mostani ...

  Bövebben...