Friss gondolatok

Ő véghezviszi a tervét

Az első karácsony más volt, mint amiről Mária álmodozott? Igen. A meglepetés terhesség, a hirtelen…

Bővebben ...

Isten gyengéd szeretettel viseltet irántad

„hogy megmutassa az eljövendő korszakokban kegyelmének mérhetetlen gazdagságát irántunk való jóságából Krisztus Jézusban.” (Efezusi 2:7)

Bővebben ...

Segítség a szükség idején

„Ha pedig Jézus a Főpapunk, akkor bátran és bizalommal lépjünk oda az Atya-Isten kegyelmének Trónjához!…

Bővebben ...

Új kezdet

Ugye nagyszerű lenne, ha mindig újra tudnánk kezdeni a dolgokat, ha szükséges. Ahelyett, hogy bent…

Bővebben ...

A szeretet mindig védelmez

„Az Úristen pedig bőrruhát készített az embernek és feleségének, és felöltöztette őket.” (1 Mózes 3:21)…

Bővebben ...

Tettrekész együttérzés

„Amikor az Úr meglátta az asszonyt, megszánta, és így szólt hozzá: "Ne sírj!"” (Lukács 7:13)…

Bővebben ...

Isten dicsősége a teljes életet élő ember

„Isten dicsősége a teljes életet élő ember.” (Szent Iréneusz) Amikor először bukkantam rá erre az…

Bővebben ...

Isten tolmácsa

Amíg Brazíliában éltünk, előfordult, hogy tolmácsolnom kellett, amikor vendégelőadó érkezett. A hallgatóság előtt állt az…

Bővebben ...

Égj, de ne égj ki

„Ezért ügyeljetek arra, hogyan éltek! Ne legyetek ostobák, hanem bölcsek!” Efezusi 5:15

Bővebben ...

Ajánlata számodra

„Én azért jöttem, hogy életet adjak, mégpedig teljes és túláradóan bőséges életet!” (János 10:10, EF)

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 5.00 (12 Szavazaból)

Hogyan viselkedünk olyan helyzetekben, amik a békességünket fenyegetik? Hiszem, hogy ez látásmód kérdése. Azt kell választanunk, hogy hiszünk Isten hűségében, és ragaszkodnunk kell ehhez az igazsághoz, bármit is diktálnak az érzéseink.

Az érzelmeim olykor úgy viselkednek, mint egy elkényeztetett gyerek, fel-le ugrálnak, kiabálnak, miközben próbálok tudatosan Istenben bízni az adott szituációban.

Mózes 4. könyvében találjuk a jól ismert, nagyszerű történetet, ami útmutatóul szolgálhat. Mózes kémeket küldött Kánaán földjére, hogy felderítsék azt, mielőtt Izrael népe belép. Isten a népének ígérte azt a földet. Gazdag föld volt, többet kínált, mint amiről valaha is álmodtak.

Amikor a hittel teli Káleb meglátta a földet így szólt: „Bátran fölmehetünk és elfoglalhatjuk, mert meg tudunk birkózni vele” (4 Mózes 13:30). Azonban a többi kém más látásmóddal rendelkezett és ők ezt mondták: „Megbolondultatok!? Nem győzhetjük le őket! Túl erősek!”

A következő vers felfedi a valódi problémájukat. „Láttunk ott óriásokat… Olyannak láttuk magunkat, mint a sáskák” (4 Mózes 30:33).

Érdekes a különbség Káleb és a többi kém látásmódja között. Az egyik azt gondolta, hogy rögtön be kellene menni és elfoglalni a földet. A többiek pedig azt gondolták, semmi esélye annak, hogy ez sikerüljön. Az egyik Istent látta. A többiek az óriásokat látták. Az egyik úgy látta magát, mint aki telve van Isten kegyelmével (Isteni erővel, ami képessé tesz arra, hogy megtegyük mindazt, amire Isten elhívott). A többiek pedig az óriásokhoz képest sáskáknak látták magukat.

Te mit látsz, amikor az előtted álló akadályra nézel? Egy óriást vagy Istent? Kegyelem-mentalitással, vagy sáska-mentalitással vagy tele? Hogyan látod önmagad? A kémek azt mondták: „Olyannak láttuk magunkat, mint a sáskák.” És te?

Amikor az ellenállás hegye tornyosult Zerubbábel előtt, akkor az Úr emlékeztette őt, hogy „nem hatalommal, sem erővel (emberi erőlködéssel vagy erőszakkal), hanem csak Szellemem által" (Zakariás 4:6, Egyszerű fordítás, zárójelben lábjegyzettel kiegészítve). Isten Zerubbábel kezébe adta a kulcsot a hegy-méretű akadály legyőzéséhez. „Ki vagy te, nagy hegy? Síksággá válsz Zerubbábel előtt! Ő teszi föl a zárókövet, miközben ezt kiáltják: Áldás, áldás szálljon rá!” (Zakariás 4:7)

Az élet hegyeit és kihívásait nézzük a kegyelem látószögéből, ne pedig sáska mentalitással. Nem vagyunk olyanok, mint a többi ember a világból. Isten gyermekeiként az Ő isteni jóindulata nyugszik rajtunk. Számítsunk és éljünk ezzel, bármit is mondanak a körülményeink vagy az érzéseink.

Steve McVey

Magyar fordítás: ahitatok.hu

A Karácsony üzenete

A Karácsony valódi üzenete

Részlet
Lukács evangéliumából
Lk. 2:1-20.

Feliratkozás

E-mail értesítés a legújabb írásokról.

Feliratkozás után, biztonsági okokból egy megerősítő e-mailt küldünk, a véglegesítéshez szükséges információkkal! Ha nem kapna megerősítő e-mailt, kérjük ellenőrizze spam fiókját, vagy írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül. Az egy hónapnál régebbi, nem véglegesített feliratkozásokat töröljük.

Napi Ige


“Prófétát támaszt néked az Úr, a te Istened te közüled, a te atyádfiai közül, olyat mint én: azt hallgassátok!”

5 Mózes 18:15

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások