Friss gondolatok

Az Ő házának gazdagsága

„Megtöltesz minket házad kincseivel, jóságod folyóvizéből itatsz bennünket!” (Zsoltárok 36:8, EF) Egy szolga vonakodva imádkozik;…

Bővebben ...

Fiúság

A tékozló fiú története valójában elsősorban nem is a tékozló fiúról szól, hanem az apa…

Bővebben ...

Isten a gyermeked Atyja is

„Aki az Urat féli, annak erős oltalma van, fiainak is menedéke lesz az.” Példabeszédek 14:26…

Bővebben ...

Ne hagyd, hogy a sok tevékenység miatt kiégj!

„Jöjjetek közel hozzám mind, akik belefáradtatok súlyos terheitek cipelésébe! Nálam megnyugvást találtok.

Bővebben ...

Légy tudatában Krisztusban elfoglalt helyednek

„Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem…

Bővebben ...

Soha nem vagy egyedül, Isten mindig törődik veled.

„Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.” 1 Péter 5:7

Bővebben ...

A gyógyító ima lényege

Miközben felfedezzük azt a sok csodálatos módot, amin keresztül Jézus meggyógyítja a legbelsőbb valónkat, szem…

Bővebben ...

A hálaadáson keresztül vezet az út a békességhez

„Semmi felől ne aggódjatok! Bármilyen helyzetben vagytok is, imádkozzatok! Hálaadással kérjétek Istentől, amire szükségetek van!”…

Bővebben ...

Hallásból tapasztalat

Hajlamosak vagyunk arra, hogy Jézust csak kicsit avassuk be az életünk részleteibe. Azt gondoljuk: „Ha…

Bővebben ...

Velünk az Isten!

Isten tudja, hogy milyen embernek lenni. Amikor határidőkről, sorbanállásról, nehéz időszakokról beszélünk, Ő megérti. Ő…

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 4.65 (13 Szavazaból)

Kétség nem fér hozzá, igencsak hétpróbás időket élünk. A dolgok egyre sötétebbé válnak, de én mégis azt mondom, hogy nekünk nincs okunk félelemre.

Hogyan válaszolnál a következő kérdésemre: „Hány részből áll egy nap?” A legtöbb ember ezt a választ adná: „Reggel, délelőtt, délután és este”. Viszont Isten órája nem így működik. Nézzük csak meg a következő verset: „És elnevezte Isten a világosságot nappalnak, a sötétséget pedig éjszakának nevezte. Így lett este, és lett reggel: első nap” (1 Mózes 1:5). Tehát e szerint a bibliavers szerint a nap az estével kezdődik, nem pedig a reggellel. Az ortodox zsidók számára ez teljesen egyértelmű, mert ők ennek megfelelően tartják a sabbathot. Milyen napnak felel meg a sabbath? Szombatnak. És mikor kezdik el ünnepelni? Pénteken napnyugtakor.

Az új dolgok nem akkor kezdődnek, amikor világosabbá válnak a dolgok. Az új dolgok akkor kezdődnek, amikor sötétté válnak a dolgok. És bár úgy tűnik, hogy a világ egyre sötétebbé válik, mi mégis megvigasztalódhatunk, és megbátorodhatunk attól a ténytől, hogy Isten eltervezte a napjainkat, és nem kell félnünk, mert Ő minden napon velünk van, hiszen megígérte: „íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig” (Máté 28:20).

Amikor a gyerekeim kicsik voltak, és este elment az áram a házunkban, hallottuk, hogy mind a négyen egyszerre kiabáltak kétségbeesésükben, mert féltek a sötétben. Ilyenkor a feleségemmel együtt összeszedtük és befektettük őket a saját ágyunkba. Szorosan megöleltük őket, mindaddig, amíg meg nem nyugodtak, azután pedig hamarosan újra álomba szenderültek.

Bármilyen sötétek is a körülményeid, ne felejtsd el, hogy Mennyei Apukád veled van, és ölelő karjaiban tart. Nem fog elereszteni. Lehet, hogy most sötét van, de el fog jönni az új nap. Ő veled van minden nap, egészen addig, amíg belépünk abba az örökkévaló napba, ahol „éjszaka pedig nem lesz” (Jelenések 21:25).

"Bizony, hamar eljövök". Ámen. Jöjj, Uram Jézus!
Az Úr Jézus kegyelme legyen mindnyájatokkal!
(Jelenések 22:20-21)

Steve McVey

Magyar fordítás: ahitatok.hu

Feliratkozás

E-mail értesítés a legújabb írásokról.

Feliratkozás után, biztonsági okokból egy megerősítő e-mailt küldünk, a véglegesítéshez szükséges információkkal! Ha nem kapna megerősítő e-mailt, kérjük ellenőrizze spam fiókját, vagy írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül. Az egy hónapnál régebbi, nem véglegesített feliratkozásokat töröljük.

Napi Ige


“Az igazság útját választottam; a te ítéleteid forognak elõttem.”

Zsoltárok 119:30

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások