Friss gondolatok

Az Ő házának gazdagsága

„Megtöltesz minket házad kincseivel, jóságod folyóvizéből itatsz bennünket!” (Zsoltárok 36:8, EF) Egy szolga vonakodva imádkozik;…

Bővebben ...

Fiúság

A tékozló fiú története valójában elsősorban nem is a tékozló fiúról szól, hanem az apa…

Bővebben ...

Isten a gyermeked Atyja is

„Aki az Urat féli, annak erős oltalma van, fiainak is menedéke lesz az.” Példabeszédek 14:26…

Bővebben ...

Ne hagyd, hogy a sok tevékenység miatt kiégj!

„Jöjjetek közel hozzám mind, akik belefáradtatok súlyos terheitek cipelésébe! Nálam megnyugvást találtok.

Bővebben ...

Légy tudatában Krisztusban elfoglalt helyednek

„Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem…

Bővebben ...

Soha nem vagy egyedül, Isten mindig törődik veled.

„Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.” 1 Péter 5:7

Bővebben ...

A gyógyító ima lényege

Miközben felfedezzük azt a sok csodálatos módot, amin keresztül Jézus meggyógyítja a legbelsőbb valónkat, szem…

Bővebben ...

A hálaadáson keresztül vezet az út a békességhez

„Semmi felől ne aggódjatok! Bármilyen helyzetben vagytok is, imádkozzatok! Hálaadással kérjétek Istentől, amire szükségetek van!”…

Bővebben ...

Hallásból tapasztalat

Hajlamosak vagyunk arra, hogy Jézust csak kicsit avassuk be az életünk részleteibe. Azt gondoljuk: „Ha…

Bővebben ...

Velünk az Isten!

Isten tudja, hogy milyen embernek lenni. Amikor határidőkről, sorbanállásról, nehéz időszakokról beszélünk, Ő megérti. Ő…

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 4.97 (17 Szavazaból)

4,1 Ezek után láttam, hogy íme, nyitva van egy ajtó a mennyben, és az előbbi hang, amelyet olyannak hallottam, mint egy trombitáét, beszél velem, és így szól: "Jöjj fel ide, és megmutatom neked azokat, amiknek meg kell történniük." (Jelenések)

„Lehet, hogy a fia nem fogja túlélni a balesetet. De az is lehet, hogy deréktól lefelé lebénul.” A szavak belém hasítottak, amikor a sürgősségi osztály orvosa szomorúan közölte a hírt.

Legidősebb fiúnk, aki húsz éves volt akkoriban, leesett egy állványról a munkahelyén. Egy szempillantás alatt értelmét vesztette az élet. A baleset hosszú távú hatásainak gondolatától, egyből sötétbe borult a világ.

Az orvos azt mondta, hogy Andrew-t át kell szállítani egy másik, jobban felszerelt korházba, ahol képesek egy ilyen nagyfokú sérülést ellátni. Követtük a mentőautót, miközben könnyek záporoztak a szemünkből. Leparkoltam, és megfogtam a feleségem kezét. Könnyes szemmel, remegő hangon mondtam: „Nem tudjuk, mit hoz még ez a nap számunkra. Lehet, hogy elveszítjük Andrew-t. Lehet, hogy lebénul. Mielőtt bemegyünk, egy dologban mindenképpen egyet kell értenünk: Bármi történik is ebben a korházban, Isten Isten, és Isten jó.”

Melanie bólogatott, miközben a könnyeit törölgette. Kiszálltunk az autóból, és kézen fogva besétáltunk a korházba. Egy hosszú út vette kezdetét ezzel.

A fiúnk túlélte a balesetet, és három éves terápia után teljesen egészséges lett. Normális életet él, ami a balesetből visszamaradt, annak csak csekély hatása van az életére. Istené a dicsőség ezért!

Hogyan éljük túl, sőt mi több, hogyan győzedelmeskedjünk, amikor tragédia sújtja az életünket? Mit tegyünk, amikor kilátástalansággal nézünk szembe? A válasz ez: „Próbálj meg felfelé nézni!” Amikor János a Jelenések könyve negyedik részének szavait írta, száműzetésben volt egy szigeten – egy elszigeteltségben élő fogoly volt. Emberileg szólva teljes volt a kilátástalanság. Azonban az Úr megmutatta Jánosnak, hogy az életet nem lehet megérteni, ha csupán emberi szemszögből nézzük, hanem isteni perspektívából kell látnunk.

Amíg Isten ül a trónon, addig minden okunk megvan, hogy bízzunk Benne, és tudjuk, hogy a látható körülmények ellenére, amik ennek az ellentétjét bizonyítják, minden végül a javunkat és az Ő dicsőségét fogja szolgálni. Ez egy olyan igazság, ami évszázadokon keresztül megtartotta a szenteket.

Amikor Jób elveszítette a gyerekeit, így szólt: „Az Úr adta, az Úr vette el, áldott legyen az Úr neve” (Jób 1:21). „Jób, hogy voltál képes ilyet mondani?” Ő ezt válaszolhatná: „Mert képes vagyok túllátni a temetőn, és tudom, hogy a mennyben áll egy trón, és Valaki ül rajta!”

Pál egy börtöncellából írta a következőt: „Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek!” (Filippi 4:4). „Na, de Pál! Ezek a szavak furcsán hangzanak olyasvalaki szájából, akit az evangélium hirdetéséért vetettek börtönbe! Mégis hogy tudsz ilyen hozzáállással bírni?” Az apostol ezt válaszolhatná: „Te börtönrácsokat látsz, de én képes vagyok túllátni rajtuk, és egy trónt látok a mennyben, és Valaki ül rajta!”

Folytathatnánk a listát a Biblián keresztül – azoknak a listáját, akik túlláttak az átmeneti körülményeken és egy szuverén Istent láttak a trónon ülni. Te ezt a látásmódot választod?

Amikor kilátástalan a helyzet, próbálj felfelé nézni. Mennyei Apukád szeret, és Ő szuverén Úr életed minden részlete felett. Ez a tény elég ahhoz, hogy megtartson életünk legsötétebb pillanataiban is.

Steve McVey

Magyar fordítás: ahitatok.hu

Feliratkozás

E-mail értesítés a legújabb írásokról.

Feliratkozás után, biztonsági okokból egy megerősítő e-mailt küldünk, a véglegesítéshez szükséges információkkal! Ha nem kapna megerősítő e-mailt, kérjük ellenőrizze spam fiókját, vagy írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül. Az egy hónapnál régebbi, nem véglegesített feliratkozásokat töröljük.

Napi Ige


“Az igazság útját választottam; a te ítéleteid forognak elõttem.”

Zsoltárok 119:30

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások