Friss gondolatok

Az Ő házának gazdagsága

„Megtöltesz minket házad kincseivel, jóságod folyóvizéből itatsz bennünket!” (Zsoltárok 36:8, EF) Egy szolga vonakodva imádkozik;…

Bővebben ...

Fiúság

A tékozló fiú története valójában elsősorban nem is a tékozló fiúról szól, hanem az apa…

Bővebben ...

Isten a gyermeked Atyja is

„Aki az Urat féli, annak erős oltalma van, fiainak is menedéke lesz az.” Példabeszédek 14:26…

Bővebben ...

Ne hagyd, hogy a sok tevékenység miatt kiégj!

„Jöjjetek közel hozzám mind, akik belefáradtatok súlyos terheitek cipelésébe! Nálam megnyugvást találtok.

Bővebben ...

Légy tudatában Krisztusban elfoglalt helyednek

„Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem…

Bővebben ...

Soha nem vagy egyedül, Isten mindig törődik veled.

„Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.” 1 Péter 5:7

Bővebben ...

A gyógyító ima lényege

Miközben felfedezzük azt a sok csodálatos módot, amin keresztül Jézus meggyógyítja a legbelsőbb valónkat, szem…

Bővebben ...

A hálaadáson keresztül vezet az út a békességhez

„Semmi felől ne aggódjatok! Bármilyen helyzetben vagytok is, imádkozzatok! Hálaadással kérjétek Istentől, amire szükségetek van!”…

Bővebben ...

Hallásból tapasztalat

Hajlamosak vagyunk arra, hogy Jézust csak kicsit avassuk be az életünk részleteibe. Azt gondoljuk: „Ha…

Bővebben ...

Velünk az Isten!

Isten tudja, hogy milyen embernek lenni. Amikor határidőkről, sorbanállásról, nehéz időszakokról beszélünk, Ő megérti. Ő…

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 5.00 (12 Szavazaból)

A legfiatalabb fiam, David, New Yorkban élt az Ikertornyokat ért támadás idején, és a lakása ablakából látta azok összeomlását. Azonban már ezelőtt is érték David-et olyan dolgok, amik elcsüggesztették. A dolgok nem úgy alakultak, mint azt remélte.

Azon kezdett tűnődni, vajon Isten mire készül az életében. Mint egy lezárásaként a nehézségekkel teli időszaknak, még egy szomorú esemény következett. David az utcán sétált, amikor egy idegen – valószínűleg drogok hatása alatt – az arcába tartotta a fegyverét, és kirabolta.

David vidékre ment és imádkozott. Így szólt Mennyei Atyjához: „Már nem érzem, hogy itt lennél mellettem. Kérlek, mutasd meg, hogy velem vagy." Amint ezeket a szavakat kimondta, egy jármű zaja szakította meg a csendességét. Egy teherautó hajtott el előtte, rajta nagy betűkkel GOD, azaz Isten. Azután észrevette a kisebb betűkkel írt mozaikszó magyarázatot: „Guaranteed On Delivery", ami azt jelenti, hogy „garantált házhozszállítás". David elkezdett nevetni a saját hitetlenségén, amikor rájött, hogy abban a pillanatban, ahogy bizonyosságot kért Istentől a jelenlétét illetően, Isten (GOD) elvonult előtte olyan nagy betűkben, amit lehetetlen nem észrevenni.

Látod Istent a mindennapi életedben? Mennyei Atyád veled van a körülmények közepette, bármilyenek is legyenek. Azokban az időszakokban, amikor úgy tűnik, hogy Isten nincs ott az adott helyzetben, láss túl a fizikai világ felszínes valóságán és ismerd fel, hogy Ő pont ott van az orrod előtt. Soha nem fog elhagyni, vagy cserbenhagyni.

Ne az életkörülményeid alapján vond le a következtetést, hogy hogyan érez irántad az Atya. A körülmények ezt nem tudják megmondani neked. Ha azt akarod tudni, hogyan érez irántad, akkor nézz túl az ideiglenes helyzeteken és lásd meg a keresztet.

A kereszten az isteni szeretet irántad való kifejeződését fogod látni. Annyira szeret, hogy a legnagyobb árat fizette ki érted, hogy biztosítsa, hogy egy örökkévalóságon keresztül az Övé legyél. Olykor a szeretetét nagy betűk formájában kiáltja feléd. Máskor gyengéden a füledbe suttogja a szeretetét egy-egy csendesség alatt. Bármilyen módon is szól az életedhez, biztos lehetsz benne, hogy szeret. Gondja van rád, és ezen semmi sem változtathat. Hallgasd, ahogy ezen a héten szól hozzád, és biztosan ezt fogod hallani Tőle: „Szeretlek".

3,17 Veled van Istened, az Úr, ő erős, és megsegít. ...megújít szeretetével... (Zofóniás)

Steve McVey

Magyar fordítás: ahitatok.hu

Feliratkozás

E-mail értesítés a legújabb írásokról.

Feliratkozás után, biztonsági okokból egy megerősítő e-mailt küldünk, a véglegesítéshez szükséges információkkal! Ha nem kapna megerősítő e-mailt, kérjük ellenőrizze spam fiókját, vagy írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül. Az egy hónapnál régebbi, nem véglegesített feliratkozásokat töröljük.

Napi Ige


“Az igazság útját választottam; a te ítéleteid forognak elõttem.”

Zsoltárok 119:30

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások