Friss gondolatok

Az Ő házának gazdagsága

„Megtöltesz minket házad kincseivel, jóságod folyóvizéből itatsz bennünket!” (Zsoltárok 36:8, EF) Egy szolga vonakodva imádkozik;…

Bővebben ...

Fiúság

A tékozló fiú története valójában elsősorban nem is a tékozló fiúról szól, hanem az apa…

Bővebben ...

Isten a gyermeked Atyja is

„Aki az Urat féli, annak erős oltalma van, fiainak is menedéke lesz az.” Példabeszédek 14:26…

Bővebben ...

Ne hagyd, hogy a sok tevékenység miatt kiégj!

„Jöjjetek közel hozzám mind, akik belefáradtatok súlyos terheitek cipelésébe! Nálam megnyugvást találtok.

Bővebben ...

Légy tudatában Krisztusban elfoglalt helyednek

„Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem…

Bővebben ...

Soha nem vagy egyedül, Isten mindig törődik veled.

„Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.” 1 Péter 5:7

Bővebben ...

A gyógyító ima lényege

Miközben felfedezzük azt a sok csodálatos módot, amin keresztül Jézus meggyógyítja a legbelsőbb valónkat, szem…

Bővebben ...

A hálaadáson keresztül vezet az út a békességhez

„Semmi felől ne aggódjatok! Bármilyen helyzetben vagytok is, imádkozzatok! Hálaadással kérjétek Istentől, amire szükségetek van!”…

Bővebben ...

Hallásból tapasztalat

Hajlamosak vagyunk arra, hogy Jézust csak kicsit avassuk be az életünk részleteibe. Azt gondoljuk: „Ha…

Bővebben ...

Velünk az Isten!

Isten tudja, hogy milyen embernek lenni. Amikor határidőkről, sorbanállásról, nehéz időszakokról beszélünk, Ő megérti. Ő…

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 4.68 (14 Szavazaból)

Szeretem a tengert. Van benne valami, amitől teljesen megnyugszom. Még nem jöttem rá, mi az, ami ennyire megérint benne. Csak azt tudom, hogy a legnagyobb békesség pillanatait mindig akkor éltem át, amikor a tengerben állva éreztem a kontrasztot a saját törékenységem és az ellenállhatatlan víztömeg nagysága között.

Nem értem teljesen, honnan jön ez a titkos szerelem a víz iránt, de azt tudom, hogy az idő múltával egyre mélyül. Érzem a tehetetlenségemet vonzerejével szemben. Így szól a zsoltáros: „Az Úré a föld és ami betölti" (Zsoltárok 24:1). Pál apostol, pedig így fogalmaz: „Ami ugyanis nem látható belőle: az ő örök hatalma  istensége, az a világ teremtésétől fogva alkotásainak értelmes vizsgálata révén meglátható. Ennélfogva nincs mentségük" (Róma 1:20). Isten világosan szól a teremtett világon keresztül. Minthogy földünk kétharmad részét víz borítja, logikusnak tűnik, hogy sokat tanulhatunk Atyánkról rajta keresztül.

Krisztussal való kapcsolatom sokban hasonlít a vízzel való kapcsolatomra. Jézust is ellenállhatatlannak találom. Állandóan és ellenállhatatlanul vonz. Kétezer évvel ezelőtt azt mondta, hogy sokakat magához fog vonzani (János 12:32), és pont ugyanezt teszi velem, egy vonzást érzek a bensőmben, ami végtelenül nagyobb, mint az óceáné.

Nem tudom érvekkel alátámasztani, vagy megmagyarázni a szkeptikusoknak, de az Ő Szelleme annyira elvarázsolt, hogy soha nem tudok, és nem is akarok Nélküle élni. Csakúgy, mint a tenger rejtélyeit, Őt sem tudom megfejteni, de irántam való szeretete örökre rabul ejtett.

Te is érzed ezt a belső vonzást Krisztus felé? Azért érzed, mert Isten Szelleme vonz Jézushoz. Szeretetével csábít Magához. Válaszolj a szeretetére.

Határozd el, hogy életedet jelenlétében sütkérezve töltöd, állandóan befogadva feltétel nélküli szeretetét. Hagyd, hogy az agapé szeretet hullámai teljesen átmossanak, elmossák a bűneidet, kétségeidet, bizonytalanságaidat és félelmeidet. Az Atya szeretete valóságos!

Steve McVey

Magyar fordítás: ahitatok.hu

Feliratkozás

E-mail értesítés a legújabb írásokról.

Feliratkozás után, biztonsági okokból egy megerősítő e-mailt küldünk, a véglegesítéshez szükséges információkkal! Ha nem kapna megerősítő e-mailt, kérjük ellenőrizze spam fiókját, vagy írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül. Az egy hónapnál régebbi, nem véglegesített feliratkozásokat töröljük.

Napi Ige


“Az igazság útját választottam; a te ítéleteid forognak elõttem.”

Zsoltárok 119:30

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások