Friss gondolatok

Soha nem vagy egyedül, Isten mindig törődik veled.

„Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.” 1 Péter 5:7

Bővebben ...

A gyógyító ima lényege

Miközben felfedezzük azt a sok csodálatos módot, amin keresztül Jézus meggyógyítja a legbelsőbb valónkat, szem…

Bővebben ...

A hálaadáson keresztül vezet az út a békességhez

„Semmi felől ne aggódjatok! Bármilyen helyzetben vagytok is, imádkozzatok! Hálaadással kérjétek Istentől, amire szükségetek van!”…

Bővebben ...

Hallásból tapasztalat

Hajlamosak vagyunk arra, hogy Jézust csak kicsit avassuk be az életünk részleteibe. Azt gondoljuk: „Ha…

Bővebben ...

Velünk az Isten!

Isten tudja, hogy milyen embernek lenni. Amikor határidőkről, sorbanállásról, nehéz időszakokról beszélünk, Ő megérti. Ő…

Bővebben ...

Isten arca

Miért ment el Isten egészen a betlehemi jászolig? Miért ment el ilyen messzire? Azért, hogy…

Bővebben ...

Ő véghezviszi a tervét

Az első karácsony más volt, mint amiről Mária álmodozott? Igen. A meglepetés terhesség, a hirtelen…

Bővebben ...

Isten gyengéd szeretettel viseltet irántad

„hogy megmutassa az eljövendő korszakokban kegyelmének mérhetetlen gazdagságát irántunk való jóságából Krisztus Jézusban.” (Efezusi 2:7)

Bővebben ...

Segítség a szükség idején

„Ha pedig Jézus a Főpapunk, akkor bátran és bizalommal lépjünk oda az Atya-Isten kegyelmének Trónjához!…

Bővebben ...

Új kezdet

Ugye nagyszerű lenne, ha mindig újra tudnánk kezdeni a dolgokat, ha szükséges. Ahelyett, hogy bent…

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 4.77 (24 Szavazaból)

Gondolkodtál már azon, vajon miért költözik a szívünkbe Jézus Szelleme, a Szent Szellem, amikor megtérünk? Jézus azt mondta a tanítványainak, hogy miután fizikálisan eltávozik a földről, a Szelleme bele fog költözni a hívőkbe és örökké ott marad (János 14:16-17).

Miért szükséges ez? Kérlek, gondolj velem végig néhány gyakran említett okot:

- Jézus azért költözik a szívünkbe, hogy a bűneinket megbocsássa? Nem szükséges Jézusnak az életünkbe jönnie ahhoz, hogy megbocsássa a bűneinket. Isten anélkül is meg tud bocsátani nekünk, hogy az életét belénk helyezné, hiszen irgalma gondoskodik erről.

- Azért él bennünk a Szent Szellem, hogy a mennybe mehessünk? Jézusnak nem kellene itt a földön bennünk élnie ahhoz, hogy a mennybe vihessen, ezt anélkül is meg tudná tenni.

- Jézus azért él bennünk, hogy tudjuk, hogyan kell élnünk? Nem, mert a Biblia megmutatja Isten gondolatait azzal kapcsolatban, hogy hogyan kell élnünk.

Egyetlen egyszerű oka van, hogy Jézus Szent Szelleme belénk költözik megtérésünk pillanatában, mégpedig az, hogy megtapasztalhassuk, és kifejezhessük az Ő életét. Jézus világosan elmondta, Ő azért jött, hogy életünk legyen (János 10:10). Mielőtt megtértünk, szellemileg halottak voltunk, azonban már életre keltünk (Efezusi 2:1). A keresztény élet alapvető jellemzője, hogy Jézus az életét adta nekünk és az a vágya, hogy minden pillanatban kifejezhesse az életét rajtunk keresztül. A keresztény élet nem azt jelenti, hogy én szolgálom Jézust, nem is azt, hogy én élek Érte. Nem arról szól, hogy én teszem a dolgokat, amikre Isten utasít. A keresztény élet Jézus! A kegyelemben való járás maga a Krisztus-élet. Arról szól, hogy Krisztus bennünk és rajtunk keresztül él.

29 éven keresztül próbáltam szorgalmasan Krisztusért élni. A törvény (vallásos/gyülekezeti/egyházi szabályok) uralták az életemet. Milyen csodálatos felfedezés volt, amikor rájöttem, hogy nem tudok Érte élni. Sőt, a próbálkozásaim, hogy Érte éljek, akadályozták az Ő a céljait!

Istennek nincs szüksége arra, hogy Érte éljünk. Ő akar rajtunk keresztül élni minden pillanatban. Pontosan ezt jelenti, hogy hagyjuk a kegyelmet uralkodni az életünkben.

Mennyei Atyám! Sokat küszködtem, hogy megpróbáljalak szolgálni. Látom már, hogy jobban koncentráltam a saját cselekedeteimre, mint Jézusra. Most már értem, hogy nem kell megpróbálnom Érted élni, hanem hagynom kell, hogy Te éld az életedet rajtam keresztül. Taníts meg arra, hogy megtapasztaljam a szeretetből fakadó engedelmességet, a kötelességből fakadó engedelmesség helyett. Én képtelen vagyok saját erőmből élni a keresztény életet; mutasd meg, hogyan tudod Te élni azt rajtam keresztül. Ámen.

Steve McVey

Magyar fordítás: ahitatok.hu

A Húsvét üzenete

A Húsvét valódi üzenete

Részlet
Lukács evangéliumából
Lk. 22:1 - Lk. 24:53

Feliratkozás

E-mail értesítés a legújabb írásokról.

Feliratkozás után, biztonsági okokból egy megerősítő e-mailt küldünk, a véglegesítéshez szükséges információkkal! Ha nem kapna megerősítő e-mailt, kérjük ellenőrizze spam fiókját, vagy írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül. Az egy hónapnál régebbi, nem véglegesített feliratkozásokat töröljük.

Napi Ige


“Mert meg van írva: Élek én, mond az Úr, mert nékem hajol meg minden térd, és minden nyelv Istent magasztalja.”

Rómaiakhoz 14:11

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások

 • Kedves Margitka! Köszönjük a visszajelzést ...

  Bövebben...

   
 • Hálát adok Istennek ezért a gyakorlati ...

  Bövebben...

   
 • Hálásan Köszönöm a mai napot is, hogy nem ...

  Bövebben...

   
 • Hozzád megyek Uram, te segítesz rajtam! Mostani ...

  Bövebben...