Friss gondolatok

Isten alkalmassá teszi az alkalmatlant

„Megmenti életed a pusztulástól, szeretettel és irgalommal koronáz” (Zsoltárok 103:4, különböző fordítások alapján)

Bővebben ...

Lásd Istent jó Apaként

Fiam, te mindig velem vagy, és mindenem a tied.” (Lukács 15:11) A hit azt jelenti,…

Bővebben ...

Isteni gyengédség

„Isten, mint minden jó szülő, csodálatos módon arra vágyik, hogy virágozzon minden, amit teremtett és…

Bővebben ...

Az Ő házának gazdagsága

„Megtöltesz minket házad kincseivel, jóságod folyóvizéből itatsz bennünket!” (Zsoltárok 36:8, EF) Egy szolga vonakodva imádkozik;…

Bővebben ...

Fiúság

A tékozló fiú története valójában elsősorban nem is a tékozló fiúról szól, hanem az apa…

Bővebben ...

Isten a gyermeked Atyja is

„Aki az Urat féli, annak erős oltalma van, fiainak is menedéke lesz az.” Példabeszédek 14:26…

Bővebben ...

Ne hagyd, hogy a sok tevékenység miatt kiégj!

„Jöjjetek közel hozzám mind, akik belefáradtatok súlyos terheitek cipelésébe! Nálam megnyugvást találtok.

Bővebben ...

Légy tudatában Krisztusban elfoglalt helyednek

„Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem…

Bővebben ...

Soha nem vagy egyedül, Isten mindig törődik veled.

„Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.” 1 Péter 5:7

Bővebben ...

A gyógyító ima lényege

Miközben felfedezzük azt a sok csodálatos módot, amin keresztül Jézus meggyógyítja a legbelsőbb valónkat, szem…

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 4.77 (24 Szavazaból)

Gondolkodtál már azon, vajon miért költözik a szívünkbe Jézus Szelleme, a Szent Szellem, amikor megtérünk? Jézus azt mondta a tanítványainak, hogy miután fizikálisan eltávozik a földről, a Szelleme bele fog költözni a hívőkbe és örökké ott marad (János 14:16-17).

Miért szükséges ez? Kérlek, gondolj velem végig néhány gyakran említett okot:

- Jézus azért költözik a szívünkbe, hogy a bűneinket megbocsássa? Nem szükséges Jézusnak az életünkbe jönnie ahhoz, hogy megbocsássa a bűneinket. Isten anélkül is meg tud bocsátani nekünk, hogy az életét belénk helyezné, hiszen irgalma gondoskodik erről.

- Azért él bennünk a Szent Szellem, hogy a mennybe mehessünk? Jézusnak nem kellene itt a földön bennünk élnie ahhoz, hogy a mennybe vihessen, ezt anélkül is meg tudná tenni.

- Jézus azért él bennünk, hogy tudjuk, hogyan kell élnünk? Nem, mert a Biblia megmutatja Isten gondolatait azzal kapcsolatban, hogy hogyan kell élnünk.

Egyetlen egyszerű oka van, hogy Jézus Szent Szelleme belénk költözik megtérésünk pillanatában, mégpedig az, hogy megtapasztalhassuk, és kifejezhessük az Ő életét. Jézus világosan elmondta, Ő azért jött, hogy életünk legyen (János 10:10). Mielőtt megtértünk, szellemileg halottak voltunk, azonban már életre keltünk (Efezusi 2:1). A keresztény élet alapvető jellemzője, hogy Jézus az életét adta nekünk és az a vágya, hogy minden pillanatban kifejezhesse az életét rajtunk keresztül. A keresztény élet nem azt jelenti, hogy én szolgálom Jézust, nem is azt, hogy én élek Érte. Nem arról szól, hogy én teszem a dolgokat, amikre Isten utasít. A keresztény élet Jézus! A kegyelemben való járás maga a Krisztus-élet. Arról szól, hogy Krisztus bennünk és rajtunk keresztül él.

29 éven keresztül próbáltam szorgalmasan Krisztusért élni. A törvény (vallásos/gyülekezeti/egyházi szabályok) uralták az életemet. Milyen csodálatos felfedezés volt, amikor rájöttem, hogy nem tudok Érte élni. Sőt, a próbálkozásaim, hogy Érte éljek, akadályozták az Ő a céljait!

Istennek nincs szüksége arra, hogy Érte éljünk. Ő akar rajtunk keresztül élni minden pillanatban. Pontosan ezt jelenti, hogy hagyjuk a kegyelmet uralkodni az életünkben.

Mennyei Atyám! Sokat küszködtem, hogy megpróbáljalak szolgálni. Látom már, hogy jobban koncentráltam a saját cselekedeteimre, mint Jézusra. Most már értem, hogy nem kell megpróbálnom Érted élni, hanem hagynom kell, hogy Te éld az életedet rajtam keresztül. Taníts meg arra, hogy megtapasztaljam a szeretetből fakadó engedelmességet, a kötelességből fakadó engedelmesség helyett. Én képtelen vagyok saját erőmből élni a keresztény életet; mutasd meg, hogyan tudod Te élni azt rajtam keresztül. Ámen.

Steve McVey

Magyar fordítás: ahitatok.hu

Feliratkozás

E-mail értesítés a legújabb írásokról.

Please enable the javascript to submit this form

Feliratkozás után, biztonsági okokból egy megerősítő e-mailt küldünk, a véglegesítéshez szükséges információkkal! Ha nem kapna megerősítő e-mailt, kérjük ellenőrizze spam fiókját, vagy írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül. Az egy hónapnál régebbi, nem véglegesített feliratkozásokat töröljük.

Napi Ige


“A szeretetben nincsen félelem; sõt a teljes szeretet kiûzi a félelmet, mert a félelem gyötrelemmel jár: a ki pedig fél, nem lett teljessé a szeretetben.”

1 János 4:18

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások