Friss gondolatok

Ő véghezviszi a tervét

Az első karácsony más volt, mint amiről Mária álmodozott? Igen. A meglepetés terhesség, a hirtelen…

Bővebben ...

Isten gyengéd szeretettel viseltet irántad

„hogy megmutassa az eljövendő korszakokban kegyelmének mérhetetlen gazdagságát irántunk való jóságából Krisztus Jézusban.” (Efezusi 2:7)

Bővebben ...

Segítség a szükség idején

„Ha pedig Jézus a Főpapunk, akkor bátran és bizalommal lépjünk oda az Atya-Isten kegyelmének Trónjához!…

Bővebben ...

Új kezdet

Ugye nagyszerű lenne, ha mindig újra tudnánk kezdeni a dolgokat, ha szükséges. Ahelyett, hogy bent…

Bővebben ...

A szeretet mindig védelmez

„Az Úristen pedig bőrruhát készített az embernek és feleségének, és felöltöztette őket.” (1 Mózes 3:21)…

Bővebben ...

Tettrekész együttérzés

„Amikor az Úr meglátta az asszonyt, megszánta, és így szólt hozzá: "Ne sírj!"” (Lukács 7:13)…

Bővebben ...

Isten dicsősége a teljes életet élő ember

„Isten dicsősége a teljes életet élő ember.” (Szent Iréneusz) Amikor először bukkantam rá erre az…

Bővebben ...

Isten tolmácsa

Amíg Brazíliában éltünk, előfordult, hogy tolmácsolnom kellett, amikor vendégelőadó érkezett. A hallgatóság előtt állt az…

Bővebben ...

Égj, de ne égj ki

„Ezért ügyeljetek arra, hogyan éltek! Ne legyetek ostobák, hanem bölcsek!” Efezusi 5:15

Bővebben ...

Ajánlata számodra

„Én azért jöttem, hogy életet adjak, mégpedig teljes és túláradóan bőséges életet!” (János 10:10, EF)

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 4.77 (24 Szavazaból)

Gondolkodtál már azon, vajon miért költözik a szívünkbe Jézus Szelleme, a Szent Szellem, amikor megtérünk? Jézus azt mondta a tanítványainak, hogy miután fizikálisan eltávozik a földről, a Szelleme bele fog költözni a hívőkbe és örökké ott marad (János 14:16-17).

Miért szükséges ez? Kérlek, gondolj velem végig néhány gyakran említett okot:

- Jézus azért költözik a szívünkbe, hogy a bűneinket megbocsássa? Nem szükséges Jézusnak az életünkbe jönnie ahhoz, hogy megbocsássa a bűneinket. Isten anélkül is meg tud bocsátani nekünk, hogy az életét belénk helyezné, hiszen irgalma gondoskodik erről.

- Azért él bennünk a Szent Szellem, hogy a mennybe mehessünk? Jézusnak nem kellene itt a földön bennünk élnie ahhoz, hogy a mennybe vihessen, ezt anélkül is meg tudná tenni.

- Jézus azért él bennünk, hogy tudjuk, hogyan kell élnünk? Nem, mert a Biblia megmutatja Isten gondolatait azzal kapcsolatban, hogy hogyan kell élnünk.

Egyetlen egyszerű oka van, hogy Jézus Szent Szelleme belénk költözik megtérésünk pillanatában, mégpedig az, hogy megtapasztalhassuk, és kifejezhessük az Ő életét. Jézus világosan elmondta, Ő azért jött, hogy életünk legyen (János 10:10). Mielőtt megtértünk, szellemileg halottak voltunk, azonban már életre keltünk (Efezusi 2:1). A keresztény élet alapvető jellemzője, hogy Jézus az életét adta nekünk és az a vágya, hogy minden pillanatban kifejezhesse az életét rajtunk keresztül. A keresztény élet nem azt jelenti, hogy én szolgálom Jézust, nem is azt, hogy én élek Érte. Nem arról szól, hogy én teszem a dolgokat, amikre Isten utasít. A keresztény élet Jézus! A kegyelemben való járás maga a Krisztus-élet. Arról szól, hogy Krisztus bennünk és rajtunk keresztül él.

29 éven keresztül próbáltam szorgalmasan Krisztusért élni. A törvény (vallásos/gyülekezeti/egyházi szabályok) uralták az életemet. Milyen csodálatos felfedezés volt, amikor rájöttem, hogy nem tudok Érte élni. Sőt, a próbálkozásaim, hogy Érte éljek, akadályozták az Ő a céljait!

Istennek nincs szüksége arra, hogy Érte éljünk. Ő akar rajtunk keresztül élni minden pillanatban. Pontosan ezt jelenti, hogy hagyjuk a kegyelmet uralkodni az életünkben.

Mennyei Atyám! Sokat küszködtem, hogy megpróbáljalak szolgálni. Látom már, hogy jobban koncentráltam a saját cselekedeteimre, mint Jézusra. Most már értem, hogy nem kell megpróbálnom Érted élni, hanem hagynom kell, hogy Te éld az életedet rajtam keresztül. Taníts meg arra, hogy megtapasztaljam a szeretetből fakadó engedelmességet, a kötelességből fakadó engedelmesség helyett. Én képtelen vagyok saját erőmből élni a keresztény életet; mutasd meg, hogyan tudod Te élni azt rajtam keresztül. Ámen.

Steve McVey

Magyar fordítás: ahitatok.hu

A Karácsony üzenete

A Karácsony valódi üzenete

Részlet
Lukács evangéliumából
Lk. 2:1-20.

Feliratkozás

E-mail értesítés a legújabb írásokról.

Feliratkozás után, biztonsági okokból egy megerősítő e-mailt küldünk, a véglegesítéshez szükséges információkkal! Ha nem kapna megerősítő e-mailt, kérjük ellenőrizze spam fiókját, vagy írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül. Az egy hónapnál régebbi, nem véglegesített feliratkozásokat töröljük.

Napi Ige


“Prófétát támaszt néked az Úr, a te Istened te közüled, a te atyádfiai közül, olyat mint én: azt hallgassátok!”

5 Mózes 18:15

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások