Friss gondolatok

Az Ő házának gazdagsága

„Megtöltesz minket házad kincseivel, jóságod folyóvizéből itatsz bennünket!” (Zsoltárok 36:8, EF) Egy szolga vonakodva imádkozik;…

Bővebben ...

Fiúság

A tékozló fiú története valójában elsősorban nem is a tékozló fiúról szól, hanem az apa…

Bővebben ...

Isten a gyermeked Atyja is

„Aki az Urat féli, annak erős oltalma van, fiainak is menedéke lesz az.” Példabeszédek 14:26…

Bővebben ...

Ne hagyd, hogy a sok tevékenység miatt kiégj!

„Jöjjetek közel hozzám mind, akik belefáradtatok súlyos terheitek cipelésébe! Nálam megnyugvást találtok.

Bővebben ...

Légy tudatában Krisztusban elfoglalt helyednek

„Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem…

Bővebben ...

Soha nem vagy egyedül, Isten mindig törődik veled.

„Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.” 1 Péter 5:7

Bővebben ...

A gyógyító ima lényege

Miközben felfedezzük azt a sok csodálatos módot, amin keresztül Jézus meggyógyítja a legbelsőbb valónkat, szem…

Bővebben ...

A hálaadáson keresztül vezet az út a békességhez

„Semmi felől ne aggódjatok! Bármilyen helyzetben vagytok is, imádkozzatok! Hálaadással kérjétek Istentől, amire szükségetek van!”…

Bővebben ...

Hallásból tapasztalat

Hajlamosak vagyunk arra, hogy Jézust csak kicsit avassuk be az életünk részleteibe. Azt gondoljuk: „Ha…

Bővebben ...

Velünk az Isten!

Isten tudja, hogy milyen embernek lenni. Amikor határidőkről, sorbanállásról, nehéz időszakokról beszélünk, Ő megérti. Ő…

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 4.94 (18 Szavazaból)

Egy magazinban jelent meg a következő történet Billy Grahamről. Jó néhány évvel ezelőtt, Billy Grahamet gyorshajtás miatt megállították, miközben egy kis településen ment keresztül.

Azonnal beismerte bűnösségét, de a rendőrtiszt azt mondta, hogy meg kell jelennie a bíróság előtt.

A bíró megkérdezte Billy Grahamtől, hogy beismeri-e bűnösségét. Amikor azonnal igennel válaszolt, a bíró tíz dollár büntetést szabott ki számára – minden túllépett mérföld per óráért egyet.

Hirtelen a Bíró felismerte, hogy a híres evangélista áll vele szemben, és így szólt: „Ön megszegte a törvényt. A bírságot ki kell fizetni, de majd én rendezem ön helyett." Majd kivett egy tízdollárost a tárcájából, odacsatolta a büntetőcédula mellé, és ezzel lezárta az ügyet. A tárgyalás után, a bíró elvitte Billy Grahamet egy étterembe vacsorázni. „Így bánik Isten is a megbánást megélő bűnösökkel" – mondta Graham.

Isten kiárasztotta ránk irgalmát, mert nem azt adta nekünk, amit a bűneinkért érdemelnénk. Ő kifizette a bírságot a kereszten. De nem állt meg itt. Kiárasztotta felénk a kegyelmét, és nekünk adta azt, amit nem érdemelnénk meg: az isteni életet.

Sok gyülekezet arra összpontosítja az erejét, hogy elmondják az embereknek az evangélium jó hírét, hogy üdvösséget nyertünk és a bűneink meg vannak bocsátva. Azonban a teljes jó hír még ennél is jobb! Isten az Ő kegyelméből megbocsát, azután bővelkedő életet ad nekünk Krisztusban. Az üdvösség nem csupán annyi, hogy az ember majd a mennybe kerül, hanem az, hogy a menny kerül belé!

Jézus azt akarja, hogy élvezd mindannak a teljességét, amit a kereszténység (igazi értelmében) jelent. Ne érd be annyival, hogy a bűneid megbocsáttattak és majd egyszer a mennybe jutsz. Mennyei Atyád gazdag az irgalomban, és megbocsátott. Azután egy kvantum ugrást, vagy még nagyobbat tett. Jézus Krisztus életét adta neked, és Benne a jobbjára ültetett (Efezusi 2:4-6). Minden áldás a tiéd Krisztusban (Efezusi 1:3), és megkaptad a képességet, hogy az Ő jóságát tükrözve élj minden nap. Nyugodj az Ő irgalmában. Tudd, minden kétséget kizáróan, hogy a bűneid meg lettek bocsátva. Azután, örvendezz a kegyelmében: isteni élet van benned!

Irgalomtól a kegyelemig

Steve McVey

Magyar fordítás: ahitatok.hu

Feliratkozás

E-mail értesítés a legújabb írásokról.

Feliratkozás után, biztonsági okokból egy megerősítő e-mailt küldünk, a véglegesítéshez szükséges információkkal! Ha nem kapna megerősítő e-mailt, kérjük ellenőrizze spam fiókját, vagy írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül. Az egy hónapnál régebbi, nem véglegesített feliratkozásokat töröljük.

Napi Ige


“Az igazság útját választottam; a te ítéleteid forognak elõttem.”

Zsoltárok 119:30

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások