Friss gondolatok

Az Ő házának gazdagsága

„Megtöltesz minket házad kincseivel, jóságod folyóvizéből itatsz bennünket!” (Zsoltárok 36:8, EF) Egy szolga vonakodva imádkozik;…

Bővebben ...

Fiúság

A tékozló fiú története valójában elsősorban nem is a tékozló fiúról szól, hanem az apa…

Bővebben ...

Isten a gyermeked Atyja is

„Aki az Urat féli, annak erős oltalma van, fiainak is menedéke lesz az.” Példabeszédek 14:26…

Bővebben ...

Ne hagyd, hogy a sok tevékenység miatt kiégj!

„Jöjjetek közel hozzám mind, akik belefáradtatok súlyos terheitek cipelésébe! Nálam megnyugvást találtok.

Bővebben ...

Légy tudatában Krisztusban elfoglalt helyednek

„Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem…

Bővebben ...

Soha nem vagy egyedül, Isten mindig törődik veled.

„Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.” 1 Péter 5:7

Bővebben ...

A gyógyító ima lényege

Miközben felfedezzük azt a sok csodálatos módot, amin keresztül Jézus meggyógyítja a legbelsőbb valónkat, szem…

Bővebben ...

A hálaadáson keresztül vezet az út a békességhez

„Semmi felől ne aggódjatok! Bármilyen helyzetben vagytok is, imádkozzatok! Hálaadással kérjétek Istentől, amire szükségetek van!”…

Bővebben ...

Hallásból tapasztalat

Hajlamosak vagyunk arra, hogy Jézust csak kicsit avassuk be az életünk részleteibe. Azt gondoljuk: „Ha…

Bővebben ...

Velünk az Isten!

Isten tudja, hogy milyen embernek lenni. Amikor határidőkről, sorbanállásról, nehéz időszakokról beszélünk, Ő megérti. Ő…

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 4.27 (13 Szavazaból)

Már egy ideje vesekővel küszködtem. Hát, a legrosszabb ellenségemnek sem kívánnám! Imádkoztam Istenhez, hogy „gördítse el a követ az útból". Meg is tette – egy sebészen keresztül. Egy hónap elteltével, végre műtétre került a sor, és megszabadultam a kőtől.

Előtte egy hónapig azt mondogattam a családomnak: „Mi a baj velem?" Azonban a baj nem velem volt, hanem bennem. Egy kő volt a vesémben, de attól még én magam, nem lettem kő. Bennem volt, de nem én voltam. A kő nem határozta meg az identitásomat.

Ugyanígy van a bennünk lakó bűn erejével. A Róma 7:23-ban Pál a tagjaiban, azaz a testében lakó bűnről beszél. Amikor elnyertük az üdvösséget, akkor új szellemet kaptunk. A lelkünk megújult. Viszont, még mindig ugyanabban a régi testben élünk. És ebben a testben a bűn hatása még érezhető.

Egy nap, megdicsőült testet fogunk kapni, de addig a bűn ereje bennünk van. Pál így fogalmazta ezt meg: „a gonoszság megvan bennem" (Róma 7:21, angolból fordítva). De nem mondta, hogy ő maga gonosz lenne. A tény, hogy a bennünk lakó bűn jelen van a testünkben, még nem jelenti azt, hogy a bűnnel kellene magunkat azonosítani.

Szent, vagyis Isten számára különválasztott vagy, aki követ el bűnöket. Azonban új identitásod van. És ugyanúgy nem kell magadat bűnösnek hívnod a benned lakó bűn miatt, mint ahogy én sem hívtam magam „Köves" – nek a bennem „lakó" vesekő miatt. Nem a viselkedésünk határozza meg az önazonosságunkat, hanem a születésünk.

Isten családjába születtél bele, Jézus Krisztuson keresztül. Így most már az Ő természetével rendelkezel (2 Péter 1:3-4). Ne a bűnnel azonosítsd magad. A lényege annak, aki vagy, a Jézus Krisztussal való egységedben gyökerezik. Keresztény vagy. Lehet benned valami baj, ami csúnya tüneteket okozhat időnként, de nem veled van a baj.

Azt mondták nekem, az egyik módja annak, hogy elkerüljem a vesekövet az, ha sok vizet iszom. Jézus az Élő Víz. Naponta igyál jó sokat az Ő kifogyhatatlan kegyelmének és szeretetének kútjából.

A vesekő és a bennünk lakó bűn

Steve McVey

Magyar fordítás: ahitatok.hu

Feliratkozás

E-mail értesítés a legújabb írásokról.

Feliratkozás után, biztonsági okokból egy megerősítő e-mailt küldünk, a véglegesítéshez szükséges információkkal! Ha nem kapna megerősítő e-mailt, kérjük ellenőrizze spam fiókját, vagy írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül. Az egy hónapnál régebbi, nem véglegesített feliratkozásokat töröljük.

Napi Ige


“Az igazság útját választottam; a te ítéleteid forognak elõttem.”

Zsoltárok 119:30

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások