Friss gondolatok

Fiúság

A tékozló fiú története valójában elsősorban nem is a tékozló fiúról szól, hanem az apa…

Bővebben ...

Isten a gyermeked Atyja is

„Aki az Urat féli, annak erős oltalma van, fiainak is menedéke lesz az.” Példabeszédek 14:26…

Bővebben ...

Ne hagyd, hogy a sok tevékenység miatt kiégj!

„Jöjjetek közel hozzám mind, akik belefáradtatok súlyos terheitek cipelésébe! Nálam megnyugvást találtok.

Bővebben ...

Légy tudatában Krisztusban elfoglalt helyednek

„Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem…

Bővebben ...

Soha nem vagy egyedül, Isten mindig törődik veled.

„Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.” 1 Péter 5:7

Bővebben ...

A gyógyító ima lényege

Miközben felfedezzük azt a sok csodálatos módot, amin keresztül Jézus meggyógyítja a legbelsőbb valónkat, szem…

Bővebben ...

A hálaadáson keresztül vezet az út a békességhez

„Semmi felől ne aggódjatok! Bármilyen helyzetben vagytok is, imádkozzatok! Hálaadással kérjétek Istentől, amire szükségetek van!”…

Bővebben ...

Hallásból tapasztalat

Hajlamosak vagyunk arra, hogy Jézust csak kicsit avassuk be az életünk részleteibe. Azt gondoljuk: „Ha…

Bővebben ...

Velünk az Isten!

Isten tudja, hogy milyen embernek lenni. Amikor határidőkről, sorbanállásról, nehéz időszakokról beszélünk, Ő megérti. Ő…

Bővebben ...

Isten arca

Miért ment el Isten egészen a betlehemi jászolig? Miért ment el ilyen messzire? Azért, hogy…

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 4.75 (12 Szavazaból)

Mel Gibson Passió című filmje nagyon megérintett és felkavart. Egy mondat különösen is megfogott. A jelenetben Jézus a keresztet viszi a Via Dolorosa-n, gúnyolódó katonáktól és emberektől körülvéve.

Mindeközben édesanyja, Mária, kicsit távolabbról látja, amint fia összeroskad a kereszt súlya alatt. Eszébe jut, amikor Jézus még kisfiú volt, elesett és lehorzsolta a térdét. Mária odaszaladt, hogy felsegítse. „Itt vagyok” – mondta Jézusnak. Most, hogy elesett a keresztúton, anyai szeretetétől és ösztönétől vezérelve odafutott Hozzá. „Itt vagyok” – mondta, miközben könnyek áztatták az arcát. Jézus felemelte a fejét, anyjára nézett és így szólt: „Meglátod, mindent újjá teszek.”

„Mindent újjá teszek.” Milyen csodálatosan összefoglalja ez a mondat a kereszt lényegét. Jézus keresztje a forrása az ember és Isten közötti új dolgoknak. Ezek az új dolgok mind az Újszövetség részét képezik, ami Jézus vérének kiontása által lépett életbe. Nézzünk meg néhány dolgot, amit Jézus a halála által újjá tett:

Új identitás: Most már nem olyan bűnösök vagyunk, akik megpróbálják Isten jóindulatát elnyerni azáltal, hogy helyesen viselkednek. Szentek vagyunk, akik minden pillanatban igazként állnak Isten előtt, Krisztus keresztje miatt. Időnként vétkezünk, de Isten soha nem ítél el minket (Róma 8:1). Ő feltétel nélkül szeret, Krisztus keresztáldozata miatt. Keresztényként Isten gyermeke vagy, és soha semmi sem változtat ezen a tényen.

Új életmód: A kereszt megváltott minket a vallás által támasztott elvárásoktól. Érdekes, hogy a fő oka annak, hogy a vallási vezetők keresztre akarták feszíteni Jézust az volt, hogy a szemükben nem volt elég vallásos. A vallás mindig elvárja, hogy bizonyos dolgokat megtegyünk azért, hogy megelégítsük Istent, és elnyerjük jóindulatát. Istennek a kereszten megnyilvánuló kegyelme leszögezi, hogy Ő nem vallásos életet kíván tőlünk, hanem egy bensőséges kapcsolatra vágyik velünk. Istent nem érdeklik a vallásos tevékenységeid. Őt csak te érdekled.

Új remény: A kereszt által felkínált remény, hogy eljön a Húsvét vasárnap… és el is jött. Jézus halála még csak a történet fele. A feltámadása a végső felvonása az örökkévalóság drámájának. Jézus feltámadásának a ténye új reményt ad nekünk. Reménységgel tölt el minket mind erre az életre vonatkozóan, mind pedig az örökkévalóságot illetően. Azért jött el Jézus a földre, hogy életet adjon nekünk (János 10:10). A bővelkedő élet mindenkinek az előjoga, aki bízik Benne.

A Passió egy bibliai szerelmi történet. Jézus annyira szeretett, hogy elhatározta, inkább meghal, minthogy nélküled éljen – és így is tett. Új életet adott neked. Táplálkozz ebből az életből minden nap. És amint így teszel, egyre inkább meg fogod látni, hogy Ő valóban mindent újjá tett.

Mindent újjá tesz

Steve McVey

Magyar fordítás: ahitatok.hu

Feliratkozás

E-mail értesítés a legújabb írásokról.

Feliratkozás után, biztonsági okokból egy megerősítő e-mailt küldünk, a véglegesítéshez szükséges információkkal! Ha nem kapna megerősítő e-mailt, kérjük ellenőrizze spam fiókját, vagy írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül. Az egy hónapnál régebbi, nem véglegesített feliratkozásokat töröljük.

Napi Ige


“De hû az Úr, a ki megerõsít titeket és megõriz a gonosztól.”

2 Tesszalonika 3:3

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások