Friss gondolatok

Soha nem vagy egyedül, Isten mindig törődik veled.

„Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.” 1 Péter 5:7

Bővebben ...

A gyógyító ima lényege

Miközben felfedezzük azt a sok csodálatos módot, amin keresztül Jézus meggyógyítja a legbelsőbb valónkat, szem…

Bővebben ...

A hálaadáson keresztül vezet az út a békességhez

„Semmi felől ne aggódjatok! Bármilyen helyzetben vagytok is, imádkozzatok! Hálaadással kérjétek Istentől, amire szükségetek van!”…

Bővebben ...

Hallásból tapasztalat

Hajlamosak vagyunk arra, hogy Jézust csak kicsit avassuk be az életünk részleteibe. Azt gondoljuk: „Ha…

Bővebben ...

Velünk az Isten!

Isten tudja, hogy milyen embernek lenni. Amikor határidőkről, sorbanállásról, nehéz időszakokról beszélünk, Ő megérti. Ő…

Bővebben ...

Isten arca

Miért ment el Isten egészen a betlehemi jászolig? Miért ment el ilyen messzire? Azért, hogy…

Bővebben ...

Ő véghezviszi a tervét

Az első karácsony más volt, mint amiről Mária álmodozott? Igen. A meglepetés terhesség, a hirtelen…

Bővebben ...

Isten gyengéd szeretettel viseltet irántad

„hogy megmutassa az eljövendő korszakokban kegyelmének mérhetetlen gazdagságát irántunk való jóságából Krisztus Jézusban.” (Efezusi 2:7)

Bővebben ...

Segítség a szükség idején

„Ha pedig Jézus a Főpapunk, akkor bátran és bizalommal lépjünk oda az Atya-Isten kegyelmének Trónjához!…

Bővebben ...

Új kezdet

Ugye nagyszerű lenne, ha mindig újra tudnánk kezdeni a dolgokat, ha szükséges. Ahelyett, hogy bent…

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 4.25 (6 Szavazaból)

5,7 Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok (1 Péter)

Előfordult már veled, hogy olyan sokáig vártál valamire, hogy végül kifejlesztettél magadban egy „nem érdekel” hozzáállást? Lehet hogy, ezek a szavak elhagyták az ajkadat, de valóban így gondolod ott legbelül is?

Azt vettem észre, hogy azért vesszük fel ezt a „nem érdekel” hozzáállást, mert valójában nagyon is érdekel minket az adott dolog, és attól félünk, hogy nem fog megtörténni, vagy nem úgy fog elsülni, ahogyan reméltük. Mindennek a tetejében még aggódunk is, mert a saját vállunkra vesszük annak a terhét, hogy a dolgot összehozzuk. Így annak érdekében, hogy a félelmünket palástoljuk, és megszabaduljunk attól a tehertől, hogy nekünk kell mindent kimunkálnunk, egyszerűen azt mondjuk, hogy „nem érdekel”.

Tudod, hogy Isten mit mond ezzel kapcsolatban? Azt mondja: „Tudom, hogy igenis érdekel az a dolog, és szeretném, ha tudnád, hogy engem is! Miért nem veted rám ezt a terhet, hogy nyugalmat találj a lelkednek? Bízz Bennem, hogy jót tervezek az életedre, a jövődre, és engedd, hogy nyugalmat adjak neked.”

Amikor a gondjaidat és aggodalmaidat átadod Neki, akkor olyan pozícióba helyezed magad, ahol el tudod fogadni az Ő kegyelmét és erejét az életedre. Amikor a bizalmadat és reményedet Belé veted, akkor, igen akkor fogja megújítani az erődet. És akkor leszel képes futni és szárnyalni, mint egy sas.

Most szeretnélek megkérni, hogy gondolkodj egy kicsit, mondtad-e mostanában valamiről, hogy „nem érdekel”. Ha tényleg „nem érdekel”, akkor engedd el. Úgy, mint amikor a boltban sorban állsz egyetlen dologgal a kezedben. Amikor látod mekkora a sor, hirtelen úgy döntesz, nem éri meg ezért az egy dologért időt pazarolni, és egy határozott mozdulattal visszateszed az árut a polcra, majd sarkon fordulsz. Szellemi szinten is ugyanezt kell tennünk. Ha az a dolog tényleg nem ér annyit, akkor tedd le és menj tovább. Ha pedig valóban érdekel, légy őszinte magaddal és Istennel szemben. Add át Neki a dologgal kapcsolatos terhet és súlyt. Bízz Benne, hogy Ő mindent a javadra munkál. Vesd Rá a gondodat, mert Neki gondja van rád. Törődik a helyzeteddel és tudja, hogy mi van a szívedben.

Victoria Osteen

Magyar fordítás: ahitatok.hu

A Húsvét üzenete

A Húsvét valódi üzenete

Részlet
Lukács evangéliumából
Lk. 22:1 - Lk. 24:53

Feliratkozás

E-mail értesítés a legújabb írásokról.

Feliratkozás után, biztonsági okokból egy megerősítő e-mailt küldünk, a véglegesítéshez szükséges információkkal! Ha nem kapna megerősítő e-mailt, kérjük ellenőrizze spam fiókját, vagy írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül. Az egy hónapnál régebbi, nem véglegesített feliratkozásokat töröljük.

Napi Ige


“Ennekokáért õ mindenképen idvezítheti is azokat, a kik õ általa járulnak Istenhez, mert mindenha él, hogy esedezzék érettök.”

Zsidókhoz 7:25

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások

 • Kedves Margitka! Köszönjük a visszajelzést ...

  Bövebben...

   
 • Hálát adok Istennek ezért a gyakorlati ...

  Bövebben...

   
 • Hálásan Köszönöm a mai napot is, hogy nem ...

  Bövebben...

   
 • Hozzád megyek Uram, te segítesz rajtam! Mostani ...

  Bövebben...