Friss gondolatok

Ő véghezviszi a tervét

Az első karácsony más volt, mint amiről Mária álmodozott? Igen. A meglepetés terhesség, a hirtelen…

Bővebben ...

Isten gyengéd szeretettel viseltet irántad

„hogy megmutassa az eljövendő korszakokban kegyelmének mérhetetlen gazdagságát irántunk való jóságából Krisztus Jézusban.” (Efezusi 2:7)

Bővebben ...

Segítség a szükség idején

„Ha pedig Jézus a Főpapunk, akkor bátran és bizalommal lépjünk oda az Atya-Isten kegyelmének Trónjához!…

Bővebben ...

Új kezdet

Ugye nagyszerű lenne, ha mindig újra tudnánk kezdeni a dolgokat, ha szükséges. Ahelyett, hogy bent…

Bővebben ...

A szeretet mindig védelmez

„Az Úristen pedig bőrruhát készített az embernek és feleségének, és felöltöztette őket.” (1 Mózes 3:21)…

Bővebben ...

Tettrekész együttérzés

„Amikor az Úr meglátta az asszonyt, megszánta, és így szólt hozzá: "Ne sírj!"” (Lukács 7:13)…

Bővebben ...

Isten dicsősége a teljes életet élő ember

„Isten dicsősége a teljes életet élő ember.” (Szent Iréneusz) Amikor először bukkantam rá erre az…

Bővebben ...

Isten tolmácsa

Amíg Brazíliában éltünk, előfordult, hogy tolmácsolnom kellett, amikor vendégelőadó érkezett. A hallgatóság előtt állt az…

Bővebben ...

Égj, de ne égj ki

„Ezért ügyeljetek arra, hogyan éltek! Ne legyetek ostobák, hanem bölcsek!” Efezusi 5:15

Bővebben ...

Ajánlata számodra

„Én azért jöttem, hogy életet adjak, mégpedig teljes és túláradóan bőséges életet!” (János 10:10, EF)

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 4.88 (8 Szavazaból)

30,19 Tanúul hívom ma ellenetek az eget és a földet, hogy előtökbe adtam az életet és a halált, az áldást és az átkot. Válaszd hát az életet, hogy élhess te és utódaid is!
30,20 Szeresd az Urat, a te Istenedet, hallgass szavára, és ragaszkodj hozzá… (5 Mózes)

Isten a mai napra is és minden napra jót tervez. Igéjében is azt mondja, hogy Ő békességet és nem romlást tervez, és reményteljes jövőt ad nekünk. Amint átléptük az új év küszöbét, ne csak azt kérdezzük: „Istenem, mit fogsz tenni az életemben?”, hanem az életet a következő hozzáállással közelítsük meg: „Istenem, mit fogunk együtt tenni?”

Igen, Isten folyamatosan munkálkodik az életünkben, de nekünk is megvan a részünk. Csakúgy, mint Ádámnak és Évának az Édenkertben, nekünk is megvan a választási lehetőségünk. Isten ad elénk lehetőségeket, de a mi döntésünk, hogy az Ő útjait választjuk. A mi döntésünk, hogy engedelmeskedünk Igéjének életünk minden területén. A Biblia ezt úgy hívja, hogy „kimunkáljuk az üdvösségünket”. Isten munkálkodik az életünkben, mi pedig vele összeműködve lehetővé tesszük, hogy kimunkálja belőlünk, amit belénk helyezett. Ő felállítja a tervet, de nekünk kell benne járnunk. Rendelkezésünkre bocsátja az eszközöket, de nekünk kell használnunk azokat.

Az a jó hír, hogy Isten nemcsak kezünkbe adja a tervet, aztán magunkra hagy, hogy találjuk ki a terv „hogyan”-ját. Nem, Ő mellettünk van az út minden egyes lépésénél, és körbevesz minket szeretetével. Azt mondja az Írás, hogy az Ő igája könnyű és az Ő terhe édes. Ez számomra azt jelenti, hogy az Ő tervét követni könnyebb, és kevésbé terhes, mintha mindent nekem magamnak kellene kitalálnom. Nem kell azon aggódnod, hogyan fognak összeállni a dolgok ebben az évben, sőt még azon sem, hogy fog alakulni ez a hét, csak engedelmeskedj a Szavának, menj előre békességben, örömben és szeretetben, dicsérettel az ajkadon.

Lehet, hogy éppen nehézségekkel, vagy akadályokkal nézel szembe éppen. Lehet, hogy ez az év nem tűnik egy új kezdetnek. Ahelyett, hogy azt mondanád: „Uram, miért vagyok ebben a helyzetben?” mondd ezt: „Uram, hogy tudlak megdicsőíteni ebben a helyzetben?” Ha megváltoztatjuk a fókuszunkat, és levesszük a szemünket saját magunkról, és Jézusra, a hitünk Szerzőjére és Bevégzőjére szegezzük a tekintetünket, akkor fogjuk meglátni a megoldást. Akkor fogjuk meglátni az áttörést. Emlékezz, hogy Isten jó Isten, és munkálkodik az életedben. Bízz Benne, mert Ő hűséges. Jót tervez számodra. Örül, ha látja, hogy növekedsz és sikerrel jársz. Hozz döntést, hogy együttműködsz Vele. Tedd félre a helytelen kérdéseket, a panaszkodást, a negatív gondolkodásmódot, helyette vedd fel az Ő békéjét, örömét és járj Vele győzelemben és áldásban.

Victoria Osteen

Magyar fordítás: ahitatok.hu

A Karácsony üzenete

A Karácsony valódi üzenete

Részlet
Lukács evangéliumából
Lk. 2:1-20.

Feliratkozás

E-mail értesítés a legújabb írásokról.

Feliratkozás után, biztonsági okokból egy megerősítő e-mailt küldünk, a véglegesítéshez szükséges információkkal! Ha nem kapna megerősítő e-mailt, kérjük ellenőrizze spam fiókját, vagy írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül. Az egy hónapnál régebbi, nem véglegesített feliratkozásokat töröljük.

Napi Ige


“Én vagyok a szõlõtõ, ti a szõlõvesszõk: A ki én bennem marad, én pedig õ benne, az terem sok gyümölcsöt: mert nálam nélkül semmit sem cselekedhettek. Abban dicsõíttetik meg az én Atyám, hogy sok gyümölcsöt teremjetek; és legyetek nékem tanítványaim.”

János 15:5,8

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások

 • Köszönöm mennyei Apukám, hogy olyan ...

  Bövebben...

   
 • Ez a kedvencem. Nagyon bátorító.

  Bövebben...

   
 • Igen köszönöm Atyám, hogy jöhetek hozzád ...

  Bövebben...

   
 • Dicsőség néked Istenünk, Fiad nevében ...

  Bövebben...