Friss gondolatok

Soha nem vagy egyedül, Isten mindig törődik veled.

„Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.” 1 Péter 5:7

Bővebben ...

A gyógyító ima lényege

Miközben felfedezzük azt a sok csodálatos módot, amin keresztül Jézus meggyógyítja a legbelsőbb valónkat, szem…

Bővebben ...

A hálaadáson keresztül vezet az út a békességhez

„Semmi felől ne aggódjatok! Bármilyen helyzetben vagytok is, imádkozzatok! Hálaadással kérjétek Istentől, amire szükségetek van!”…

Bővebben ...

Hallásból tapasztalat

Hajlamosak vagyunk arra, hogy Jézust csak kicsit avassuk be az életünk részleteibe. Azt gondoljuk: „Ha…

Bővebben ...

Velünk az Isten!

Isten tudja, hogy milyen embernek lenni. Amikor határidőkről, sorbanállásról, nehéz időszakokról beszélünk, Ő megérti. Ő…

Bővebben ...

Isten arca

Miért ment el Isten egészen a betlehemi jászolig? Miért ment el ilyen messzire? Azért, hogy…

Bővebben ...

Ő véghezviszi a tervét

Az első karácsony más volt, mint amiről Mária álmodozott? Igen. A meglepetés terhesség, a hirtelen…

Bővebben ...

Isten gyengéd szeretettel viseltet irántad

„hogy megmutassa az eljövendő korszakokban kegyelmének mérhetetlen gazdagságát irántunk való jóságából Krisztus Jézusban.” (Efezusi 2:7)

Bővebben ...

Segítség a szükség idején

„Ha pedig Jézus a Főpapunk, akkor bátran és bizalommal lépjünk oda az Atya-Isten kegyelmének Trónjához!…

Bővebben ...

Új kezdet

Ugye nagyszerű lenne, ha mindig újra tudnánk kezdeni a dolgokat, ha szükséges. Ahelyett, hogy bent…

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 4.88 (8 Szavazaból)

30,19 Tanúul hívom ma ellenetek az eget és a földet, hogy előtökbe adtam az életet és a halált, az áldást és az átkot. Válaszd hát az életet, hogy élhess te és utódaid is!
30,20 Szeresd az Urat, a te Istenedet, hallgass szavára, és ragaszkodj hozzá… (5 Mózes)

Isten a mai napra is és minden napra jót tervez. Igéjében is azt mondja, hogy Ő békességet és nem romlást tervez, és reményteljes jövőt ad nekünk. Amint átléptük az új év küszöbét, ne csak azt kérdezzük: „Istenem, mit fogsz tenni az életemben?”, hanem az életet a következő hozzáállással közelítsük meg: „Istenem, mit fogunk együtt tenni?”

Igen, Isten folyamatosan munkálkodik az életünkben, de nekünk is megvan a részünk. Csakúgy, mint Ádámnak és Évának az Édenkertben, nekünk is megvan a választási lehetőségünk. Isten ad elénk lehetőségeket, de a mi döntésünk, hogy az Ő útjait választjuk. A mi döntésünk, hogy engedelmeskedünk Igéjének életünk minden területén. A Biblia ezt úgy hívja, hogy „kimunkáljuk az üdvösségünket”. Isten munkálkodik az életünkben, mi pedig vele összeműködve lehetővé tesszük, hogy kimunkálja belőlünk, amit belénk helyezett. Ő felállítja a tervet, de nekünk kell benne járnunk. Rendelkezésünkre bocsátja az eszközöket, de nekünk kell használnunk azokat.

Az a jó hír, hogy Isten nemcsak kezünkbe adja a tervet, aztán magunkra hagy, hogy találjuk ki a terv „hogyan”-ját. Nem, Ő mellettünk van az út minden egyes lépésénél, és körbevesz minket szeretetével. Azt mondja az Írás, hogy az Ő igája könnyű és az Ő terhe édes. Ez számomra azt jelenti, hogy az Ő tervét követni könnyebb, és kevésbé terhes, mintha mindent nekem magamnak kellene kitalálnom. Nem kell azon aggódnod, hogyan fognak összeállni a dolgok ebben az évben, sőt még azon sem, hogy fog alakulni ez a hét, csak engedelmeskedj a Szavának, menj előre békességben, örömben és szeretetben, dicsérettel az ajkadon.

Lehet, hogy éppen nehézségekkel, vagy akadályokkal nézel szembe éppen. Lehet, hogy ez az év nem tűnik egy új kezdetnek. Ahelyett, hogy azt mondanád: „Uram, miért vagyok ebben a helyzetben?” mondd ezt: „Uram, hogy tudlak megdicsőíteni ebben a helyzetben?” Ha megváltoztatjuk a fókuszunkat, és levesszük a szemünket saját magunkról, és Jézusra, a hitünk Szerzőjére és Bevégzőjére szegezzük a tekintetünket, akkor fogjuk meglátni a megoldást. Akkor fogjuk meglátni az áttörést. Emlékezz, hogy Isten jó Isten, és munkálkodik az életedben. Bízz Benne, mert Ő hűséges. Jót tervez számodra. Örül, ha látja, hogy növekedsz és sikerrel jársz. Hozz döntést, hogy együttműködsz Vele. Tedd félre a helytelen kérdéseket, a panaszkodást, a negatív gondolkodásmódot, helyette vedd fel az Ő békéjét, örömét és járj Vele győzelemben és áldásban.

Victoria Osteen

Magyar fordítás: ahitatok.hu

A Húsvét üzenete

A Húsvét valódi üzenete

Részlet
Lukács evangéliumából
Lk. 22:1 - Lk. 24:53

Feliratkozás

E-mail értesítés a legújabb írásokról.

Feliratkozás után, biztonsági okokból egy megerősítő e-mailt küldünk, a véglegesítéshez szükséges információkkal! Ha nem kapna megerősítő e-mailt, kérjük ellenőrizze spam fiókját, vagy írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül. Az egy hónapnál régebbi, nem véglegesített feliratkozásokat töröljük.

Napi Ige


“Ennekokáért õ mindenképen idvezítheti is azokat, a kik õ általa járulnak Istenhez, mert mindenha él, hogy esedezzék érettök.”

Zsidókhoz 7:25

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások

 • Kedves Margitka! Köszönjük a visszajelzést ...

  Bövebben...

   
 • Hálát adok Istennek ezért a gyakorlati ...

  Bövebben...

   
 • Hálásan Köszönöm a mai napot is, hogy nem ...

  Bövebben...

   
 • Hozzád megyek Uram, te segítesz rajtam! Mostani ...

  Bövebben...