Friss gondolatok

Ő véghezviszi a tervét

Az első karácsony más volt, mint amiről Mária álmodozott? Igen. A meglepetés terhesség, a hirtelen…

Bővebben ...

Isten gyengéd szeretettel viseltet irántad

„hogy megmutassa az eljövendő korszakokban kegyelmének mérhetetlen gazdagságát irántunk való jóságából Krisztus Jézusban.” (Efezusi 2:7)

Bővebben ...

Segítség a szükség idején

„Ha pedig Jézus a Főpapunk, akkor bátran és bizalommal lépjünk oda az Atya-Isten kegyelmének Trónjához!…

Bővebben ...

Új kezdet

Ugye nagyszerű lenne, ha mindig újra tudnánk kezdeni a dolgokat, ha szükséges. Ahelyett, hogy bent…

Bővebben ...

A szeretet mindig védelmez

„Az Úristen pedig bőrruhát készített az embernek és feleségének, és felöltöztette őket.” (1 Mózes 3:21)…

Bővebben ...

Tettrekész együttérzés

„Amikor az Úr meglátta az asszonyt, megszánta, és így szólt hozzá: "Ne sírj!"” (Lukács 7:13)…

Bővebben ...

Isten dicsősége a teljes életet élő ember

„Isten dicsősége a teljes életet élő ember.” (Szent Iréneusz) Amikor először bukkantam rá erre az…

Bővebben ...

Isten tolmácsa

Amíg Brazíliában éltünk, előfordult, hogy tolmácsolnom kellett, amikor vendégelőadó érkezett. A hallgatóság előtt állt az…

Bővebben ...

Égj, de ne égj ki

„Ezért ügyeljetek arra, hogyan éltek! Ne legyetek ostobák, hanem bölcsek!” Efezusi 5:15

Bővebben ...

Ajánlata számodra

„Én azért jöttem, hogy életet adjak, mégpedig teljes és túláradóan bőséges életet!” (János 10:10, EF)

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 4.67 (6 Szavazaból)

10,5 Foglyul ejtünk minden gondolatot a Krisztus iránti engedelmességre. (2 Korinthus)

A minap egy étteremben ebédeltem egy kedves barátnőmmel. Az ebéd alatt észrevettem, hogy a barátnőm egyre idegesebb lesz a pincérre, aki meglehetősen feledékeny, figyelmetlen és lassú volt.

Amikor a barátnőm frusztrációja már nagyon feltűnővé vált, megkérdeztem tőle, miért hagyta, hogy a pincér ennyire felhúzza. Azt válaszolta, hogy nagyon nehezen viseli azokat az embereket, akik olyanok, mint a lassított felvétel. Azok pedig, akik ímmel-ámmal, kelletlenül végzik a munkájukat, végképp frusztrálják. Elmondta, hogy annyira ki tud akadni rajtuk, hogy olyat mond, amit később persze megbán, és utána magára haragszik.

Mondtam neki, hogy sürgősen meg kell változtatnia a látásmódját. Megkérdeztem tőle, hogy éppen most mi jár a fejében, netán a pincér összes hibáját veszi számba?

Erre elnevette magát, és azt mondta, hogy pontosan ezt teszi.

Megkérdeztem tőle: „A hibái miatt képes vagy feláldozni ezt az egész ebédet? Tényleg annyira fontos ez, hogy több figyelmet érdemel, mint én?”

Azonnal vette az adást és elhatározta, nem fogja hagyni, hogy a körülmények irányítsák a gondolatait, hanem oda fog figyelni rájuk.

Veled is előfordult már, hogy ennyire kiakasztottak az emberek? Netán azon morfondírozol vezetés közben, vagy amikor sorban állsz a boltban, hogy ki mit csinál rosszul? Mi jár a fejedben, amikor az a bosszantó munkatárs feléd közeledik ebéd közben? Azt gondolod: „Ne, már megint!” Ha így van, akkor kérlek, vedd számba azt, hogy amikor múltbeli frusztrációkat húzol elő az emlékeidből, akkor annak teszed ki magad, hogy újra és újra átéld azokat. Ezáltal lehetővé teszed, hogy a negatív gondolatok irányítsák a napodat, ahelyett, hogy Isten Szent Szellemének a vezetésére hagyatkoznál. Ezért fontos, hogy minden gondolatot megragadjunk, és tudatosan válasszuk meg, hogy min gondolkodunk.

Ahelyett, hogy mások hibáin rágódnál, dönts a pozitív hozzáállás mellett. Amikor jönnek azok a frusztráló dolgok, hagyd az embereket leakadni a horogról, azáltal, hogy a legjobbat keresed bennük. Ha ezt teszed, akkor ez a másikat is arra fogja ösztönözni, hogy így tegyen. Biztosan észrevetted már, hogy a negatív látásmód mennyire ragadós. A körülötted lévők pillanatok alatt átveszik. Ne feledd, hogy a szavaid erővel bírnak, és képesek másokat befolyásolni. Ne viszályt vess, hanem békességet. Ne hagyd, hogy a gondolataid irányítsanak téged, hanem te irányítsd a gondolataidat. Dönts úgy, hogy a legjobbat látod másokban, mert ha a jót nagyítod fel, akkor a jó fog növekedni, és viszonzásul áldást fogsz aratni az életedben.

Victoria Osteen

Magyar fordítás: ahitatok.hu

A Karácsony üzenete

A Karácsony valódi üzenete

Részlet
Lukács evangéliumából
Lk. 2:1-20.

Feliratkozás

E-mail értesítés a legújabb írásokról.

Feliratkozás után, biztonsági okokból egy megerősítő e-mailt küldünk, a véglegesítéshez szükséges információkkal! Ha nem kapna megerősítő e-mailt, kérjük ellenőrizze spam fiókját, vagy írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül. Az egy hónapnál régebbi, nem véglegesített feliratkozásokat töröljük.

Napi Ige


“Én vagyok a szõlõtõ, ti a szõlõvesszõk: A ki én bennem marad, én pedig õ benne, az terem sok gyümölcsöt: mert nálam nélkül semmit sem cselekedhettek. Abban dicsõíttetik meg az én Atyám, hogy sok gyümölcsöt teremjetek; és legyetek nékem tanítványaim.”

János 15:5,8

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások

 • Köszönöm mennyei Apukám, hogy olyan ...

  Bövebben...

   
 • Ez a kedvencem. Nagyon bátorító.

  Bövebben...

   
 • Igen köszönöm Atyám, hogy jöhetek hozzád ...

  Bövebben...

   
 • Dicsőség néked Istenünk, Fiad nevében ...

  Bövebben...