Friss gondolatok

Fiúság

A tékozló fiú története valójában elsősorban nem is a tékozló fiúról szól, hanem az apa…

Bővebben ...

Isten a gyermeked Atyja is

„Aki az Urat féli, annak erős oltalma van, fiainak is menedéke lesz az.” Példabeszédek 14:26…

Bővebben ...

Ne hagyd, hogy a sok tevékenység miatt kiégj!

„Jöjjetek közel hozzám mind, akik belefáradtatok súlyos terheitek cipelésébe! Nálam megnyugvást találtok.

Bővebben ...

Légy tudatában Krisztusban elfoglalt helyednek

„Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem…

Bővebben ...

Soha nem vagy egyedül, Isten mindig törődik veled.

„Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.” 1 Péter 5:7

Bővebben ...

A gyógyító ima lényege

Miközben felfedezzük azt a sok csodálatos módot, amin keresztül Jézus meggyógyítja a legbelsőbb valónkat, szem…

Bővebben ...

A hálaadáson keresztül vezet az út a békességhez

„Semmi felől ne aggódjatok! Bármilyen helyzetben vagytok is, imádkozzatok! Hálaadással kérjétek Istentől, amire szükségetek van!”…

Bővebben ...

Hallásból tapasztalat

Hajlamosak vagyunk arra, hogy Jézust csak kicsit avassuk be az életünk részleteibe. Azt gondoljuk: „Ha…

Bővebben ...

Velünk az Isten!

Isten tudja, hogy milyen embernek lenni. Amikor határidőkről, sorbanállásról, nehéz időszakokról beszélünk, Ő megérti. Ő…

Bővebben ...

Isten arca

Miért ment el Isten egészen a betlehemi jászolig? Miért ment el ilyen messzire? Azért, hogy…

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 4.59 (11 Szavazaból)

1,8 Őt szeretitek, pedig nem láttátok, Őbenne hisztek, bár most sem látjátok, és kimondhatatlan, dicsőült örömmel örvendeztek… (1 Péter)

A fenti igében említett „kimondhatatlan, dicsőült öröm” számomra azt mondja, hogy az öröm több mint egy érzés. Több annál, mint hogy éppen elönt a boldogság.

Az öröm egy benned lévő természetfeletti erő. Mindig ott van. A Benned lakó Szent Szellem gyümölcse. Az öröm nem a körülmények gyümölcse. A világ nem tudja sem megadni, sem elvenni.

Hívőkként bennünk van a Szent Szellem, és Vele együtt az öröm is. Az öröm természetfeletti ereje bennünk rejtőzik. Viszont nekünk fel kell kavarnunk, amit Isten helyezett belénk. Tudatosan úgy kell döntenünk, hogy ezt az örömöt a magunkévá tesszük, azáltal, hogy bízunk a Mindenható Istenben.

Ez olyan, mint amikor ajándékot kapunk. Adhatnak nekünk egy gyönyörűen becsomagolt, csodás szalaggal átkötött pompás ajándékot, amit kitehetünk az asztalunkra, és nézegethetünk. Bár az ajándék a miénk, az előnyeit mindaddig nem élvezhetjük, amíg ki nem bontjuk. Ugyanígy, hitben ki kell lépnünk, hogy „kinyissuk”, amit Isten nekünk ajándékozott a Szelleme által.

Nyisd ki a szíved, és fogadd be az örömöt, amit Isten kínál. Gondolj arra, hogy Mennyei Atyád a tenyerébe vésett. Bízz Benne, hogy mindent a javadra munkál. Elmélkedj azon az igazságon, hogy Isten az oldaladon áll, és ha Ő veled van, akkor ki lehet ellened? Amint Igéjében található ígéretein gondolkodsz, az hitet ébreszt benned, és reményt. A természetfeletti öröm felfakad a szívedben és erőt ad. Akkor képes leszel azt mondani: „Nem tudom, miért vagyok ebben a nehéz helyzetben. Nem tudom, hogyan lesz, de hiszek! Hiszem, hogy Isten ki tud hozni ebből a helyzetből.” Az Ő öröme erőt ad a kihívások közepette, és győzelemre visz!

8,10 Ne bánkódjatok, mert az Úr előtt való öröm erőt ad nektek! (Nehémiás)

Victoria Osteen

Magyar fordítás: ahitatok.hu

Feliratkozás

E-mail értesítés a legújabb írásokról.

Feliratkozás után, biztonsági okokból egy megerősítő e-mailt küldünk, a véglegesítéshez szükséges információkkal! Ha nem kapna megerősítő e-mailt, kérjük ellenőrizze spam fiókját, vagy írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül. Az egy hónapnál régebbi, nem véglegesített feliratkozásokat töröljük.

Napi Ige


“Vajjon elrejtõzhetik-é valaki a rejtekhelyeken, hogy én ne lássam õt? azt mondja az Úr, vajjon nem töltöm-é én be a mennyet és a földet? azt mondja az Úr.”

Jeremiás 23:24

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások