Friss gondolatok

Az Ő házának gazdagsága

„Megtöltesz minket házad kincseivel, jóságod folyóvizéből itatsz bennünket!” (Zsoltárok 36:8, EF) Egy szolga vonakodva imádkozik;…

Bővebben ...

Fiúság

A tékozló fiú története valójában elsősorban nem is a tékozló fiúról szól, hanem az apa…

Bővebben ...

Isten a gyermeked Atyja is

„Aki az Urat féli, annak erős oltalma van, fiainak is menedéke lesz az.” Példabeszédek 14:26…

Bővebben ...

Ne hagyd, hogy a sok tevékenység miatt kiégj!

„Jöjjetek közel hozzám mind, akik belefáradtatok súlyos terheitek cipelésébe! Nálam megnyugvást találtok.

Bővebben ...

Légy tudatában Krisztusban elfoglalt helyednek

„Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem…

Bővebben ...

Soha nem vagy egyedül, Isten mindig törődik veled.

„Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.” 1 Péter 5:7

Bővebben ...

A gyógyító ima lényege

Miközben felfedezzük azt a sok csodálatos módot, amin keresztül Jézus meggyógyítja a legbelsőbb valónkat, szem…

Bővebben ...

A hálaadáson keresztül vezet az út a békességhez

„Semmi felől ne aggódjatok! Bármilyen helyzetben vagytok is, imádkozzatok! Hálaadással kérjétek Istentől, amire szükségetek van!”…

Bővebben ...

Hallásból tapasztalat

Hajlamosak vagyunk arra, hogy Jézust csak kicsit avassuk be az életünk részleteibe. Azt gondoljuk: „Ha…

Bővebben ...

Velünk az Isten!

Isten tudja, hogy milyen embernek lenni. Amikor határidőkről, sorbanállásról, nehéz időszakokról beszélünk, Ő megérti. Ő…

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 4.78 (27 Szavazaból)

Amikor az angyal megjelent Máriának és elmondta neki, hogy Isten Fiának fog életet adni, Máriában egy hatalmas kérdés fogalmazódott meg, amit fel is tett az angyalnak: „Hogyan lehetséges ez, mikor én férfit nem ismerek?" (Lukács 1:34)

Mária természetesen fizikai szempontból érdeklődött. Nem volt férjnél, és még soha nem volt férfival. Hiszem, azonban, hogy szellemi szemszögből is megvizsgálhatjuk a kérdést. Isten azt mondja nekünk: „Az én ígéreteim beteljesülése nem függ emberektől." Nem kell bizonyos kapcsolatokkal rendelkezned ahhoz, hogy betöltsd azt, amire Isten elhívott, mert Isten Szelleme beárnyékoz és valóra váltja az ígéreteket.

Sokszor azt gondoljuk magunkban: „Bárcsak kedvelne a főnököm, akkor megkapnám az előléptetést. Ha bekerülnék abba a bizonyos iskolába, akkor alkalmas lennék. Ha fontos és befolyásos barátaim lennének, akkor talán eljönne az áttörés." Isten ígéretei nem függnek attól, hogy kit ismersz, vagy kit nem ismersz. A Biblia szerint nem emberektől jön a felmagasztalás, hanem Istentől (Zsoltárok 75:7-8). Amikor eljön az ideje az előléptetésnek, gyógyulásnak vagy a helyreállásnak, akkor Isten nem egyeztet a barátaiddal, szomszédaiddal és a munkatársaiddal. Csakúgy, mint Máriának, neked is azt mondja: „Emberek nélkül is véghez tudom vinni, amit akarok."

Ne a körülményeidre nézz, hanem Istenre. Ő a világmindenség mindenható Ura. Kövesd Mária példáját. Merd azt mondani: „Istenem, nem tudom, hogyan lehetséges, de tudom, hogy Te már elkészítetted az utat. Legyen nekem a Te Igéd szerint."

Amikor ilyen gondolatok jönnek: „Már túl késő. Lehetetlen.", akkor ne vegyél tudomást róluk. Istennek mindig van egy opciója, amit mi nem látunk. Ő a színfalak mögött is munkálkodik. Ő Maga fogja beteljesíteni az ígéreteket, melyeket neked adott. Nem számít, hogy kit ismersz, honnan jössz, te a Mindenható Isten gyermeke vagy!

Az angyal így válaszolt: „A Szent Szellem száll rád, és a Magasságos Isten ereje vesz körül téged... (Lukács 1:35, EF)

Ha nincsenek megfelelő kapcsolataid

Victoria Osteen

Magyar fordítás: ahitatok.hu

Feliratkozás

E-mail értesítés a legújabb írásokról.

Feliratkozás után, biztonsági okokból egy megerősítő e-mailt küldünk, a véglegesítéshez szükséges információkkal! Ha nem kapna megerősítő e-mailt, kérjük ellenőrizze spam fiókját, vagy írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül. Az egy hónapnál régebbi, nem véglegesített feliratkozásokat töröljük.

Napi Ige


“Ha pedig a világosságban járunk, a mint õ maga a világosságban van: közösségünk van egymással, és Jézus Krisztusnak, az õ Fiának vére megtisztít minket minden bûntõl.”

1 János 1:7

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások