Friss gondolatok

Isten alkalmassá teszi az alkalmatlant

„Megmenti életed a pusztulástól, szeretettel és irgalommal koronáz” (Zsoltárok 103:4, különböző fordítások alapján)

Bővebben ...

Lásd Istent jó Apaként

Fiam, te mindig velem vagy, és mindenem a tied.” (Lukács 15:11) A hit azt jelenti,…

Bővebben ...

Isteni gyengédség

„Isten, mint minden jó szülő, csodálatos módon arra vágyik, hogy virágozzon minden, amit teremtett és…

Bővebben ...

Az Ő házának gazdagsága

„Megtöltesz minket házad kincseivel, jóságod folyóvizéből itatsz bennünket!” (Zsoltárok 36:8, EF) Egy szolga vonakodva imádkozik;…

Bővebben ...

Fiúság

A tékozló fiú története valójában elsősorban nem is a tékozló fiúról szól, hanem az apa…

Bővebben ...

Isten a gyermeked Atyja is

„Aki az Urat féli, annak erős oltalma van, fiainak is menedéke lesz az.” Példabeszédek 14:26…

Bővebben ...

Ne hagyd, hogy a sok tevékenység miatt kiégj!

„Jöjjetek közel hozzám mind, akik belefáradtatok súlyos terheitek cipelésébe! Nálam megnyugvást találtok.

Bővebben ...

Légy tudatában Krisztusban elfoglalt helyednek

„Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem…

Bővebben ...

Soha nem vagy egyedül, Isten mindig törődik veled.

„Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.” 1 Péter 5:7

Bővebben ...

A gyógyító ima lényege

Miközben felfedezzük azt a sok csodálatos módot, amin keresztül Jézus meggyógyítja a legbelsőbb valónkat, szem…

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 4.87 (15 Szavazaból)

Ez az év legcsodásabb időszaka! De egyben a legzsúfoltabb, legelfoglaltabb időszak is sokak számára: megtervezni és elkészíteni a karácsonyi menüsort, utazáshoz készülődni, beszerezni az ajándékokat, és még sorolhatnám.

Könnyű felesleges stressz és nyomás alá kerülni. Azonban, ha tudatosan a helyes dologra irányítod az elmédet és a szívedet, akkor jobban fogod élvezni az ünnepeket, és meg fogod tapasztalni a békességet és megelégedettséget, amit Isten tartogat a számodra.

Kérlek, vedd fontolóra a következőket: amikor a mennyben leszünk, Isten nem fogja megkérdezni, hogy hány ember volt a karácsonyi listánkon. Nem fog kérdezgetni arról sem, hogyan díszítettük fel az otthonunkat, vagy milyen tökéletesen sikerült az asztalt megterítenünk. Természetesen semmi baj nincs az ajándékvásárlással, a díszítéssel és egyebekkel, csak arra kell figyelnünk, hogy megtartsuk a helyes prioritásokat. Isten számára az emberek a legfontosabbak, ezért nekünk is az embereket kell a legfontosabbnak tartanunk. Amikor megáldunk másokat, szeretettel, tisztelettel vesszük körül őket, és értékeljük őket, akkor ezzel Istent tiszteljük meg.

Isten vágya az, hogy élvezd ezt az ünnepi időszakot. Nagyon fontos vagy Neki. Amikor úgy érzed, hogy a világ nyomása elhatalmasodik és elborít, gondolkodj azon, hogy nem a véletlen műve, hogy itt vagy. Isten a saját képére teremtett és céllal helyezett ide. Hatalmadban áll befolyásolni a légkört magad körül.

Légy te az, aki meghatározza a családi légkört azzal, hogy szeretettel és tisztelettel bánsz velük. Tedd meg azt a plusz mérföldet, és bátorítsd, emeld fel őket. Érj oda időben a családi összejövetelekre. Féltve őrizd a békességet, még ha nem is értesz egyet mindenkivel. Tiszteld az Urat azzal, hogy tiszteled az embereket, akiket az életedbe helyezett, és élvezd az évnek ezt a csodás időszakát.

„Akkor a király így válaszol majd: „Igazán mondom nektek: amikor segítettetek a testvéreimnek — akár a legkisebbnek is —, akkor nekem segítettetek.”” (Máté 25:40)

Az év legcsodálatosabb időszaka

Victoria Osteen

Magyar fordítás: ahitatok.hu

Feliratkozás

E-mail értesítés a legújabb írásokról.

Please enable the javascript to submit this form

Feliratkozás után, biztonsági okokból egy megerősítő e-mailt küldünk, a véglegesítéshez szükséges információkkal! Ha nem kapna megerősítő e-mailt, kérjük ellenőrizze spam fiókját, vagy írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül. Az egy hónapnál régebbi, nem véglegesített feliratkozásokat töröljük.

Napi Ige


“Mert én tudom az én gondolatimat, a melyeket én felõletek gondolok, azt mondja az Úr; békességnek és nem háborúságnak gondolata, hogy kivánatos véget adjak néktek. Akkor segítségre hívtok engem, és elmentek és imádtok engem, és meghallgatlak titeket. És kerestek engem és megtaláltok, mert teljes szívetekbõl kerestek engem.”

Jeremiás 29:11-13

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások