Friss gondolatok

Soha nem vagy egyedül, Isten mindig törődik veled.

„Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.” 1 Péter 5:7

Bővebben ...

A gyógyító ima lényege

Miközben felfedezzük azt a sok csodálatos módot, amin keresztül Jézus meggyógyítja a legbelsőbb valónkat, szem…

Bővebben ...

A hálaadáson keresztül vezet az út a békességhez

„Semmi felől ne aggódjatok! Bármilyen helyzetben vagytok is, imádkozzatok! Hálaadással kérjétek Istentől, amire szükségetek van!”…

Bővebben ...

Hallásból tapasztalat

Hajlamosak vagyunk arra, hogy Jézust csak kicsit avassuk be az életünk részleteibe. Azt gondoljuk: „Ha…

Bővebben ...

Velünk az Isten!

Isten tudja, hogy milyen embernek lenni. Amikor határidőkről, sorbanállásról, nehéz időszakokról beszélünk, Ő megérti. Ő…

Bővebben ...

Isten arca

Miért ment el Isten egészen a betlehemi jászolig? Miért ment el ilyen messzire? Azért, hogy…

Bővebben ...

Ő véghezviszi a tervét

Az első karácsony más volt, mint amiről Mária álmodozott? Igen. A meglepetés terhesség, a hirtelen…

Bővebben ...

Isten gyengéd szeretettel viseltet irántad

„hogy megmutassa az eljövendő korszakokban kegyelmének mérhetetlen gazdagságát irántunk való jóságából Krisztus Jézusban.” (Efezusi 2:7)

Bővebben ...

Segítség a szükség idején

„Ha pedig Jézus a Főpapunk, akkor bátran és bizalommal lépjünk oda az Atya-Isten kegyelmének Trónjához!…

Bővebben ...

Új kezdet

Ugye nagyszerű lenne, ha mindig újra tudnánk kezdeni a dolgokat, ha szükséges. Ahelyett, hogy bent…

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 4.87 (15 Szavazaból)

Ez az év legcsodásabb időszaka! De egyben a legzsúfoltabb, legelfoglaltabb időszak is sokak számára: megtervezni és elkészíteni a karácsonyi menüsort, utazáshoz készülődni, beszerezni az ajándékokat, és még sorolhatnám.

Könnyű felesleges stressz és nyomás alá kerülni. Azonban, ha tudatosan a helyes dologra irányítod az elmédet és a szívedet, akkor jobban fogod élvezni az ünnepeket, és meg fogod tapasztalni a békességet és megelégedettséget, amit Isten tartogat a számodra.

Kérlek, vedd fontolóra a következőket: amikor a mennyben leszünk, Isten nem fogja megkérdezni, hogy hány ember volt a karácsonyi listánkon. Nem fog kérdezgetni arról sem, hogyan díszítettük fel az otthonunkat, vagy milyen tökéletesen sikerült az asztalt megterítenünk. Természetesen semmi baj nincs az ajándékvásárlással, a díszítéssel és egyebekkel, csak arra kell figyelnünk, hogy megtartsuk a helyes prioritásokat. Isten számára az emberek a legfontosabbak, ezért nekünk is az embereket kell a legfontosabbnak tartanunk. Amikor megáldunk másokat, szeretettel, tisztelettel vesszük körül őket, és értékeljük őket, akkor ezzel Istent tiszteljük meg.

Isten vágya az, hogy élvezd ezt az ünnepi időszakot. Nagyon fontos vagy Neki. Amikor úgy érzed, hogy a világ nyomása elhatalmasodik és elborít, gondolkodj azon, hogy nem a véletlen műve, hogy itt vagy. Isten a saját képére teremtett és céllal helyezett ide. Hatalmadban áll befolyásolni a légkört magad körül.

Légy te az, aki meghatározza a családi légkört azzal, hogy szeretettel és tisztelettel bánsz velük. Tedd meg azt a plusz mérföldet, és bátorítsd, emeld fel őket. Érj oda időben a családi összejövetelekre. Féltve őrizd a békességet, még ha nem is értesz egyet mindenkivel. Tiszteld az Urat azzal, hogy tiszteled az embereket, akiket az életedbe helyezett, és élvezd az évnek ezt a csodás időszakát.

„Akkor a király így válaszol majd: „Igazán mondom nektek: amikor segítettetek a testvéreimnek — akár a legkisebbnek is —, akkor nekem segítettetek.”” (Máté 25:40)

Az év legcsodálatosabb időszaka

Victoria Osteen

Magyar fordítás: ahitatok.hu

Feliratkozás

E-mail értesítés a legújabb írásokról.

Feliratkozás után, biztonsági okokból egy megerősítő e-mailt küldünk, a véglegesítéshez szükséges információkkal! Ha nem kapna megerősítő e-mailt, kérjük ellenőrizze spam fiókját, vagy írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül. Az egy hónapnál régebbi, nem véglegesített feliratkozásokat töröljük.

Napi Ige


“Ámde Krisztus feltámadott a halottak közül, zsengéjök lõn azoknak, kik elaludtak. Miután ugyanis ember által van a halál, szintén ember által van a halottak feltámadása is. Mert a miképen Ádámban mindnyájan meghalnak, azonképen a Krisztusban is mindnyájan megeleveníttetnek.”

1 Korintusi 15:20-22

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások

 • Kedves Margitka! Köszönjük a visszajelzést ...

  Bövebben...

   
 • Hálát adok Istennek ezért a gyakorlati ...

  Bövebben...

   
 • Hálásan Köszönöm a mai napot is, hogy nem ...

  Bövebben...

   
 • Hozzád megyek Uram, te segítesz rajtam! Mostani ...

  Bövebben...