Friss gondolatok

Soha nem vagy egyedül, Isten mindig törődik veled.

„Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.” 1 Péter 5:7

Bővebben ...

A gyógyító ima lényege

Miközben felfedezzük azt a sok csodálatos módot, amin keresztül Jézus meggyógyítja a legbelsőbb valónkat, szem…

Bővebben ...

A hálaadáson keresztül vezet az út a békességhez

„Semmi felől ne aggódjatok! Bármilyen helyzetben vagytok is, imádkozzatok! Hálaadással kérjétek Istentől, amire szükségetek van!”…

Bővebben ...

Hallásból tapasztalat

Hajlamosak vagyunk arra, hogy Jézust csak kicsit avassuk be az életünk részleteibe. Azt gondoljuk: „Ha…

Bővebben ...

Velünk az Isten!

Isten tudja, hogy milyen embernek lenni. Amikor határidőkről, sorbanállásról, nehéz időszakokról beszélünk, Ő megérti. Ő…

Bővebben ...

Isten arca

Miért ment el Isten egészen a betlehemi jászolig? Miért ment el ilyen messzire? Azért, hogy…

Bővebben ...

Ő véghezviszi a tervét

Az első karácsony más volt, mint amiről Mária álmodozott? Igen. A meglepetés terhesség, a hirtelen…

Bővebben ...

Isten gyengéd szeretettel viseltet irántad

„hogy megmutassa az eljövendő korszakokban kegyelmének mérhetetlen gazdagságát irántunk való jóságából Krisztus Jézusban.” (Efezusi 2:7)

Bővebben ...

Segítség a szükség idején

„Ha pedig Jézus a Főpapunk, akkor bátran és bizalommal lépjünk oda az Atya-Isten kegyelmének Trónjához!…

Bővebben ...

Új kezdet

Ugye nagyszerű lenne, ha mindig újra tudnánk kezdeni a dolgokat, ha szükséges. Ahelyett, hogy bent…

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 4.50 (7 Szavazaból)

Hajlamosak vagyunk arra, hogy Jézust csak kicsit avassuk be az életünk részleteibe. Azt gondoljuk: „Ha tudná azt a bizonyos dolgot rólam, biztosan elfordulna tőlem.”

Lehet, hogy azt gondoljuk, először meg kell tisztítanunk magunkat, mielőtt valódi kapcsolatot ápolnánk Jézussal. Tudjuk, hogy szeret minket, de még sincs elég bizalmunk ahhoz, hogy megtegyük a következő lépést.

A János 8-ban egy asszonyról olvasunk, akit házasságtörésen értek, és akit a vallási vezetők Jézus elé vonszoltak. Nyilvánosan ítéletet hoztak felette: a törvény szerint meg kellett volna kövezni. Kikérték Jézus véleményét, azonban Jézus csak egyszerűen letérdelt és ujjával elkezdett a porba írni. Amikor tovább faggatták, felállt és így szólt az asszony vádlóihoz: „Aki bűntelen közületek, az vessen rá először követ” (János 8:7). És lehajolva tovább írt a földre. Micsoda megkönnyebbülést érezhetett az asszony, amikor a vádlói egyenként odébb álltak!

Képzeljük el, amint ott állt remegve, amikor Jézus felállt és rá nézett. Valószínűleg már hallott Jézusról. Hallotta, hogy csodákat tett, hogy némelyek azt állították róla, hogy Ő a Messiás, és hogy a vallási vezetők le akarták Őt tartóztatni. Azonban, az a pillanat sorsfordító volt számára: most már nem csak hallott Jézus szeretetéről, hanem valóságosan megtapasztalta azt. A bénító bűntudatot és kárhoztatást felváltotta a vele szemtől-szemben álló isteni kegyelem! Ezt követték Jézus megnyugtató szavai: „Senki sem ítélt el téged?" Ő így felelt: "Senki, Uram." Jézus pedig ezt mondta neki: "Én sem ítéllek el téged, menj el, és mostantól fogva többé ne vétkezz!"” (János 8:10-11).

Az asszony szíve egyből nyitottá vált Isten kegyelmére és szeretetére. A legintimebb bűnét nyilvánosságra hozták, őt pellengérre állították az egész közösség előtt, de Isten irgalma elárasztotta a szívét, és gyöngéden megbánáshoz vezette őt. Nekünk is ezt kell hinnünk Krisztus szeretetéről. Nincsen kárhoztatás Jézus Krisztusban. Isten szeret! Nincs olyan területe az életednek, amit ne hozhatnál Elé. Nincsen túl nagy bűn! Nincs olyan bűnöd, amit Ő ne bocsátana meg. A Biblia azt mondja: „Isten azonban azzal mutatta meg, mennyire szeret bennünket, hogy Krisztus már akkor meghalt értünk, amikor mi még bűneinkben éltünk" (Róma 5:8). Még mielőtt tudtunk volna Róla, Ő már szerelmes volt belénk!

Hallásból tapasztalat

Victoria Osteen

Magyar fordítás: ahitatok.hu

Feliratkozás

E-mail értesítés a legújabb írásokról.

Feliratkozás után, biztonsági okokból egy megerősítő e-mailt küldünk, a véglegesítéshez szükséges információkkal! Ha nem kapna megerősítő e-mailt, kérjük ellenőrizze spam fiókját, vagy írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül. Az egy hónapnál régebbi, nem véglegesített feliratkozásokat töröljük.

Napi Ige


“Ámde Krisztus feltámadott a halottak közül, zsengéjök lõn azoknak, kik elaludtak. Miután ugyanis ember által van a halál, szintén ember által van a halottak feltámadása is. Mert a miképen Ádámban mindnyájan meghalnak, azonképen a Krisztusban is mindnyájan megeleveníttetnek.”

1 Korintusi 15:20-22

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások

 • Kedves Margitka! Köszönjük a visszajelzést ...

  Bövebben...

   
 • Hálát adok Istennek ezért a gyakorlati ...

  Bövebben...

   
 • Hálásan Köszönöm a mai napot is, hogy nem ...

  Bövebben...

   
 • Hozzád megyek Uram, te segítesz rajtam! Mostani ...

  Bövebben...